Známe recept na perfektní perníčkovou manikúru. Pište si!

Vánoce bez perníčků? Ani omylem! A nemyslíme jen voňavé a křupavé perníčky zrovna vytažené z trouby. Jak je tomu dobrým zvykem, u nás na blogu jde především o perníčkovou manikúru. 

 shop-studiofiftyone

Do Vánoc zbývá pár dní a je to nejen čas na nákup posledních dárků, pečení cukroví nebo ladění vánoční výzdoby. Je to i čas, kdybyste si měli najít chvilku na péči o ruce a nehty

Instagramový feed nám přetéká skvělými vánočními manikúrami a my se tentokrát rozhodli ukázat vám pěkně vypečené stylingy s perníčkovým motivem!

Co budete k vytvoření perníčkové manikúry potřebovat?

Pro tvorbu roztomilých vánočních nail artů budete samozřejmě potřebovat základní vybavení pro gel lak manikúru. UV lampu, podkladovou bázi, pilník, top coat a vše ostatní už určitě doma máte. 

Pokud jste úplný začátečník, tak vše důležité můžete pořídit v sadě Petit Care (případně v sadě Complete Care, kde jsou i nezbytné pomůcky pro odstranění gel laku).

1507-4_sada-na-gel-lak-petite-care

Nezbytnou součástí v tomto případě bude bílý gel lak Shiro (na zdobení) a některý gel lak v hnědém odstínu - zvolte například zemitý odstín Volcano Dust, čokoládově hnědý Book of Shadows nebo jemně smetanový Natural Clay

Další barvy záleží na konkrétním motivu, který plánujete vytvořit. Pro sváteční atmosféru se hodí klasické červené a zelené odstíny, ale můžete překvapit a zvolit jako podklad i nějakou méně tradiční barvu. V kombinaci s hnědou vypadají velmi pěkně jemné, krémové odstíny. 

Experimentovat můžete i se s matným top coatem, který dokáže vyčarovat opravdu realistickou perníčkovou texturu. Skvěle budou vypadat i jemné třpytky, díky kterým získají nehty třpytivě zasněžený vzhled

est_evka4

 

Eva doporučuje: Moc se mi líbí nápad využít pro zdobení perníčku na nehtu akrylový prášek pro detaily knoflíků nebo očí.Vypadá jako lahodná cukrová poleva!

Chce to ale trošku cviku, než se do práce s akrylovým práškem pustíte. Návod, jak na to najdete v článku Pletený nail art a kouzlo akrylového prachu - znáte ho?

 

Pro zdobení perníčkových nehtů budete potřebovat pomůcky pro kreslení detailů. Doporučujeme Stylograf 6v1, se kterým hravě vykreslíte perfektní zdobení!

Zdobicí tyčinku využijete i mimo Vánoc. Mrkněte na nápady pro snadné manikúry se zdobením do článku Zdobicí tyčinka a 5 nail artů, které s ní vytvoří i úplný začátečník.

1514-4_pero-nail-art

Perníčkové manikúry jsou tak sladké!

Základním motivem perníčkových nehtů je postavička perníčkového panáčka, jakého můžete znát třeba ze Shreka. Základem je tělo s velkou kulatou hlavou a zaoblené nohy a ruce. 

Pro základní verzi si vystačíte s ozdobnými detaily jako jsou oči, pusa a knoflíky v bílé barvě. Panáčka můžete i svátečně vyfešákovat a nakreslit mu třeba červenou mašli nebo barevnou sukýnku

Dalšími tvary, které se na nehtech v gingerbread designu objevují, jsou perníčky ve tvaru hvězdiček, stromečků nebo srdíček. Tyto tvary jsou pak zdobené jako klasický perník různými abstraktními tečkami, čárkami apod. 

Velmi pěkně vypadají také nehty, které mají na špičce efekt rozteklé polevy. Naoko stékající tekutina může být buď v hnědé barvě s bílým ohraničeným okrajem, nebo bílá doplněné o barevné sprinkles posypky či třpytky

Nezapomenout na doplňky!

Jak jsme už psali, perníčci si skvěle rozumí s červenou barvou. Nebojte se ji použít pro detaily. Cukrové hůlky, mašličky nebo třeba plody cesmíny celou manikúru pěkně rozsvítí. 

Návod jak na mašle na nehtech najdete krok za krokem u nás na blogu.

Nejvíce vánočně červené jsou gel laky Carmen a Cabaret Rouge. Podívejte na ně!

Pro obrázky stromečků, větviček nebo jako podkladová vrstva se skvěle hodí gel lak Holy Lush.

Pro ty, kteří si v malování na nehty nejsou příliš jistí, tu máme samolepky, které jsou zárukou toho, že se dílo určitě povede. Pro vánoční tvoření se hodí hlavně samolepky Ho ho ho! nebo klasické Red Christmas se Santou, soby, vločkami a dalšími nezbytnými atributy zimních svátků. 

Držíme palce, ať se vám vydaří jak perníčky na nehtech, tak i ty upečené, a přejeme vám krásné a pohodové Vánoce!

Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook, kde vás pravidelně zásobujete těmi nejlepšími tipy na péči o nehty a přinášíme také inspirace nejen na vánoční nail arts. budeme rádi, když nás u svých výtvorů označíte hashtagem #estellicosmetics.

 

Další inspiraci na zimní období najdete tady: 

Zasněžená manikúra: Takto budou vypadat vaše nehty, když se inspirujete sněhovými vločkami

Zdroje obrázků: 

Některé z obrázků v galerii nejsou naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je ze sociální sítě Instagram a Pinterest. U těch, u kterých známe autora jsme jen uvedli v seznamu zdrojů jako odkaz na profil, u jiných  se nám najít původního autora bohužel nepodařilo. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!