Nehtový piercing - zdobení nehtů, o kterém nevíme, co si myslet

Zdobení nehtů, o kterém jsme nevěděli, že ho potřebujeme!” nebo “Elegantní nail art, který budete chtít vyzkoušet!”, tvrdí titulky módních magazínů. Je to ale fakt taková pecka? Tady se to vlastně nedozvíte. Ukážeme vám ale pár nápadů, těch dobrých i těch horších. A dáme pár tipů, jak vlastně na to. Ty nám na českém internetu totiž zoufale chybí.

Zcela upřímně - s tímhle zdobením se setkáváme čas od času, když pro vás hledáme nějakou inspiraci. A vždycky na to máme takový názor, že… 

Proto jsme se k tomu rozhodli udělat článek. Třeba to pomůže udělat si názor i vám! Ony obecně kovové ozdoby na nehty vypadají často pěkně, zvlášť, když se nepřeplácají jiné prvky. Vyrazit s něčím takovým do společnosti a doma to sundat může být docela fajn. Piercing nehtů je ale už něco trochu jiného - nejde jen o nalepenou ozdůbku, ale neobejdete se bez provrtání dírky do vlastního (nebo umělého) nehtu. A to všechno jen pro pár chvil na párty nebo na fotku.

kim k řetěz na nehtech

 

Tady paní Kim K má asi svou kuchařku, co jí udělá salát s kadeřávkem a avokádem. Ale ono i samotné jezení jídla bude u takové „ozdoby” docela challenge. Má i někoho, kdo jí zavazuje tkaničky? Jenom se na to díváme a jsme z toho nápadu trochu nervózní. 😀

Neříkejte nám totiž, že se s piercingem nehtů dá několik dnů nebo týdnů normálně fungovat. Obligátní „jak si s tím utíráš zadek” tady totiž nabírá trochu jiný směr. O nehtech víte, kde jsou, cítíte je. Ale houpající se ozdoba na nehtu už moc pod kontrolou není. 😳    

Umírněná inspirace s nehtovým piercingem

Jasně, tohle je trochu extrém. Spojit si prsty řetězem není něco, po čem bychom asi každodenně prahli. Nicméně následující design si už na svých nehtech představit dokážeme. Jemná a matná barva, pár decentních kroužků, a hned to vypadá nositelně. Kromě toho se můžete podívat, jak se taková úprava nehtů provádí.

 

 

piercing v nehtech nic mocLet’s get wild

 

Jenže tenhle design nehtů je jeden z mála, co vypadá vkusně. Spousta obrázků na internetu to spíš přehání. Buď je design moc extrémní, pak se třeba kombinuje s příšerně kýčovitým zdobením a někdo prostě jen neovládá techniku, ale zdobení špatnou techniku nikdy neskryje. Ale třeba tahle fotka vlevo nám spíš evokuje něco z hudebního videoklipu Daniela Hůlky z devadesátek. Nebo upíry. Nebo hudební klip Daniela Hůlky o upírech. 

 

A je toho fakt spousta. Zajímavé je, že většina z toho je prostě z podstaty věci celá špatně. Při celém našem průzkumu jsme ale přišli i na pár zásad, které je fajn dodržet, aby to přesně takhle nedopadlo. 



 


Jak vytvořit piercing v nehtu?

Pokud vás ale tohle neodradilo a chcete se do toho tak jako tak pustit, rozhodně vám nebráníme! Máme ale několik rad, na které byste při zdobení nehtů piercingem měli pamatovat. 

  • Pokud máte tu možnost, neprovrtávejte si vlastní nehet. Ideální je nehet prodloužit a vrtat až do gelu, gel laku  nebo akrylu. 
  • Je zbytečně složité dělat nehtový piercing sám sobě. Nechte to na někom jiném nebo si aspoň pozvěte pomoc. 
  • Ideální čas, kdy začít vrtat, je po kompletní modeláži a úpravě nehtu
  • Mějte po ruce kleště, kterými si kroužek můžete otevřít a zase uzavřít.
  • Vrtání provádějte ze spodní strany nehtu. Zaprvé, vrtačka vám díky tomu po povrchu nehtu neproklouzne, zadruhé pak dírka bude vypadat lépe. 
  • Při vrtání mějte druhou ruku a prst pod místem, které provrtáváte. Tak si pohlídáte,, že jste už  prošli skrz
  • Ozdobu můžete zvolit v podstatě jakoukoliv, nemusí být jen speciální pro nehtový piercing. Hledejte drobné přívěsky v bižu nebo klenotnictvích. 
  • Nezdobte si všechny nehty, nevypadá to dobře. Spíš si zvolte na každé ruce jen jeden, který zdůrazníte. 
  • Počítejte s tím, že kroužek se vám může někde zaseknout, hlavně při oblékání a svlékání. Dokáže zničit fakt hodně oblečení, a to ani nezmiňujeme silonky. 
  • Celou dobu nošení musíte mít zvýšenou opatrnost, hlavně, pokud jste si vyvrtali dírku do vlastního nehtu. Taková nehoda se zaseklým piercingem vás může hodně bolet. 

Existují styly, kde si tohle zdobení nehtů dokážeme představit. Typicky třeba v trochu punkovější manikúře. A zalíbit by se mohl i některým drsnějším e-girls

děravé nehty why

A co pak s proděravěnými nehty, když už vás přestane bavit se všude s piercingem zadrhávat a trhat si ním oblečení? Nehty můžete buď nechat odrůst nebo do toho skočit naplno a udělat díry úplně všude. Nemáme ale pocit, že by to bylo dobré „zdobení” pro lidi trpící trypofobií… 😶

Dejte nám vědět, co si o nehtovém piercingu myslíte vy. Stojí to zdobení za to? Nebo je to děs a vůbec je zbytečné se do toho pouštět? Je dost možné, že se tento trend zase někdy zpopularizuje. Jakmile to přijde, budeme tu se svými radami. 😁

 

 

 

 

Zdroje: 

https://www.elle.com.au/
Pinterest
Basaknails_
beautyspace_charlotte
cocoblossomnails