Moderní varianta klasické francie: komplexní návod na babyboomer

Přiznáváme, že název tohoto stylu manikúry je poněkud zavádějící, ale můžete si být jisti, že nejste ani na miminkovském fóru, ani na webu popisující dobu po druhé světové válce. Sice generace, která se narodila v USA mezi lety 1946 až 1964 se baby boomers také nazývá, ale o tom třeba jindy. Zaměříme se na manikúru, která je mladší sestrou velmi oblíbené francie

Jasně, je to mladší sestra francie, ale co si pod tím vlastně představit? Babyboomer můžete znát i pod názvem francouzské ombré a opravdu se jedná o modernější pojetí staré klasiky, tedy o druh péče o nehty. Vyznačuje se jemným a postupným přechodem ze světle růžového nebo nude odstínu v oblasti kůžičky až do bílé na špičkách. Celkový efekt je jemnější, bez výrazného skoku a poskytuje přirozenější kontrast ve srovnání s tradičními francouzskými nehty. Nejlepší na tom je ale to, že ombré efekt pomůže manikúře vypadat déle dobře a díky tomu, že je u kůžičky jen jemná růžová barva, je těžší odhalit reálný odrost nehtů. 

Napadlo vás, že má babyboomer efekt určitě něco společného se zmíněnou baby boomers generací? Máte recht! Název manikúry je totiž od ní skutečně odvozený. Spojitost mezi nimi spočívá hlavně v popularitě francouzské manikúry v době, kdy byla generace baby boomers na svém vrcholu, tedy asi v 70. a 80. letech minulého století. Ale vzhledem k tomu, že v té době už francouzská manikúra existovala, nemohla se po této generaci jmenovat. No, ale pak přišla právě tato mladší sestra, která dostala trendový název babyboomer. 

Dost bylo teorie, jdeme na praxi!

Babyboomer krok po kroku

Babyboomer efekt si určitě zamilujete stejně jako my, vypadá totiž skvěle a je neskutečně jednoduchý. Samozřejmě, že velké plus budou mít ti, kteří už ovládají francii, ale bez problémů to podle našeho podrobného návodu zvládnete i bez tohoto umu. 

Nejdříve odstraňte původní gel lak, upravte kůžičku a nehet opilujte do požadovaného tvaru. Pokud si se základní přípravou nehtových lůžek nevíte rady, na našem blogu najdete i podrobný návod jak v těchto prvních krocích při aplikaci gel laku postupovat

Přesuneme se tedy o pár minut později, kdy jste již aplikovali Nail Prep, poté Primer i bázi, kterou jste nechali vytvrdit v UV/LED lampě

  • Nyní naneste podkladovou barvu: Jako základní odstín zvolte nude nebo světle růžový gel lak a opět nechte vytvrdit v lampě. V případě potřeby naneste druhou vrstvu a znovu vytvrďte.
  • Vytvořte přechodový efekt: Nyní přichází ten nejdůležitější moment. Nejdříve naneste malé množství bílého gel laku na samotný konec nehtu. Je jedno jestli jej trochu rozetřete nebo jen uděláte kapku. Následně si vezměte čistý štěteček a rychlými pohyby ze strany na stranu bílou barvu roztírejte postupně směrem ke kůžičce. Místo štětečku můžete použít i beauty blender, houbičku, či buničinu nebo jiný materiál, který nepouští vlákna. Začněte opět od špičky a postupujte směrem ke kůžičce. Přitiskněte jej na nehet a opakovaně zvedejte a pokládejte. Pomalu se tímto pohybem oddalujte od konce nehtu a barvu doslova rozťupejte. V případě potřeby přidejte větší množství bílého gel laku a zmíněné pohyby opakujte až do požadovaného efektu. No, a ombré, tedy babyboomer, je na světě! Barevný přechod nezapomeňte vytvrdit.
  • Vrchní vrstva: Víme, že máte radost z povedeného moderního designu, ale ještě nekončíme. Chybí finální bezbarvá vrstva, na kterou můžete použít například náš oblíbený gel lak dva v jednom Base/Top. No, a opět lampa. 
  • Finální doladění: Může se stát, že na nehtu zůstane lepivý film, to závisí dle typu použitého topu. Ten odstraňte Cleanerem a kůžičku na závěr pořádně zhydratujte voňavým olejíčkem

Tadá, je hotovo!

TIP: Co takhle místo klasické bílé zvolit veselejší barvu nebo třpytky? Třpytky můžete dát i k samotné kůžičce a babyboomer tak nabyde na své velkoleposti. Tomuto efektu se říká zastřené třpytky a jedná se o složitější techniku, proto je dobré si nejdříve osvojit klasickou verzi babyboomeru. Každopádně fantazii a kreativitě se ani v tomto případě meze vůbec nekladou, o tom se můžete přesvědčit i v případě reverzního ombré, které má k babyboomeru jen krok. Hodně barevný krok.

 

Manikúra ve stylu babyboomer je perfektní voblou na decentní manikúru do práce - nenápadná, ale přesto elegantní. Co myslíte?

Nyní už znáte vše potřebné, proto žádné výmluvy a pusťte se do tvoření! Jo a budeme moc rádi, když nás na Facebooku nebo Instagramu u těch vašich výtvorů označíte. Inspirace totiž není nikdy dost.