Příprava na aplikaci gel laku: Jak skvěle upravit nehtovou kůžičku?

Také se vám tak líbí, když vidíte čerstvě udělanou manikúru, kde barevná vrstva sahá precizně na setiny milimetru až ke kůžičce a nikde ani stopy po odrostech či nevzhledném a nežádoucím zateklém gel laku?

Dosáhnout takového výsledku můžete i svépomocí - bez návštěvy specialisty v salonu. Povíme vám, jak na to!

nehtove_luzko_uvodni

Dnešní blog vám dá maximum informací o tom, jak dosáhnout dokonalé gel lakové manikúry, která bude nejen skvěle držet, ale i božsky vypadat. A to jen díky něčemu tak prostému, jako je úprava nehtové kůžičky. Připraveni? Jde se na věc! 

Proč před aplikací gel laku upravovat nehtovou kůžičku?

Nejdříve si ujasněme jednu věc. Dokonale upravená nehtová kůžička je samozřejmě sladkou tečkou povedené manikúry. Lákavá je tedy její estetická stránka, ovšem nezbytný je její praktický úděl.

Vynechejte předběžnou úpravu nehtové kůžičky (což je častá chyba) a snížíte si tak životnost gel laku na nehtech i o celé dny!

Zde je vysvětlení, proč tomu tak je:

  1. Nehty stále rostou a nehtová kůžička se pravidelně regeneruje. S odrůstáním nehtů mohou být zbytky kůžičky uchycené na nehtu v okolí nehtového valu. Často bývají téměř neznatelné, ale pokud tyto zbytky neodstraníte a nanesete na ně gel lak, může se vám začít dříve odchlipovat a nadzvedat.
  2. Neupravená nehtová kůžička se - stejně jako váš táta na gauči - ráda roztahuje. Zasahuje do části nehtového lůžka, takže pokud ji neodstraníte nebo nezastrčíte zpět, „ukousne” vám prostor pro gel lak a dříve odhalí odrosty. 
  3. Neupravená kůžička zvyšuje riziko, že vám k ní i pod ni zateče při aplikaci gel lak. To nejen nevypadá pěkně a kůži neprospívá, také vám v místě zatečení s odrůstáním nehtu vznikne nevzhledný okraj, který má tendenci k nadzvedání a odchlipům. 

Základní úprava nehtové kůžičky před aplikací gel laku

V návodu na aplikaci gel laku rychle a jednoduše v 5 krocích už jsme úpravu kůžičky zběžně řešili, stejně tak je součástí podrobnějšího návodu zaměřeného na přípravu přírodního nehtu před aplikací gel laku

Pojďme se na ni nyní podívat tedy v detailu:

  1. Ze všeho nejdřív popadněte odstraňovač nehtové kůžičky a naneste jej na kůži objímající nehtové lůžko. 
  2. Po přibližně dvou minutách je nehtová kůžička krásně měkká a vy ji můžete s pomocí pomerančového dřívka nebo pusheru zatlačit směrem „dovnitř”, tedy k nehtovému valu. Jak bude pusher nebo dřívko klouzat po povrchu nehtu, odstraní tak i jakékoliv ulpívající zbytky staré nehtové kůžičky z nehtu. 
  3. S pomocí buničiny nehty očistěte od zbytků odstraňovače.
  4. Opět vezměte do ruky pusher či dřívko a uvolněnou očištěnou nehtovou kůžičku nadzvedněte.
  5. Zde základní úprava nehtové kůžičky končí a můžete pokračovat s dalšími kroky přípravy přírodního nehtu a aplikací gel laku. 

Takto upravená kůžička vám bohužel ještě nezajistí ten dokonale sexy vzhled jako je tomu u manikúr v galerii níže, ale funkčně je tento základní postup plně dostačující a hlavně - je bezpečný a vhodný i pro úplné začátečníky se základní výbavou.

I tak si nicméně můžete osvojit tipy a triky, jak nanášet gel lak až těsně ke kůžičce. Pokud po ruce nemáte brusku a zkušenosti s ní, přeskočte následující kapitolu a pokračujte na část „Jak nanést gel lak až ke kůžičce”.

Pokročilá úprava nehtové kůžičky před aplikací gel laku

A je to tu! Pokročilá úprava nehtové kůžičky zahrnuje její úplné odstranění a vyhlazení okolí nehtového valu, takže získáte ten kýžený superpěstěný salonový vzhled nehtů.

Upozorňujeme, že úplné odstranění nehtové kůžičky nedoporučujeme naprostým začátečníkům a těm, kdo mají kutikulu velmi jemnou a citlivou! Při odstranění je třeba mít ve výbavě důkladně sterilované nástroje v top stavu - ostré manikúrní nůžky, popřípadě seřezávač, ideálně i brusku s vhodnými nástavci.

Pokud pracujete s bruskou, pak je důležité upravovat kůžičku ve správném pořadí a směru, jako to vidíte na videu. 

Po základní úpravě nehtové kůžičky pokračujete právě s nůžkami, kterými odstraníte starou nehtovou kůžičku poté, co jste si ji připravili a nadzvedli. 

Na závěr je nutné odstranit z nehtu veškerý prach a zbytky nečistot. S tím vám pomůže cleaner

Nyní už máte nehty čisté a i s kůžičkou jsou dokonale připravené pro aplikaci gel laku. Jak se dostat až úplně těsně ke kůži bez toho, abyste riskovali kontakt s kůží a zateklý gel lak?

 

dennys.nails fotografie



Ze rtů profesionálky

Základ pro nanesení materiálu takzvaně „pod kůži” je v kvalitní manikúře. Tedy, když frézkou „otevřete” prostor nehtového lůžka a ostříháte přebytečnou kůžičku a nadnehtovou blanku. Zbude vám pak krásný čistý prostor pro nanesení barvy. 

 

- Denisa Svobodová, specialistka na nehtovou modeláž

 

 

 

 

Jak nanést gel lak až ke kůžičce

Detail nanášení gel laku ke kůžičce. 

 

Trik je v nanášení gel laku

Zatímco klasický lak na nehty vám toto nedovolí, gel lak můžete „dostrkat” aplikátorem až do těsné blízkosti nehtového valu, tak jak to vidíte v prvních vteřinách videa. 

S posledními milimetry si poradí zdobicí štětec

Ano, je to trochu „piplačka”, ale výsledek za to stojí! Dokonale nanesený gel lak má s okolní kůží podobný vztah, jako pasažéři v pražském metru při ranní špičce - těsně u sebe, tělo na tělo, ale hlavně se nedotknout toho druhého! 

Na poslední milimetry odhaleného nehtového lůžka u nehtového valu si proto vezměte tenoučký zdobicí štěteček. Gel lak s ním dostanete až do těsné blízkosti kůže a i na boční okraje nehtu. 

Preciznost, rychlost a UV/LED lampa jsou vaši spojenci

Tento malý boj o dokonalost vám půjde snáz s každým dalším pokusem - trénink je king. Výhodou je, pokud máte pevné ruce a daří se vám pracovat co možná nejrychleji. Nebojte se vypomoct si také UV/LED lampou, pokud se bojíte, aby vám gel lak nezatekl. Hned po natření vložte každý nehet zvlášť do lampy. Vyhnete se tak riziku, že by si tekutina vyšla bez dovolení na čumendu ke kůžičce.

 

Přejeme vám podařenou manikúru, stejně jako pevné nervy i ruce při jejím tvoření, a na závěr připomínáme několik článků, které s péčí o ruce a nehty souvisí a mohly by se vám líbit! 

  1. Nedrží vám gel lak? Pozor si dejte na těchto 10 věcí!
  2. Bezpečné odstranění gel laku v 5 jednoduchých krocích
  3. Kompromisy nás nebaví - představujeme špičkové hypoalergenní báze a topy!