Vykouzlete si na nehtech zrcadlový efekt pomocí lešticích pigmentů

Už nějaký ten pátek se na internetu objevují fotky zrcadlově lesklých nehtů. Na první dobrou ale není jasné, jak tohoto efektu dosáhnout. Věřte, že nemusíte být zkušené manikérky s léty praxe, abyste si tento zrcadlový nebo kovový či holografický efekt vytvořily taky. Stačí si pořídit lešticí pigment, přečíst si o jeho aplikaci pár řádků a půjde to samo.

Inspiraci najdete třeba v článku Lesk jako blesk: Lešticí pigmenty jsou superhrdinové plesové sezóny.

1377-2_pylek-do-paznokci-hailey-effect-mollylac03 2

Zrcadlo, zrcadlo, jak vyčarovat ty nejlesklejší nehty na světě? Na e-shopu Estelli nabízíme dvě varianty lešticích pigmentů, se kterými to bude hračka. Povyšte tak péči o nehty na úplně jiný level. 


Lešticí pigment v kalíšku

Pokud vás láká jen jemně lesklý efekt, bez šílených barevných odlesků, práškový pigment v kalíšku s názvem Hailey Effect bude přesně pro vás. Libovolně barevným nehtům dodáte jen mírný odlesk, úplně stejně, jako to dělala Hailey Bieber (nebo spíše její manikérka), která tento trend odstartovala. V angličtině se tato manikúra nazývá “glazed doughnut nails”, tedy nehty s efektem cukrové polevy. 

S žádným jiným pigmentem tento jemně lesklý efekt nevykouzlíte. K pigmentu v kalíšku potřebujete aplikátory, se kterými prášek na nehet nanesete. Navíc musíte být při zacházení s ním velmi opatrní, jednoduše se totiž může z kalíšku dostat i tam, kam nechcete. 

1377-5_hailey

Kouzelné pigmentové pero

S pigmentovými pery přichází ta pravá magie a bláznivé barvy. Navíc nanášení pigmentu už nemůže být snazší. Sypký prášek je totiž uvězněný uvnitř tužky, na jejímž konci je aplikátor, který vám výrazně ušetří práci. Když víčko z pera odšroubujete, máte na aplikátoru dostatek pigmentu i na několik nehtů! Můžete si ale být jisti, že se pigment nedostane nikam jinam než na aplikátor. Díky tomu jej tak nemůžete ani omylem rozsypat po celém pracovním stole – to je z našich zkušeností ten největší opruz, který se při nanášení pigmentu nebo třpytek může stát. 

Na Estelli e-shopu najdete několik barev kouzelných pigmentových per:

Jak s pigmenty zacházet?

Ať už si vyberete jeden nebo druhý typ, při aplikaci budete postupovat úplně stejně:

  1. Začátek aplikace gel laku je stejný jako při jakékoliv jiné manikúře
  2. Dojděte až do kroku, při kterém na nehet nanášíte a zatvrzujete top coat. Pigment se totiž aplikuje až na něj. 
  3. Dejte si pozor, abyste použili takový top, který je bezvýpotkový – doporučujeme například náš hypoalergenní top coat
  4. Top coat vytvrďte. 
  5. Následně jemnými tahy naneste pigment na nehet pomocí aplikátoru. Nebojte se přetáhnout až na kůži, pigment potom snadno smyjete vodou nebo otřete cleanerem
  6. Zbytky pigmentu z nehtu opatrně smeťte hustým štětcem
  7. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, opět přichází řada na top coat, kterým pigment skvěle zafixujete. 
  8. Top coat už jen vytvrďte v UV/LED lampě a tadá, máte hotovo!

Dejte si pozor!

Ještě předtím, než pigment budete nanášet na nehty, je dobré si jej vyzkoušet na vzorníku. Při aplikaci naostro už tak budete vědět, jak se prášek chová a co má rád. My jsme se s pigmenty seznámili už velmi důkladně, a proto víme, že to někdy s nimi není vůbec jednoduché. Je dobré si dát pozor na následující body:

  • Pokud používáte jiný top coat než doporučujeme, dopředu si právě na vzorníku ověřte, že vám efekt bude správně fungovat. 
  • Pokud pigment dělá šmouhy a nedrží na podkladu tak, jak by měl, může to být způsobené i příliš vytvrzeným topem. Zkuste ho příště nechat v lampě o něco kratší dobu. 
  • Dejte si pozor, abyste aplikátor nenamočili do výpotku nebo do nevytvrzeného gelu či gel laku. Mokrý nebo vlhký aplikátor totiž pigment nemusí nanášet zcela správně.