Průvodce všemi pomocnými tekutinami na nehtovou modeláž

S gel laky teprve začínáte a zatím se ještě nevyznáte ve všech tekutinách, které na úpravu nehtů potřebujete? Naprosto to chápeme. Je jich totiž tolik, že i nám nemalou chvíli trvalo se v nich zorientovat, a hlavně pochopit jejich účel, tedy co přesně s nehtem nebo kůžičkou okolo dělají. Abyste už nemuseli trávit hodiny zkoumáním jednotlivých popisů a postupů, sestavili jsme pro vás kompletního průvodce všemi tekutinami, se kterými se na našem e-shopu i při aplikaci gel laků setkáte. Od teď bude cleaner, nail prep i primer váš nejbližší kamarád. 

Abychom vám v tekutinách neudělali ještě větší guláš, budeme je představovat a popisovat přesně v tom pořadí, v jakém je budete při tvorbě gelových nehtů potřebovat. 

668_2k9a9777xOdstraňovač nehtové kůžičky

Víme, že si plánujete upravovat své nehty, ale kůžička, která je okolo nehtového lůžka, k manikúře neodmyslitelně patří. Proto první tekutina, se kterou se setkáte, je odstraňovač nehtové kůžičky. A tady je to hned už podle názvu jasné. Tekutina vám pomůže šetrně odstranit přebytečnou kůžičku kolem nehtu. Díky ní budete mít první krok celého procesu, a tedy přípravu nehtového lůžka, velmi rychle za sebou. 

Jak s odstraňovačem pracovat? 

Hustou tekutinu naneste na nehtovou kůžičku a nechte ji asi 3 minuty působit. Ta během této doby kůži kolem nehtu změkčí a vy ji pak budete moct snadněji odstranit, tedy odstřihnout, nebo zatlačit k okraji. Díky tomu si na aplikaci gel laku vytvoříte co největší prostor. Pořád tápete v čem přesně je úprava nehtové kůžičky tak důležitá? Další tekutiny, které budete nanášet se nemají dostat do kontaktu s přilehlou kůžičkou. Pokud by se tak stalo a vy byste gel nebo bázi vytvrdili, mohl by se celý gelový nehet začít velmi brzy odchlipovat. A to rozhodně nechcete. 

 

272-1_nail-prep-pro-modelaz-nehtuNail Prep

Kůžičku nechme kůžičkou a jdeme na samotné nehty. Ve druhém kroku přichází na řadu pomocná tekutina s názvem Nail Prep. Díky tomu, že Prep nehet dehydratuje, dezinfikuje a odstraní zbytkovou mastnotu, skvěle jej připraví na aplikaci dalších tekutin a hlavně zvýší přilnavost gel laku k přírodnímu nehtu. 

Jak Nail Prep aplikovat? 

Jeho použití je velmi jednoduché. Jen jej v tenké vrstvě naneste na nehet a nechte pár vteřin na vzduchu zaschnout. Nyní už si dávejte velký pozor, ať tekutinu aplikujete pouze na nehet a ne na kůžičku kolem. 

 

671-1_2k9a9789xPrimer

Primer je velký brácha Nail Prepu. Funguje totiž naprosto totožně a pracuje se s ním úplně stejně, jen odvádí trochu jinou prácičku. Primer, který nabízíme na e-shopu, dodává nehtům potřebné vitamíny, které se starají o zdravý růst nehtu. Navíc na nehtovém lůžku vytváří lepkavý povrch, díky kterému bude gel lak držet jako přibitý. 

Je potřeba použít Nail Prep i Primer?

Jedna z nejčastějších chyb, která způsobuje, že výdrž gel laku není ideální, je právě vynechání těchto tekutin. Pokud použijete obě zmíněné tekutiny, budete mít jistotu, že vám gel lak bude držet naprosto perfektně, není to ale vyloženě nezbytné. Pokud již z předchozích úprav nehtů víte, že nemáte s výdrží gel laku problém a sám od sebe se vám od nehtu neodchlipuje, stačí použít jen Nail Prep. Po Primeru tedy můžete sáhnout až ve chvíli, kdy budete mít s přilnutím gel laku problém.

 


Lepidlo na nehty

Jste straky a máte rádi všechno, co se třpytí? V tom případě se vaším největším kamarádem stane lepidlo, kterým jednoduše na nehtu zafixujete ozdoby i kamínky. Uvnitř lepidla je i aplikační štěteček, se kterým vám přesné nanášení tekutiny půjde od ruky. Jakmile budete mít všechny kamínky na svém místě, nechejte lepidlo chvíli na vzduchu zaschnout. Myslete na to, že po této fázi nehty do lampy neputují. 


Cleaner

Na všech gel lacích se po vytvrzení objeví lepkavý povlak neboli výpotek, a ten je potřeba po ukončení úpravy nehtů setřít. A k tomu budete potřebovat právě Cleaner. Při aplikaci gel laku je tedy zcela nepostradatelný. 

Přiměřené množství této tekutiny naneste na čtvereček buničiny a tou na závěr setřete nežádoucí výpotek z celé plochy nehtu.

Olejíček na nehty

Na závěr se vrátíme tam, kde jsme začali. Jelikož po celém procesu úpravy gelových nehtů může být kůžička okolo nich vysušená, je potřeba ji navrátit potřebné živiny a pořádně hydratovat. Jemnou masáží kůžičky voňavým olejíčkem na nehty uděláte po manikúře perfektní tečku. Vybírejte z vůní malin, manga, jablka nebo melounu

Kromě toho, že je vhodné jej použít po každé manikúře, můžete ho aplikovat kdykoliv ucítíte, že to kůžička kolem nehtů potřebuje. 

Remover

Acetonový Remover se bude hodit až ve chvíli, kdy gelové nehty odrostou o takový kus, až to nebude hezké. Sice můžete všechny vrstvy na nehtu opilovat, trvá to ale neskutečně dlouho. Pro rychlejší práci starou vrstvu gel laku rozpusťte pomocí acetonu. 

Jak odstranit starý gel lak?

Nejdříve gel lak narušte hrubým pilníkem, pak na buničinu naneste Remover a přiložte na nehet. Připevněte jej pomocí klipsy nebo alobalu a nechejte působit asi 10 minut. Až bude gel lak dostatečně změklý, alobal i buničinu sundejte a pomocí dřívka gel lak z nehtů odstraňte. 

Pokud vám tento stručný postup nebude jasný, podívejte se na článek, ve kterém se věnujeme čistě jen bezpečnému odstraňování gel laku



Zajímají vás i další průvodce různými pomůckami a nástroji, které při vaší péči o nehty a ruce potřebujete? Prolistujte si články na našem blogu a objevte například kouzlo třpytek Illusion nebo návod na to, jak správně zvolit UV/LED lampu a na co si dát při výběru pozor.