Videonávod: Vytvořte si s gel laky a technikou wet-on-wet originální manikúru

Vždy říkáme, že kreativita a manikúra jdou dobře na ruce, i ruku v ruce. Hobby a profi nehtařky po celém světě už přišly s neskutečnou spoustou způsobů, jak si nehty nazdobit a my vám představíme další z nich. Je zábavná, nenáročná a bude se vám líbit - poznejte kouzlo techniky wet-on-wet!

 

Neobvyklý postup = působivý výsledek

Jak dobře víte, každou vrstvu gel laku je třeba po aplikaci na nehty vždy třeba řádně vytvrdit v UV/LED lampě. Co by se ale stalo, kdybyste se ještě předtím rozhodli v jedné vrstvě přímo na nehtech kombinovat dvě nebo více nevytvrzených barev? Možná něco kouzelného!

Wet-on-wet tu nepředstavuje ani tak aplikaci mokrého do mokrého, jak by název mohl uvozovat, ale spíš tekutého do tekutého. 

Samotné uchopení toho, jak technika funguje, není vůbec těžké a zkusit si ji mohou klidně i začátečníci. Nejjednodušší je vidět názornou ukázku jak postupovat, na vlastní oči. Posbírali jsme pro vás proto několik videonávodů, které ukazují nejčastější typy nail artů vytvořených technikou wet-on-wet. Pojďte se na ně s námi podívat. 

Pozvolné rozpíjení

Zkuste na tenkou nevytvrzenou vrstvu barevného gel laku nebo průhledného top coatu aplikovat, třeba s pomocí zdobicí kuličky, drobnou kapku jiného odstínu.Ostrý přechod barev se lehce rozpije, ale barvy se nesmíchají. Vytvoří tak velmi povedenou podívanou, jako je tomu například v následujících dvou videonávodech.

Dávejte si nicméně velký pozor na množství aplikovaného gel laku a pamatujte, že tenká vrstva vždy stačí - nechcete, aby vám gel lak z nehtu stékal ke kůžičce nebo vám tvořil tlustou vrstvu, kterou nebude možné důkladně vytvrdit v lampě. 

Efekt se může lišit gel lak od gel laku. V závislosti na konkrétní barvě, její pigmentaci ale i hustotě se vám oba odstíny budou s různou intenzitou propojovat a rozpíjet. Experimentujte a najděte to nejlepší kombo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kadimah Aaliyah 🇬🇭🇱🇧 (@kaddyfromthewest)

 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Abe the Nail Babe (@abe.nailbabe)

Tažené zdobení

Zatímco v případě pozvolného rozpíjení necháváte odstínům prostor, aby sami ukázali, co umí, v tomto případě zvolené barvy záměrně přímo na nehtu propojujete a “ohýbáte” s pomocí zdobicího štětečku jak se vám to hodí. 

I zde si dejte pozor na množství gel laku na nehtu, ale také na to, abyste barvy štětcem skutečně jen jednu s druhou propojili, ale nesmíchali je do jiného odstínu.

Inspirujte se, jak bude vypadat vaše další manikúra v následujících návodech.

 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nailicious (@nailicious786)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený LAUREL (@laurel.dxb)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený LAUREL (@laurel.dxb)

 

Mramorované míchání

Do třetice si připomeneme jeden z vůbec nejjednodušších způsobů, jak si na nehty přenést mramorovaný efekt. I ten lze vytvořit s technikou wet-on-wet. Mramorování můžete vytvářet rovnou na nehtu. Pokud chcete mít nad svojí tvorbou větší kontrolu, spojte odstíny nejdříve na podložce nebo třeba čtverečku alobalu a až pak je přeneste na nehet. Nejefektnější je kombinovat světlé a tmavé kontrastní barvy, které dají mramorování vyniknout. 

Mramorovaným nehtům z naší vlastní dílny už jsme věnovali samostatný článek, ale jelikož inspirace není nikdy dost, určitě oceníte i následující videonávody. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený San Sung Kim | 김산성 (@sansungnails)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený San Sung Kim | 김산성 (@sansungnails)

 

Nenechte se přemlouvat a dejte technice wet-on-wet šanci. Je velmi hravá a kromě výsledku si užijete i její aplikaci. Dejte nám pak vědět, jak se vám manikúra podařila. Najdete nás na Facebooku, Instagramu nebo na Tik Toku