Pletený nail art a kouzlo akrylového prachu - znáte ho?

Nepleteme se, když řekneme, že pletená - nebo také svetříková - manikúra si pravidelně rok co rok nachází své místo v šatníku srdcích mnoha nadšenců péče o nehty a ruce. My z Estelli k nim samozřejmě taky patříme, a tak nejde jinak, než vám ukázat, jak s akrylovým prachem zvládnete dechberoucí zasněžený nail art i vy! 



Pletací jehlice odložte stranou a popadněte raději svoji sadu gel laků. Brzy totiž zjistíte, že vytvořit svetřík na nehtech je podstatně jednodušší, než se párat s vlnou. Pojďme si hladce obrace vysvětlit jak na to. A nebyli bychom to my, kdybychom vám k jednoduchému návodu nenaložili i celé klubko inspirace! 

S akrylovým prachem už jsme v průběhu roku kouzlili a jak můžete vidět v galerii, není ani zdaleka nutné se omezovat pouze na zimní motivy, třebaže tam se použití akrylového prášku extra vyjímá! 

Jak ozdobit nehty s akrylovým prachem a vytvořit pletený nail art? 

Pomůcky

Svetříkové nehty nelze vytvořit bez jedné nezbytné pomůcky - našeho průhledného akrylového prášku. Užijete si s ním, jak se říká, za málo peněz spoustu zábavy (ta ale přestane až se vám ho podaří rozsypat všude po stole). Díky tomu, že je průhledný se stává při použití v rámci nail artu velmi univerzální, jelikož přebírá vždy barvu podkladu. 

Dalším kamarádem vám bude zdobicí štěteček Detailer. Další potřeby už jsou ale především otázkou vaší preference a toho, jaký konkrétní design a v jakých barvách budete chtít tvořit.

Za nás se vám mohou hodit například:

zimni_pleteny_nailart2

Postup

  1. Nejdříve si bezpečně odstraňte starý gel lak a připravte nehty na aplikaci nové manikúry
  2. Jakmile máte na nehtech nanesenou bázi a na ní vytvrzenou barevnou vrstvu gel laku, je třeba vše zafixovat lesklým nebo matným top coatem a zbavit výpotku (lepkavý film, který vzniká po vytvrzení v UV/LED lampě).
  3. Vezmete si úzký zdobicí štěteček a kreslíte barevným gel lakem (obvykle ve stejné barvě jako je podklad, popřípadě bílou) různé linky a vlnky, které připomínají pletený vzor. 
  4. Akrylovým práškem zasypete nehet a dáte manikúru vytvrdit. Vaše linky a vlnky k sobě přichytí prach a jakmile je vše vytvrzeno, stačí štětcem oprášit z nehtu zbytkový prášek, který se ve vzoru neuchytil.

 

A to je vlastně vše! Ano, tak jednoduché (alespoň v teorii) to je, a přitom se nad výsledkem se budete jako sníh rozpouštět blahem. 

est_majka3

 

 

Maya radí:

Pokud nevěříte, že byste při kreslení rukou zvládli víc než nějakou tu vločku, pomozte si samolepkami (zkuste naše Ho Ho Ho! a Winter), i na ty totiž můžete jako na šablonku nakreslit tenké linky a ty pak zasypat akrylovým práškem, takže nail art nabere nového rozměru. Doslova, hehe.

 

  

I tentokrát jsme si vypůjčili působivé nehtové designy od @nail_by_dunjahabssaoui. Už jednou jsme ji zmiňovali -  v rámci spooktoberové inspirace - protože ona a její dábělský (nebo spíš boží?) skill se zdobicím štětečkem nás stále nedokážou nechat chladné, a to ani když je venku hluboko pod nulou. Takže se od ní neváhejte inspirovat, Do the Unexpected a ukažte nám, jak se dílo podařilo.

 

Další inspiraci na zimní období najdete tady: 

Zasněžená manikúra: Takto budou vypadat vaše nehty, když se inspirujete sněhovými vločkami

Známe recept na perfektní perníčkovou manikúru. Pište si!

 

Jsme akční na Instagramu, Facebooku i TikToku, takže s označením nám žádná zmínka neunikne. Krásné Vánoce!

zimni_pleteny_nailart1