Co vás vyjde levněji? Porovnali jsme umělé nehty ze salonu a domácí sadu na gel lak!

Možná byste si mohli myslet, že dnešní článek musí jednoznačně skončit plusovými body pro domácí úpravu nehtů s gel laky. Vyvedeme vás z omylu. Obě možnosti totiž mají své jasné pro a proti. Jak to ale vychází po finanční stránce? Dozvíte se už za okamžik!

Dnes za nás budou mluvit čísla. Pokud matematika ve škole nebyla váš oblíbený předmět, netřeba se článku bát, veškeré výpočty už jsme vyřešili za vás. Vaším úkolem bude jen jediné - udělat si na základě našich dat na celou věc svůj vlastní názor.

Finanční náročnost

Aplikace gel laku v salonu

Průměrná salonová cena za gel lakové nehty se pohybuje zhruba okolo 600 korun. Ceníky salonů se liší podle jejich umístění, prestiže, ale i podle toho, co konkrétní úprava nehtů bude vše obsahovat (manikérky různě přistupují k úpravě přírodního nehtu, kvalitě použitého materiálu, složitosti zdobení i závěrečné péči - to vše se může v ceně za proceduru odrážet a tvořit i významné cenové rozdíly). 

Cenové rozmezí se nejčastěji pohybuje někde mezi 450 a 700 Kč za aplikaci, ale můžete se setkat i s ceníkem nižším nebo podstatné vyšším. Je také nutné brát v potaz, že výdrž gel laku na nehtech je zpravidla dva až tři týdny, pak je třeba salon navštívit znovu, abyste krásu manikúry mohli obnovit, nebo si nechat zbytky původního gel laku odborně z nehtů odstranit, což bude logicky obnášet další náklady. 

profesionální péče o nehtydomácí péče o nehty

Aplikace gel laku s domácí sadou

Prvotní náklad na kompletní výbavu vás u nás se sadou Complete Care vyjde na 2385 Kč (sada se ale čas od času objeví mezi akčním zbožím, takže pokud máte zrovna šťastnou ruku, ušetříte i několik set korun). 

Ve startovní sadě najdete skutečně vše potřebné pro úpravu nehtů gel laky, včetně návodu a několika krásných odstínů i zdobení, které si lehce osvojí i začátečníci. Navíc je v ní i vše pro odstranění gel laku. Pokud sami nebudete chtít utrácet navíc za další barvy nebo zdobení, zde náklady na dlouhou dobu končí. 

Podtrženo, sečteno

Za pravidelnou úpravu nehtů gel laky v salonu po dobu jednoho roku - jedna návštěva zhruba každé tři týdny - zaplatíte v průměru 10 800 korun. (Reálně se asi budete s výdaji pohybovat někde mezi 8 100 a 13 000 korunami.)

V případě domácí sady na gel lak jste stále na 2385 korunách. Samozřejmě nejspíš nezůstanete pouze na této částce, protože dřív nebo později vás zlákají nové odstíny gel laků nebo nějaké to zdobení a pomůcky. Zde se ale budou náklady pohybovat s velkou pravděpodobností v řádu nízkých stovek korun, takže na salonovou cenu se těžko dostanete.

Pořízení domácí sady na gel lak se vám finančně oproti pravidelným návštěvám nehtového salonu jednoznačně vyplatí!

Salon je naopak výhodnější variantou v případě, že si chcete nechat nehty zkrášlit pouze jednorázově, třeba aby vám to slušelo na společenské události.

est_evka4

 

Eva: S domácí úpravou nehtů gel laky máme roky zkušeností. Ty postupně přenášíme do nejrůznějších návodů, inspirací a dalších článků. Pokud chcete vědět cokoliv o manikúře a péči o ruce a nehty, najdete to tady na blogu

 

Není to jen o ceně - další pro a proti profesionální a domácí úpravy nehtů gel laky

Domácí úprava nehtů gel laky

Plusy

  1. + Finančně výhodnější v porovnání s pravidelnými návštěvami salonu.
  2. + Kromě peněz šetříte i čas vynaložený na přepravu do salonu.
  3. +Jste vlastním pánem, nesvazují vás žádné termíny návštěv, nehty si upravíte třeba o víkendu, doma u oblíbeného seriálu.
  4. + Sadu si mohou půjčit i vaši blízcí či přátelé.
  5. + Pokud se vám objeví předčasně nadzvednutí gel laku na nějakém z prstů, můžete doma situaci rychle zachránit. Bez nutnosti návštěvy salonu.
  6. + Úprava nehtů je oddechová, relaxační a mnohdy i kreativní činnost, která vám dá prostor pečovat o sebe sama.
  7. + Nehty můžete začít dělat i kamarádkám, které tak konečně častěji uvidíte. 
  8. + Získáte nový koníček, u kterého si mentálně odpočinete.

Mínusy

  1.  - Je nutné si v začátcích osvojit základní postupy, aby vám gel lak pěkně držel.
  2.  - V začátcích nejspíš nebudete schopni přenést na nehty složitější zdobení, jako to zvládne profesionál s léty praxe.
  3.  - Samotný proces aplikace gel laku vám zvláště v začátcích zabere o dost více času, než úprava nehtů v salonu.

odkaz

Návštěva specializovaného salonu

Plusy

  1. + Po dobu návštěvy nemusíte hnout ani prstem (tedy, musíte, ale jen podle toho, jak si to přeje manikérka).
  2. + Můžete si užít pocit opečovávání profesionálem. 
  3. + Máte na výběr z velkého množství barevných variací a možností zdobení.
  4. + Profesionálně provedená manikúra vám obvykle vydrží déle. 
  5. + Zkušená manikérka dokáže správně diagnostikovat váš nehet a zvolit správný materiál pro vaše nehty. 

Mínusy

  1. -  Pravidelná návštěva salonu je v porovnání s domácí úpravou nehtů několikanásobně dražší.
  2. -  Musíte vynaložit navíc snahu, čas i finance, abyste se vždy dostavili do salonu na smluvený termín.
  3. -  Pokud se vám objeví odchlip nebo se nemůžete dostavit do salonu v řádném termínu, budete nejspíš několik dlouhých dní nebo i týdnů chodit s ošklivou manikúrou.
  4. -  Pokud si se svou manikérkou nepovídáte, může být celý proces úpravy nehtů poměrně nudný a nestimulující. 

 

Teď když to vidíte - jak to vidíte? 😁

Najde se určitě mnoho takových, které finanční stránka úpravy nehtů gel laky netrápí ani zdaleka tak, jako třeba rezervace termínů a samotná návštěva salonu. A naopak se najde celá spousta lidí, kteří právě ten oddech a péči specialisty v salonu oceňují víc než samotné upravené nehty.

Napište nám do zpráv na Instagramu, ke které skupině se přikláníte vy sami a určitě nezapomeňte zmínit, jestli máte zkušenost jak s profesionálním salonem, tak s domácí sadou na nehty. Už se na vás moc těšíme!

Mohlo by vás zajímat: