Konichiwa, zdraví vás anime a kawaii manikúra!

Mnoho prvků z pestré japonské kultury si oblíbil celý západní svět. Počínaje gastronomií, přes bláznivou pop kulturu a ještě bláznivější TV show, módní i kosmetické trendy a technologické vymoženosti až po fenomén zvaným anime a manga. Dnes si právě v něm smočíme prsty (tak trochu doslova), a jak jinak než s řádnou dávkou inspirace v galerii! Vrhněte se na ni! 

genshin manikúra

Anime manikúra: Inspirováno těmi nejoblíbenějšími

Japonská kultura je od té naší, středoevropské, v mnoha ohledech velmi odlišná. Na povrch působí tak sofistikované, spořádaně, snad i trochu upjatě, ale při nahlédnutí pod plentu je plná energie, barev a zábavy. Dovolím si říct, že v mnoha ohledech je i tak nějak správně ujetá a praštěná. A možná právě proto působí tak... lákavě.

Na tu notu nelze jinak, než sem dát kompilační video praštěných japonských reklam. S manikúrou nemají nic společného, prostě si je jen užijte.

 

Japonci zkrátka zastávají heslo - work hard, play hard. Před deseti, patnácti lety byl u nás ten, kdo sledoval anime nebo četl mangu spíš outsider, dnes je tento trend mezi mladými podstatně víc oblíbený, rozšířený i přijímaný. A to je dobře! 

Ať už jste hardcore otaku (= fanoušek, v tomto případě anime a mangy) nebo se vám anime styl zkrátka líbí a proto občas na něco známějšího mrknete, v následující galerii se můžete podívat, jak to může vaší manikúře slušet ve stylu takových pecek jako je Naruto, JoJo’s Bizarre Adventure, filmů studia Ghibli, Jujutsu Kaisen, Bleach, Demon Slayer, Attack on Titan, Yuri on Ice, Hakyuu!!, Pokemon,  nebo třeba Sailor Moon.

est_evka4

 
Eva:

Anime není váš šálek saké? I s tím jsme počítali, proto na naše blogu najdete článek věnovaný pop art manikúře (inspirované západním komixem) nebo návod, jak si vytvořit seriálový nail art

Jak vytvořit sugoi anime manikúru?

Že je toho málo? Divili bychom se, kdyby vás náš výběr dokázal uspokojit. Anime je přece taková spousta! Ale jen sotva jich v rámci jednoho článku zvládneme pokrýt víc, než se hrstku z těch populárních. 

Pokud si chcete vytvořit anime manikúru doma - a je úplně jedno, která show bude vaší inspirací - pak myslete na toto:

  • Malovat ručně anime charaktery na plošku nehtu tak, aby bylo dobře poznat, o koho jde, je jen pro opravdové fajnšmekry. Třebaže vám fandíme, je velká šance, že výsledek by nemusel dopadnout podle vašich představ. (︶︹︺)
  • Zaměřte se proto raději na charakteristické znaky a barvy, které se ve vaší oblíbené show objevují. Na ty jsou protagonisté obvykle „bohatí”. Přemýšlejte, jestli třeba nemá váš oblíbenec nějaké tetování, nebo jinou zvláštnost po stránce zevnějšku. Na nehet se tento rys vtlačí snáz než celý anime obličejík. Malování vám půjde nejlépe s našim zdobicím štětečkem Detailerem a zvládnete ho i s gel laky, netřeba žádných dalších speciálních pomůcek. 
  • Můžete místo konkrétní postavy vyjádřit jen její charakter. Třeba typickou zbraní, popřípadě erbem klubu, klanu nebo jiného spolku do kterého protagonista patří. Buďte nápadití!
  • Nebojte si nail art nejdřív navrhnout nanečisto na papír. Dobře si rozvrhnete, který z prstů bude mít jakou ozdobu a ve výsledku může být všech deset prstů jedním příběhem.

Náš tip: Pokud vám až tolik nesejde na tom, jaká show by měla vaše nehty zdobit, pouze chcete vyjádřit, že je vám fenomén anime a mangy blízký, zkuste si k působivému nail artu pomoct našimi samolepkami s manga dívkou ve stylu tvorby Džundžiho Itó (Junji Ito).

Jé! To je kawaii! (ᗒᗨᗕ)

Necítíte se na anime manikúru? Stále si můžete dopřát trochu toho anime feelu (i když tady už nutně o anime ani mangu nejde) s kawaii nail artem!

kawaii jahůdkaexcited-omgcherry-g1603841fa_1920

est_majka3Maya:

Co je manga nebo anime si vysvětlovat nebudeme, ale slovíčko „kawaii” (čteme kavají) vám přece jen pro jistotu přiblížím. V překladu to znamená roztomilý/rozkošný. Nejčastěji - ale ani zdaleka ne výlučně - ho uslyšíte z úst mladých Japonek, které se budou rozplývat na roztomilýma plyšákama a hračkama, oblečením či doplňkama, zvířátky nebo vlastně čímkoliv jiným drobným, roztomilým a barevným, zvláště pak růžovým a sladkým.

 

Co je a není kawaii je záležitost z části subjektivní, ale obecně rozkošným nehtům budou dominovat zvířátka a sladkosti, ideálně s obličejíčky ve stylu emotikon kaomoji.

Nezřídka se na kawaii manikúře objeví i populární charaktery z ilustrací, videoher či komixů jako je růžový Kirby, kočička Pusheen, vajíčko Gudetama, Nyan Cat, Chiikawa a mnoho dalších.

Koukněte na naši galerii a snažte se u ní samou roztomilostí neroztéct. (o^▽^o)

Jak vytvořit božanskou kawaii manikúru?

 

Pokud byste si přáli článek věnovaný jen anime a manze, nebo dokonce nějaké konkrétní show, tak klidně napište do zpráv na Instagramu. My jsme pro každou špatnost i dobrotu pokud se to týká péče o ruce a nehty.  ┐( ̄ヮ ̄)┌ 

 

Zdroje obrázků: www.instagram.com/coewlesspolish/

www.instagram.com/nechi.tattoo/

www.instagram.com/nyanails/

www.instagram.com/maris_nailart_studio/

www.instagram.com/nailart_bygracie/

www.instagram.com/a4ngelnails/

www.instagram.com/bou__studio/

www.instagram.com/jay_doylux/

https://nailbees.tumblr.com

Zdroje obrázků: Žádný z obrázků v galerii není naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je z portálu pinterest.com. Některé z obrázků v sobě mají vepsaný podpis autora, u jiných se nám podařilo a u jiných  nepodařilo najít původního autora. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!