Jak vytvořit mašle na nehtech? Je to jednodušší, než se zdá!

Dříve se pořádné mašle nosily na krojích. A v každém kraji se lišil nejen ten kroj, ale i samotná velikost, barva i design zmíněné mašle. Když pak v nich slečny vyrazily na tancovačku, díky tomu chlapci hned poznali, odkud jejich nápadnice pochází. V dnešní době se kroje nosí už jen na slavnostních událostech, ale mašle zůstaly v oblibě až dodnes. Můžete si je vytvořit třeba i na svých nehtech. 

Nejdříve vám ukážeme rovnou dva jednoduché postupy, podle kterých si mašličky na nehtech zvládne vytvořit úplně každý. Pokud máte doma zásobů blyštivých kamínků, podíváme se i na to, jak mašle vytvořit právě z nich. No a na samotném konci článku najdete galerii plnou mašličkových nailartů. Tak to nebudeme dále okecávat a jdeme na to!

Masle na nehtech_5953

Masle na nehtech_5958Návod, jak si jednoduše na nehtech namalovat mašle 

Nebudete potřebovat nějakou extra výbavu, postačí jen barevný gel lak a zdobící sonda (tu seženete například v naší štětcové sadě), případně tenký štěteček, se kterým zvládnete namalovat něco miniaturního. 


Začneme s tím snadnějším postupem, který má jen dva kroky. 

  1. Nejdříve sondu nebo štěteček namočte do barevného gel laku a udělejte s tím na nehtu tečku. Velikost záleží čistě jen na tom, jak chcete mít výslednou mašli velkou. 
  2. Pak udělejte z obou stran tečky trojúhelníčky, no a jednoduchá mašle je na světě!

 

Na druhý postup vám sonda už stačit nebude, nyní budete vyloženě potřebovat tenký štěteček. Navíc na tyhle malůvky doporučujeme černý gel lak a až nakonec mašli vybarvit. Masle na nehtech_5956

  1. Tentokrát budeme začínat s kolečkem a ne tečkou! 
  2. Pak z kolečka udělejte dvě ne úplně rovné čáry směřující nahoru a pak dvě ne úplně rovné čáry směřující dolu. 
  3. Tyto čáry pak na každé straně spojte a tímto vám už vnikne jednoduchá mašle. 
  4. My ale nekončíme. Nyní z místa, odkud začínaly ty čáry směřující dolu, udělejte další ne příliš rovné čáry, které budou vycházet ještě jakoby zespod těch bočních částí mašle. 
  5. Teď tyhle čáry spojte s těmi bočními stranami mašle a tím vzniknou cípy, které trčí zespodu. 
  6. Nyní můžete mašli ještě vytunit tím, že kolem toho prostředního kolečka uděláte uvnitř každé strany mašle dvě krátké čárky, které mašli dodají plastičnost. 
  7. V případě, že budete chtít vytvořit efekt ovázaného nehtu, udělejte ještě na každé straně dvě rovné čáry, které budou směřovat na jednu a druhou stranu nehtu. 
  8. Pokud ještě nemáte malování dost, takto vytvořenou mašli nechte vytvrdit v lampě, štěteček očistěte od černého laku a mašli si vesele vybarvěte. 

Doufáme, že jste se ve všech těch čarách neztratili. Pro jistotu se můžete podívat na obrázkový postup a věříme, že vám bude hned vše jasné. 

Níže najdete i další fotopostupy.

Mašle vytvořená ze zdobících tvarů

Pokud si na malůvky netroufnete, můžete si práci výrazně usnadnit. Jak jste si totiž určitě všimli, první návod se skládá jen z jedné tečky a dvou trojúhelníků. No a přesně tyhle tvary jsou i v naší zlaté zdobící sadě, jen tedy místo tečky použijeme kolečko, ale to je zanedbatelný detail. 

Nejdříve tedy do výpotku báze nebo gel laku aplikujte kolečko a pak z každé strany k němu přiložte trojúhelníčky. Případně místo kolečka můžete použít i nějaký blyštivý kamínek z jedné z dalších sad, které nabízíme. Ani v tomto případě se kreativitě meze nekladou. Místo trojúhelníků vyzkoušejte třeba i slzičky ze sady Jewel Drops, vypadá to taky skvěle!

Mašle z drobných kamínků

Pokud trojúhelníky nebudete mít zrovna po ruce, kdy na mašle budete mít náladu, můžete využít i čistě jen drobné kamínky a z nich požadovaný tvar vytvořit. Nejideálnější podle nás na tohle tvoření budou velmi jemné zirkony

Opět začněte s jedním (klidně i větším) zirkonem uprostřed. Kolem něj pak z každé strany skládejte další a další kamínky. V první řadě od středu by na každé straně měly být kamínky dva, pokud budete chtít mašli větší, přidejte ještě další řadu, kde budou už kamínky tři. 

 

Ve slíbené galerii fotek můžete načerpat nekonečnou mašličkovou inspiraci! Najdete tam i takové mašle, které se od postupů výše liší, ty ale s troškou kreativity a šikovnosti určitě zvládnete vytvořit i bez detailních návodů. 


Pokud vás toho o péči o nehty a ruce zajímá více, podívejte se i na naše další články na blogu. Najdete tam například návod na babyboomer, perníčkovou manikúru nebo také detailní přehled všech pomocných tekutin a štětců, které při manikúře potřebujete. 

Jo a budeme moc rádi, když nás na Facebooku nebo Instagramu u těch vašich výtvorů označíte. Znáte to, inspirace totiž není nikdy dost.