Bezpečné odstranění gel laku v 5 jednoduchých krocích

Bezpečné odstranění gel laku z přírodního nehtu je stejně důležité - ne-li důležitější - jako jeho správná aplikace. Nedělejte chyby, neničte si přírodní nehty, nezakládejte si na zvýšenou lámavost a naučte se efektivně, rychle, pohodlně a hlavně bezpečně odstranit gel lakovou manikúru z přírodních nehtů. Povíme vám, jak na to!
jak to vypada

5 kroků k bezpečnému odstranění gel laku

Ať už jste se rozhodli gel lak sundat, protože vás stará manikúra omrzela a toužíte po nové, nebo už jste po týdnech nošení měli viditelné odrosty - postup odstranění je vždy stejný…

  1. Hrubým pilníkem narušte svrchní vrstvy gel laku. Ideální hrubost na broušení gel laku je 150. Vrstvy gel laku se snažte zpilovat co nejvíce, ale pozor, nikdy se s pilníkem nesmíte propilovat až na přírodní nehet. Bruste pouze lesklý top a část barevné vrstvy. 
  2. Alobalovou metodou změkčete starý gel lak. Jak na to? Gel lakovou manikúru vždy fixuje a chrání lesklý top coat, který je velmi odolný a aceton jej jen tak nerozpustí. Jakmile jej zpilujete (krok 1) můžete sáhnout po kuchyňském alobalu, buničině a acetonu. Buničinu řádně namočíte do acetonu, přiložíte na starý gel lak, prst zamotáte do alobalu, aby buničina zbytečně rychle nevysychala ani nesklouzla z prstu. A pak budete čekat…
  3. Po cca 10 minutách zkontrolujte jeden z nehtů. Alobalový náprstek s buničinou sundejte a s pomocí pomerančového dřívka zkuste nadzvednout a z nehtu šetrně odstranit změklý gel lak. Správně narušený gel lak po rozpuštění v acetonu často sám na nehtu nadzvedává i odlupuje, je velmi měkký a pomerančové dřívko ním projíždí jako máslem. Jde krásně a bez problémů odstranit. 
  4. Pokud vám gel lak na některých místech stále drží, opakujte proces alobalové metody na dalších 5 - 10 minut (krok 2). Odolný gel lak se nikdy nesnažte odstranit násilím. Ujistěte se, že je aplikovaná buničina stále plná acetonu a alobalové náprstky vám dobře drží. Po pěti až deseti minutách se opět přesuňte ke kroku číslo 3.
  5. Nehty zbavené starého gel laku můžete šetrně vyhladit jemným blokovým pilníkem a ošetřit výživným olejíčkem. Ten aplikujte i na okolní kůžičku, jelikož aceton vysušuje, a tak si okolní pokožka péči a hydrataci zaslouží.

est_majka3

 

Maya připomíná:

Odstranění gel laku vás až tolik netrápí, protože se vám manikúra sama od sebe předčasně nadzvedává nebo odlupuje? Zjistěte, v čem to vězí v mém článku: Nedrží vám gel lak - pozor si dejte na těchto 10 věcí

 

                                                           

est_evka4

 

Eva má doma: 

Jak můžete vidět na videu, které jsem pro vás připravila, celý proces odstraňování gel laku vám usnadní a urychlí použití praktických remover folií. Já je mám nejraději. Pokud ale chcete minimalizovat odpad vznikající při alobalové metodě, vezměte si na pomoc klipy pro odstranění gel laku. Jednou si je pořídíte a vydrží vám na desítky i stovky použití! 

 

 

Jeden z největších mýtů: Gel lak ničí přírodní nehty! 

„Po gel laku mám zničené přírodní nehty.” je jeden z největších nesmyslů světa manikúry. Nenechte se mýlit, samozřejmě můžete mít po odstranění gel laku, UV gel či jakéhokoliv jiného materiálu nehty na dotek hrubé, zničené a tenké jako papír, ale POUZE V PŘÍPADĚ, že gel lak nebyl odstraněn správně a bezpečně. 

Trhání a loupání, hrubé manuální nadzvedání gel laku manikúrními nůžkami, nehty, pusherem či jinak je jedna velká chyba, které se často nevědomky dopouští i ti, kteří si nehty s gel laky upravují dlouhodobě. Pak není divu, že jsou přírodní nehty ve velmi špatném stavu.

Vždycky si na odstranění gel laku udělejte dostatek času a neuspěchejte ho. Jedině čas, vhodné pomůcky a hlavně správný postup vám zaručí, že si neublížíte. Držte se našich pěti kroků a vaše přírodní nehty budou krásné, hladké a zdravé  - připravené na další stylovou manikúru.

 

Každému drží jinak!

I když je aplikace gel laku vždy stejná a mění se pouze použité barevné gel laky nebo zdobení, nelze zaručit, že každému bude gel lak držet stejně dobře. Každé nehty jsou jiné a jejich stav ovlivňuje aplikaci i výdrž gel lakové manikúry.

Zatímco váš kamarád nebo kamarádka bude mít po prvních 10 minutách alobalové metody nehty téměř čisté, vy se můžete zapotit u sundávání zbytků gel laku i po 20 minutách v acetonovém zábalu.

Pokud vám gel lak opravdu dobře drží a trápí vás, že se vám hůře sundává, často pomůže změna podkladové báze, případně zkuste vynechat při aplikaci gel laku primer.


Péče o ruce a nehty je velmi široké téma plné otazníků, na které my naštěstí zdáme odpovědi. Pokud vás tedy cokoliv ohledně aplikace nebo sundávání gel laku trápí, napište nám na info@estelli.cz. Moc rádi vám pomůžeme mít nehty jako ze škatulky!