Jakou manikúru zvolit na svatbu? Tipy na nehty pro svatební hosty

Taky se vám poslední dobou začaly na ledničce nekontrolovatelně množit pozvánky na svatby? Tahle má svatbu na louce, tahle v kulturáku, tihle v kostele a tady chtějí, abychom přišli celá rodina v něčem růžovém… Jakmile si ale oddechnete, že na každou z nich jste sehnali nějaký vhodný outfit a doplňky, dojde vám, že ta ruka, kterou budete všem potřásat a držet skleničku, by taky chtěla nějakou vhodnou manikúru. Takže je tu další rozhodování. Klid, pomůžeme vám! Přinášíme spoustu praktických rad, jakou manikúru zvolit, když jste pozvaní na svatbu. 

tufishop

Obecně bychom mohli říct, že stejně jako u šatů, ani vaše manikúra by neměla přitahovat nechtěnou pozornost. Ta patří přece snoubencům! Rozhodně tak zapomeňte na složité a třpytivé 3D kamínky a dekorace. Vyhnuli bychom se i neonovým a příliš výrazným odstínům, pokud tedy pozvánka neříká jinak. 

 

MŮŽU MÍT NA SVATBĚ JAKO HOST BÍLÉ NEHTY?

Ale beze všeho! Omezení na bílou barvu se týkají jen svatebních šatů nevěsty. Muž může mít bílou košili a ženy mohou mít bílé doplňky. K nim se počítají i nehty. Čistě bílou manikúru můžete ozdobit dalšími třpytkami, které vám budou ladit třeba se šperky nebo svatební výzdobou a tématikou svatby. 

 

JAK KOMBINOVAT MANIKÚRU SE ŠATY?

Jako první vás napadlo: „Mám tmavě zelené šaty, udělám si takové i nehty a bude to v pohodě!”? Tak to vás napadlo špatně. K odstínu svých šatů vyberte takový gel lak, který mu bude lichotit a oba odstíny se navzájem podpoří. Ke správné volbě vám může pomoci barevný kruh. Zvolte, jakou barvu mají vaše šaty a k němu vyberte barvu na opačné straně kruhu. To by pak měla být barva vaší manikúry. 

Pokud se vám výsledek úplně nezdá, pak můžete manikúru sladit do stejné barvy, jakou mají vaše šperky. Nebo barvu, která vám na kruhu vyšla, použít jen na jemné detaily a jako podklad na nehtech zvolit nude odstín. Pamatujte – nude nikdy nic nezkazí!

est_evka4Eva radí:

Velmi elegantně budete na jakékoliv společenské akci působit i s minimalistickou francií, která je modernější než její klasický předchůdce a zvládnete ji snadno doma s pomocí razítka na nehty

NEVĚSTA SI PŘEJE… 

Nic není důležitějšího než přání nevěsty. Ale když nevěsta řekne, ať všichni dorazí v růžové, nehty z toho už raději vynechte. Podle předchozího pravidla rozhodně nevolte manikúru v odstínu svých šatů, a pokud opravdu HODNĚ chcete mít růžové i nehty, pak aspoň odstín posuňte a zvolte jemnější nebo sytější manikúru, která bude se šaty kontrastovat. My bychom ale doporučili sáhnout spíš po nude manikúře s metalickými prvky v barvě vašich šperků. 

CHCI, ABY MÁ MANIKÚRA LADILA S TÉMATEM SVATBY, ALE JAK HO POZNÁM?

Může se stát, že s nevěstou či ženichem, kteří vás na svatbu poznali, se zase tak často nevidíte, takže o detailech jejich svatby toho moc nevíte. I tak byste ale rádi zapadli a na svatbě moc nevyčnívali? Podívejte se na styl pozvánky. Je bílá se zelenými větvičkami a zlatými detaily? Nebo jsou na ní rudé růže a modré stuhy? Je dělaná profesionálně nebo je po nocích vyráběli ručně? Pozvánka vám řekne víc než tisíc slov. Nastiňuje barevné téma svatby i to, jak svou svatbu berou snoubenci vážně. K vypiplané pozvánce si dejte na outfitu záležet. K punkové pozvánce je zase jasné, že váš vzhled nikdo hrotit nebude. Manikúru i šaty tak zkuste sladit s tím, co vidíte na pozvánce, a budete v bezpečí. 

 

Náš tip: Znáte naši řadu gel laků Petite Bouquet? Sice jsme při jeho navrhování mysleli hlavně na kytici lučních květů, ale bez skrupulí přiznáváme, že tohle je ideální paleta odstínů i pro všechny svatebčany. 

LEŠTICÍ PIGMENTY = SLAVNOSTNÍ MANIKÚRA

Ultimátním life hackem pro slavnostní manikúru je použití lešticích pigmentů. I z obyčejného odstínu barevného gel laku, který jste už na nehtech měli několikrát, udělají nehty, které budou působit zajímavě a elegantně. Přesto na sebe nebudou zbytečně strhávat pozornost. My pro tenhle případ rozhodně doporučujeme použít Hailey Effect pigment!

 

POZOR NA KAMÍNKY!

A na konec máme ještě jednu radu z praxe. Sice jsme vás už na začátku varovali, že 3D ozdoby moc na svatbu nepatří, ale nějaký ten kamínek manikúře určitě neublíží. Čemu ale může ublížit, jsou vaše šaty nebo punčochy. Mějte svoje ozdoby na nehtech pod kontrolou! Není nic horšího, než že si po návštěvě toalety zatržením kamínku spustíte nevědomky oko na punčoše nebo se během tance a pohybu budete kamínky zasekávat ve svých šatech. Druhý den je to velmi smutný pohled a nové šaty můžete rovnou vyřadit ze šatníku. 

 

Všechny tipy na manikúru pro svatebčany jsme uložili i na naši Pinterestovou nástěnku, tak se je nebojte uložit i k sobě!