7 tipů na metalickou manikúru - načerpejte inspiraci a tvořte trendy nailarty

V poslední době se metalické nehty objevují v trendech na Instagramu i TikToku, ale chlubí se jimi i celebrity na červených kobercích po celém světě. Na sociálních sítích je už několikrát ukázala herečka Halle Bailey nebo třeba modelky Gigi Hadid a Kylie Jenner. Vy ale nemusíte chodit k manikérce za stovky dolarů, jak je tomu bez pochyb u zmíněných celebrit, stačí, když načerpáte inspiraci a metalické nehty zvládnete i sami doma. 

Chromové nehty mají charakteristický jednotný lesk a připomínají tak kovový nebo až zrcadlový povrch. Možná se může zdát, že takovýto nail art musí působit kýčovitě, ale není tomu tak! Mezi nejoblíbenější barvy patří zlatá, stříbrná, měděná nebo metalicky fialová. Můžete ale použít i bezbarvý pigment, který jen dodá požadovaný lesk. 

Jak si vytvořit metalickou manikúru?

Než se vrhneme na konkrétní manikúry a kreativní nailarty, podívejme se ve zkratce na to, jak si metalickou manikúru vytvořit. Máte rovnou několik možností. Můžete použít leštící pigmenty v peru nebo kalíšku, kterým jsme se detailně věnovali v jednom z předchozích článků. Případně můžete svůj nailart ozvláštnit drobnými hliníkovými vločkami

Inspiraci, jak s lešticími pigmenty kouzlit najdete v článku Lesk jako blesk: Lešticí pigmenty jsou superhrdinové plesové sezóny.

U obou způsobů je ale potřeba myslet na to, že se jedná o pokročilejší techniku nailartu a proto byste základy aplikace gel laku už měli mít v malíku. Před nanesením pigmentu nebo lesklých vloček je velmi důležité mít nehet skvěle připravený. Výsledný metalický efekt totiž na nehtech zvýrazní jakoukoliv nedokonalost nebo hrbolek. 

Metalická inspirace

Teoretický základ bychom měli a teď přichází to nejzajímavější. Postupně se podíváme na desítky nailartů, které vám dokážou, že metalické nehty nemusí být přehnané nebo nevkusné.

1. Lesklý efekt na celém nehtu

Celé chromové nehty jsou velmi elegantní a představují zajímavou obměnu klasické jednobarevné manikúry. Zkrátka jednoduché a trendy! Pro efekt celo-lesklých nehtů zaleštěte do výpotku topcoatu některý z leštících pigmentů, případně jako alternativu můžete použít i gel lak v odstínu Hazelnut Bronze. Pokud s manikúrou nemáte zatím velké zkušenosti, ale i přes to chcete metalický efekt vyzkoušet, zmíněný gel lak bude pro vás jako stvořený. Nemusíte jej totiž zalešťovat nebo podstupovat jiný složitější proces. Stačí, když jej nanesete na bázi, necháte vytvrdit a zafixujete topem.  

2. Metalická francouzská manikúra

Oživte klasickou francouzskou manikúru metalickým nádechem. Pro tento nailart bude nejvhodnější leštící pigment, který zapracujete jen do samotné špičky nehtu. Samozřejmě ale můžete vykouzlit i náročnější převrácenou francii nebo pigment aplikujte místo tělové barvy a špičku ponechte bílou. Jak už jsme připomínali v několika minulých blogpostech – kreativitě se meze nekladou. 

3. Chromové ombré 

Pamatujete na náš návod na efekt babyboomer nebo na klasické ombré? No, tak i ty můžete ozvláštnit zrcadlovým efektem. Vyzkoušejte třeba hladce prolnout dvě chromové barvičky nebo postupovat spíše variantou modernější francie, a tedy aplikovat leštící pigment jen na špičku nehtu, ale pěkně do ztracena. Pro extra efekt můžete přidat drobné detaily, jako puntíky nebo tenké linie.

4. Metalické detaily

Když už jsme zmínili ty drobné detaily, tak co takhle na nich postavit celý nailart? Vytvořte jednoduché a minimalistické vzory pomocí chromových pruhů a linií. Těch docílíte tak, že pigment zaleštíte na celý nehet a pak jen topcoat aplikujete na místa, kde chcete, aby lesklý efekt zůstal. Top následně vytvrdíte a poté jen cleanerem setřete nechtěný pigment. Tímto způsobem jednoduše vytvoříte rovné linie, kapičky i zábavné krucánky. Pro extravagantnější vzhled se nebojte kombinovat rovnou několik odstínů leštících pigmentů. 

5. Lesklé vločky 

Pro drobné lesklé zdobení můžete využít i zmíněné hliníkové vločky. Na našem e-shopu je najdete ve fialové, růžové a klasické zlaté barvě. Dodejte vašim klasickým nailartům šmrnc a nádech luxusu. Kdo by přece nechtěl mít na nehtech šupinky zlata?

6. Hailey effect

S pigmentem Hailey Effect dodáte vašim nehtům jen mírný odlesk. Tato manikúra dokonce nese své speciální pojmenování, a tedy “glazed doughnut nails”, česky by se to dalo říct jako nehty s efektem cukrové polevy. Obrovskou výhodou tohoto efektu je to, že jej můžete aplikovat na jakoukoliv manikúru. Zkuste ozvláštnit francii, složitý nailart nebo i jednobarevnou manikúru. Nebojte se toho!

 

7. Kombinace s jinými styly

Dobře, tohle už může být trochu divočina, ale tu my máme přece rádi. V tomto případě vám jen poradíme, ať jste originální a vesele experimentujete. Propojte metalickou manikúru s jinými trendy, jako jsou třpytky, matné textury nebo třeba kamínky na nehty. Díky tomu tak pokaždé vytvoříte svůj originální nailart. 



Zajímají vás i další inspirace nebo průvodce pomůckami a nástroji, které při vaší péči o nehty a ruce potřebujete? Prolistujte si články na našem blogu a objevte například kouzlo třpytek Illusion nebo návod na to, jak správně zvolit UV/LED lampu a na co si dát při výběru pozor.