5 nejčastějších chyb při přípravě nehtu na aplikaci gel laku

Chyb se dá natropit spoustu, a to často i tam, kde byste je ani nečekali. A platí to i u přípravy přírodního nehtu na aplikaci gel laku. Co když některý z těchto pěti nešvarů děláte i vy? Pojďme si říct, jakým chybám v postupu se vyhnout, pokud si nechcete krátit výdrž gel laku o pár dní!
uvodni_chyby

Už jsme si řekli, jak probíhá příprava nehtu na aplikaci gel laku. Skládá se ze čtyř jednoduchých kroků a její poctivé provedení vám pomůže zajistit co nejdelší výdrž gel lakové manikúry - nehty krásné klidně i tři či čtyři týdny, když vše uděláte správně. A to chcete! :) Celý proces si můžete připomenout v tomto videu:

Co určitě nechcete, je udělat při ní zbytečné chyby, u kterých si třeba ani neuvědomíte, že do přípravy nepatří. O které konkrétně jde?

První chyba - rychle, rychle

Jasnou jedničkou tohoto žebříčku není nic jiného, než že přípravu přírodního nehtu na aplikaci gel laku - a vše co zahrnuje - odbýváte. Všichni se těší na aplikaci barevných gel laků a zdobení, my na tom nejsme jinak, ale uspěchat část přípravy nehtu se nevyplácí. Vždyť kvůli minutám „tady” můžete přicházet i o celé dny výdrže vaší krásné manikúry. A to za ten spěch opravdu nestojí…

Druhá chyba - máčení rukou

Nebojte, neodrazujeme vás od každodenní hygieny. Pouze není vůbec dobré své nehty před - nebo i v průběhu - přípravy na aplikaci gel laku dlouze umývat a máčet ve vodě nebo lázni. Nehty totiž, jak známo, fungují tak trochu jako houba a umí do sebe natáhnout vlhkost. Tím nenápadně zvětší svůj objem a chvíli pak trvá, než zase vyschnou a „scvrknou” se na původní velikost.

Aplikujte si na hydratované nehty jakýkoliv materiál (gel lak, gel či akryl) a zakládáte si na potíže. Použitý materiál na takových nehtech může mít tendenci se předčasně nadzvedat nebo odchlipovat a v krajních případech (kdy postup či manikúra nebude ideální) může i uzamčená vlhkost stát za zrodem nehtové plísně. 

est_majka3

 

Maya dodává:

Nelekejte se, to se stává opravdu zřídka a navíc v nevhodných hygienických podmínkách, u odbyté modeláže, a především u odolných materiálů jako je akryl nebo akrygel, které se kompletně celé z nehtu neodstraňují a jen se doplňují. 

 

I tak vám ale doporučujeme držet se od vody před a při aplikaci gel laku raději dál.

Třetí chyba - nechcete si nechat pomoct…

A tím myslíme pomoc od pomocných tekutin! Setkali jsme se už s případy, kdy v přípravě nehtu úplně chyběly, nebo byly použity, ale v nesprávný moment.

Proto si pamatujte: Nejdřív na zmatněný nehet s upravenou kůžičkou naneste Nail Prep, po zaschnutí teprve nanášíte Primer. U obou stačí jedna tenká vrstva, která do několika krátkých vteřin sama zaschne na vzduchu. V tomto případě nedoporučujeme používat zbytečně víc vrstev. Jen byste plýtvali tekutinou.

Maya: Nedrží vám gel lak? V tomto článku jste možná na stopě správnému pachateli, ale určitě očima proleťte i 10 nejčastějších důvodů, proč tomu tak může být. Často jde i o úplně prkotiny. :)

Čtvrtá chyba - všeho moc škodí

U pomocných tekutin ještě zůstaneme, protože stejně jako jejich absence škodí i jejich přemíra. Zbytečně nikdy neaplikujte Nail Prepu ani Primeru víc než jednu tenkou vrstvu. Na nehtu mají za úkol vytvořit ideální prostředí pro perfektní přilnutí gel lakové báze s nehtovou ploténkou, ale jejich vrstvení nemá význam a životnosti gel laku rozhodně nepřidá. 

Pátá chyba - čekáte příliš dlouho

Pokud máte rádi tragickou romanťárnu Titanik, možná si vybavíte, jak se v poslední části filmu záchranné čluny váhavě vrací mezi utonulé a muž z posádky při pohledu na to neštěstí jen prohlásí „Čekali jsme moc dlouho…”.  Ehm, to jsme trochu odbočili, každopádně vy na nic zbytečně dlouho nečekejte, pak se totiž situace jen těžko zachraňuje. 

vDL3BN9

Mezi přípravou nehtového lůžka a aplikací samotného gel laku nedělejte velké prodlevy. Gel lak byste měli aplikovat ihned po tom, co si lůžko důkladně připravíte. Jinak se s běžným denní rytmem postupně nehty opět mastí, kůžička se roztahuje do prostoru nehtového lůžka a na rukou vám budou ulpívat drobné nečistoty, takže si je budete muset řádně umýt a s tím se dostáváme zpět k bodu číslo dva. 

Z takového oddalování jsou jen odchlipy a předčasně oloupaný gel lak. Zkrátka, jakmile máte nehty připraveny, pusťte se rovnou do samotné aplikace gel laku

Když se to tak vezme, všechny tyto chyby jsou opravdu drobnosti. Většinou ani nevíte, že to co děláte, může mít negativní vliv na výdrž vaší manikúry. Teď už jste zase o něco chytřejší, takže se vám čas, který vkládáte do péče o své nehty bude jedině vyplácet, když se vám z nich gel lak nebude vytrácet. Přejeme vám krásnou manikúru a těšíme se zase příště!