Zdobicí tyčinka a 5 nail artů, které s ní vytvoří i úplný začátečník

Nehtové zdobení má být zábava, občas ale máme pocit, že  v něm spousta z vás vidí spíš velkého strašáka. Přitom existuje celá řada pomůcek, se kterými vytvoříte působivý nail art, i když máte obě ruce levé. Jednou z takových pomůcek je i zdobicí tyčinka a s ní vám představíme rovnou pět jednoduchých nehtových zdobení, které zvládne i úplný začátečník. Pojďme si je ukázat! 

 

Samozřejmě, že ultimátními pomocníky složitějšího zdobení jsou například lešticí pigmenty nebo samolepky a vodolepky, ale nezapomínejme na jednu šikovnou pomůcku, se kterou bez nadávek a měsíců tréninku vytvoříte hned celou řadu roztomilých vzorů. Co víc - nejedná se o spotřební materiál, jakmile si ji jednou koupíte, vydrží vám už navždy.
produkt_zdobici_tycinka

Zdobicí tyčinka má dva konce, na obou je kulička různé velikosti - jedna větší, druhá drobná. Alternativou, která vám dá možnost zvolit si z celé řady velikostí kuličkových zakončení je šikovné pero - stylograf. Pro tvoření stačí vždy jeden z konců (podle toho, jak velkou stopu chcete vytvořit) namočit do kapky gel laku a obtisknout na nehet. 

Doporučujeme nanést si kapku gel laku štětečkem na podložku a zdobičku namáčet až do vytvořené kapky. Pokud byste tyčinku namáčeli přímo do hrdla lahvičky gel laku, budete mít celou zdobičku za chvíli zašpiněnou od barvy a bude se vám celkově špatně kontrolovat, kolik barvy na kuličku nabíráte. 

Jeden puntík na 100 způsobů

Puntíkem to začne a puntíkem to také skončí. Přesto byste se divili, kolik vám taková „tečka” dokáže dát volnosti při tvoření. Dokonce tolik, že jsme tečkám věnovali samostatnou inspiraci i s návodem.

Při puntíkování si dávejte pozor na to, aby se vám do sebe vzory ještě před vytvrzením v UV/LED lampě nevpíjely a tedy i na množství barvy, kterou nabíráte na zdobicí kuličku.

postup_puntiky_kulicka

Drápky jako divoká šelma

Další nail art je pro milovníky zvířecí vzorů. O těch už jsme psali samostatný článek „Zvířecí vzory - jsou in nebo out” a i když ve zvířecí říši je rozhodně z čeho vybírat, je tu jeden vzor, který se zdobicí tyčinkou zvládnete, i kdybyste měli obě ruce levé. Jedná se o zdobení připomínající majestátní kožich levharta.

Jelikož tady se na přesnost příliš nehraje, vaším úkolem je vytvářet větší kuličkou mírně rozteklé kaňky, které pak ze dvou stran olemujete malou kuličkou tmavším odstínem gel laku. Prázdný prostor vyplňte puntíky, vlnkami nebo různými krucánky a dílo je hotovo. 

postup-kulicka-zvireci-vzory

est_evka4

 
Eva doporučuje:

Kromě zdobicí sondy vám přijde vhod i zdobicí štětec Detailer, a to i když si myslíte, že jste na tak tenký a precizní nástroj příliš velká nemehla. Po pár zkušebních tazích zvládnete krátkou tenkou linku levou zadní, a to je většinou také to jediné, co pro většinu nail artů potřebujete.



Myšáci a ťapky

Od zvířecích vzorů se vzdálíme jen o krok, budeme totiž vytvářet obtisky zvířecích tlapek. 

Pokud máte doma čtyřnohého kamaráda a chcete mít roztomilé ťapky nejen na podlaze, ale i na svých nehtech, pak je pro vás zdobicí tyčinka tím správným parťákem. Stačí velkou kuličkou udělat jakýsi pomyslný trojlístek, ale vystačíte si i s tvarem připomínajícím fazoli.

Tento „polštářek” ozdobíte čtyřmi malými puntíky a voalá - máte pošlapanou manikúru. 😁

Tři na sebe navazující puntíky vám také vytvoří ikonickou hlavu myšáka Mickeyho. Jednodušší už to být nemůže, inspirujte se v galerii. 

postup-kulicka-tlapky

Rozkvetlá manikúra

Květiny patří mezi vůbec nejuniverzálnější vzory, které můžete u nehtového designu použít. Dají se obměňovat co do složitosti i barev, vypadají dobře při jakékoliv příležitosti a vytvořit je je velmi snadné.

Jak tušíte, stačí vytvořit kolo z pěti puntíků, které poslouží jako okvětní lístky a jeden další ponořit doprostřed mezi ně. Následující návod vám ukáže, jak takovou květinku ještě lehce povznést a další nápady na květinové zdobení najdete v galerii níže.

postup-kulicka-kvetiny

Zamilujte se do srdíček

Jestli jste patřili také mezi ty, kdo si na základní škole kreslil do sešitu, jistě vás po kreslených kytičkách neminula ani srdíčka. A dost možná byla vždy tak trochu šišatá, nerovnoměrná a vyhublá. To vám se zdobicí tyčinkou nehrozí!

Pomocí dvou puntíků a tenké linky zdobícího štětce vytvoříte krásně plná a souměrná srdíčka během okamžiku. Můžete je doplnit třeba o roztomilý pár třešní jako v návodu, nebo se inspirovat v galerii, jak láskyplný nail art pojmout.

postup-kulicka-srdce


Teď už je jenom na vás! Jako vždy se nezapomeňte pochlubit svými výtvory, až se do
zdobení a péče o nehty pustíte. Už teď vás s označením @estellicosmetics vyhlížíme na našem Instagramu a těšíme se na vás v dalším článku!

 

Zdroje obrázků:

Postupy zdobení pochází z videa od šikovné Beth @beautymatters_beth

Další autoři obrázků:

@charsgelnails_

@learnahstarbuck_nailartist

@basecoatstories

@fasia.nails

@project_paznokcie

 

Některé z obrázků v galerii nejsou naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je primárně z portálu pinterest.com. Některé z obrázků v sobě mají vepsaný podpis autora, u jiných se nám podařilo a u jiných nepodařilo najít původního autora. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!