Kompromisy nás nebaví - Představujeme špičkové hypoalergenní báze a topy!

Překvapí vás, když řekneme, že alespoň půlka našeho týmu má v Estelli zkušenosti s alergií na HEMA a di-HEMA složky v nehtové kosmetice? Je to přesně tak - ke každé z nás přišla z ničeho nic, nečekaně. Prožily jsme si svědění, puchýřky, nateklé prsty i odlučování nehtů od lůžka. Pak vás asi už nepřekvapí, že jednou z podmínek, které jsme si při vybírání sortimentu dali, bylo mít v nabídce i hypoalergenní produkty. Které to jsou a jaké plány máme do budoucna?

Setkání se s alergií není nic moc, věřte nám, rozhodně byste si tohle seznámení určitě rádi odpustili. Kromě zdravotních problémů vás pak ještě bolí u srdíčka to, že se teď nejspíš většiny svého bohatství v kosmetickém kufříku budete muset vzdát. To ale nemusí být úplně nutné!

hypoalergenni gel lak top baseMožné příčiny alergie v okolí nehtů

Při aplikaci jakéhokoliv přípravku na nehty byste si vždycky měli dát pozor, aby se nedotýkal kůže kolem nehtů - pokud pro to není přímo určený. Tím eliminujete maximální možné riziko alergické reakce. Málokdo taky ví, že největší množství HEMA látek je obsaženo ve výpotku po vytvrzení gel laku. Právě tam se vysrážejí. Pokud si myslíte, že máte alergii na cleaner, ale nějak vám to nehraje, může to být jen tím, že jste neopatrně stírali výpotek. 

Možná jste už slyšeli, že svou roli hraje i UV/LED lampa. Ano - pokud je už starší nebo nevěnujete dost času vytvrzení materiálu, tak i ten může dál dráždit vaši pokožku a vyvolávat reakce. 

Záchranné lano v podobě hypoalergenní báze a topu

Barevné gel laky s obsahem HEMA látek nemusíte hned vyhazovat. Pokud použijete hypoalergenní bázi, barvu budete nanášet velmi opatrně tak, aby se opravdu nedotkla kůže, nebudete stírat výpotek a následně použijete hypoalergenní top a okolí nehtů ošetříte olejíčkem, máte velkou šanci, že všechno dopadne dobře! Vždy ale pamatujte, že riziko vzniku alergické reakce můžete s každým produktem jen velmi omezit, nikoliv úplně eliminovat. 

Nicméně hypoalergenní báze a top nejsou určené jen pro alergiky. Skvělé jsou pro každého, kdo si hlídá, aby jeho materiál pro péči o ruce a nehty byl naprosto bezpečný a stále kvalitní. HEMA látky jsou v gelech a gel lacích obsaženy právě proto, že jsou perfektní pro správnou konzistenci a chování materiálu v UV/LED lampě. Jen těžko se za ně hledá dokonalá náhrada, ale na trhu už se výjimky najít dají - třeba právě naše hypoalergenní báze a topy

Hypoalergenní podkladový gel lak

Tato báze je mezi námi zatím naším favoritem. Její konzistence je středně hustá, takže si vy sami určíte, kolik a kam jí aplikujete. My ji doporučujeme mít na štětečku spíš méně a toto množství vmasírovat do nehtu krouživými pohyby. Nedělejte s ní příliš tlustou vrstvu, pokud se s ní nechystáte rovnou prodlužovat nehty. 

Cože - prodlužovat nehty? No jo, i to je možné! K tomu se vám její konzistence rozhodně bude hodit! Pokud máte zkušenosti s prodlužováním nehtů na šablonku, můžete s pomocí hypoalergenní podkladové báze nehet prodloužit až o půl centimetru. To se hodí, pokud potřebujete srovnat nějaké drobné nedokonalosti. 

prodluzovani na formy

Složení báze je speciální i v tom, že její odstranění pomocí acetonu je maximálně snadné! Stačí pár minut v acetonovém zábalu a báze se z nehtu sama velmi snadno uvolní. 

Hypoalergenní závěrečný top

Tenhle top jsme podrobili testování spolu s dalšími konkurenčními značkami a samotné nás překvapilo, jak skvěle si vedl! 

Top je bez výpotku, takže hned po vytažení z lampy se krásně leskne. Leskne se i po pár dalších dnech. Leskne se i po týdnu. A leskne se do doby, než se rozhodnete, že je potřeba mít novou manikúru! Dokud po něm nepřejedete pilníkem, bude neúnavně bránit vaše dokonalé nehty. A to i před sluníčkem!

V době, kdy článek píšeme, probíhá za okny klasické letní peklo. Možná jste už zažili, že pod slunečními paprsky některé zářivě neonové odstíny začínají blednout. Vrátíte se z dovolené a z neonově růžových nehtů je vyšisovaná pastelová růžová. Může za to UV záření ze slunce, které má ještě u moře mnohem větší sílu než tady v Česku. Hypoalergenní top toto záření blokuje a brání tak vyblednutí nehtů. Až se z dovolené vrátíte, nemusíte hned řešit nové nehty. 

top coat gel lak uv zareni srovnani

Pokud teda neletíte na měsíc na Bali, ty odrosty už asi nebudou vypadat moc dobře… 

U nás to ale hypoalergenní bází a topem teprve začíná. Celou dobu, co Estelli budujeme, se věnujeme průzkumu, jak vám přinést materiály, které budou vyhovovat našim nejpřísnějším požadavkům. Zároveň ale chceme zachovat co nejpříznivější cenu, aby si krásné nehty v osobitém stylu s obrovskou porcí kreativity mohl dovolit opravdu každý. Držte nám palce a my vám snad brzy představíme první vlaštovky!