Aura nebo Blush nails: Stejný trend a 3 různé návody, jak je vytvořit

Už to je nějaký ten týden, kdy na nás poprvé na TikToku vykouknul trend nehtů s tzv. aurou. Sice bychom chtěli být trendsetteři a říkat vám jako první o každém trendu, který se objeví, ale tady jsme si tak úplně jistí nebyli. Půlce z nás se to líbilo, druhá zase říkala, že to vypadá jako nějaká nemoc. 

A když jsme zahlédli u Šílené nehtařky (@silena_nehtarka) podobné vyjádření, že to vypadá jako nehty s plísní, smetli jsme to ze stolu. Přece jenom je to autorita, která v nehtařině už viděla leccos. 😅 Ale doba se posunula! Aura nails mají totiž mnoho podob a stejně jako u každého zdobení, i tady může vyjít paskvil. Pojďme si ukázat, jak styl aura nails vypadá, když se povede. A taky koukneme na způsoby, jakým si ho můžete vytvořit na svých nehtech i vy!

Jak aura nails vypadají?

Aura znamená “záře”. Nehty tedy vypadají, jako by z jejich středu vycházela záře jiného odstínu. Kombinace meze neznají, ale nejčastěji je uvidíte s nude podkladem a záře je v odstínu nějaké výraznější barvy. Občas se s nimi můžete setkat i pod názvem “blush nails” - což vlastně evokuje červené tvářičky. o(* ̄▽ ̄*)o Je to ta samá technika, jenom “aura nails” dávají podstatně větší svobodu ve výběru barevné kombinace. 

V podstatě se jedná jen o adaptaci klasického ombré. Takže pro nadšené nail artisty to není žádná novinka. Stejně tak se od ombré můžete odrazit při postupu. 

Jak si aura nails vytvořit s pomocí gel laků? 

Postupů, jak nehty se září ze středu nehtového lůžka vytvořit, nás napadá hned několik. Zkusíme si je seřadit od nejjednoduššího po ten nejpokročilejší

Postup vždy popíšeme až od chvíle, kdy už máte nehet připravený, s bází, a k tomu jste zvolili, nanesli a vytvrdili podkladový odstín, na kterém budete záři vytvářet. 

  1. Trik s očními stíny

Na základní barevný gel lak naneste matný top a ten vytvrďte. Měl by být bez výpotku, takže teď už stačí jen vybrat oční stíny (nebo třeba tvářenku)  a aplikátor - ideálně štěteček pro nanášení očních stínů. Má skvělou velikost, takže se vám s ním bude pracovat nejlépe. Malé množství očního stínu pomocí štětečku naneste jen do středu nehtu a rozblenděte do ztracena. Pokud se vám to napoprvé nepovede, vezměte cleaner, nehet očistěte a začněte znova. Jak budete spokojení, výtvor zafixujte, tentokrát lesklým topem, a vytvrďte. 

  1. Pinzeta a houbička na make-up

K tomuto postupu si natrhejte maličký kousek houbičky na make-up nebo jakékoliv, která má malé póry. Bokem si ještě nachystejte pinzetu a gel lak, kterým chcete záři vytvořit. Toho si malé množství připravte na podložku, na kterou ale nesvítí slunce nebo UV lampa. Nehet můžete ponechat jen vytvrzený, s výpotkem.  

Houbičku uchopte do pinzety a namočte ji v malém množství gel laku. Tím si naťupkejte do středu nehtu počátek záře. Stejně, jako tomu je u předchozího kroku, ji rozťupkejte do ztracena. Podobně, jako jsme vytvářeli mléčnou dráhu u galaxy nail artu. Vytvrďte, zatopujte a máte hotovo.

  1. Airbrush

Tady asi není co vysvětlovat. Mít - a hlavně umět zacházet! - s airbrush pistolí je v tomhle případě velká výhoda. Ideální je pracovat v tomto případě s akrylovými barvami nebo gel lakem naředěným acetonem a pistolí prostě jen jemně nasprejovat barvu do středu nehtu. Přechod bude dokonalý. Pro tento způsob je nejlepší mít nehet připravený opět s matným topem, stejně jako u prvního postupu. 

 

Tak co na tento výstřední nail art říkáte vy? Jste připraveni mu dát šanci nebo je to za vás pořád nezvyk a nepřijdete mu na chuť? Já věřím, že některé výtvory v naší galerii musí oslovit každého! Pokud se to rozhodnete vyzkoušet, podělte se o svůj výtvor i pocity na Instagramu a nezapomeňte nás označit @estellicosmetics! Chceme být u toho. 😁

 

Žádný z obrázků v galerii není naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je z portálu pinterest.com. Některé z obrázků v sobě mají vepsaný podpis autora, u jiných se nám podařilo a u jiných nepodařilo najít původního autora. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!