Aplikace gel laku - rychle a jednoduše v 5 krocích!

Každý z vás, kdo touží po stále krásných a upravených nehtech, má nyní řešení na dosah ruky. Nemusíte proto ale plánovat pravidelné návštěvy nehtařského studia a ani v hlavě počítat, zda si to můžete vůbec dovolit. Odpověď se skrývá v úpravě nehtů gel laky - doma, za zlomek ceny - a přesto s úžasným výsledkem!

Jak u aplikace gel laku správně postupovat? To vám prozradíme už v 5 jednoduchých krocích. Čtěte dál.

5_kroku-resized

Pár let nazpět byl ve světě nehtové modeláže novinkou, dnes má gel lak na nehtech kde kdo. Přízeň široké veřejnosti si získal svou výdrží, širokým spektrem odstínů, možností zdobení i jednoduchým způsobem aplikace. Tu totiž zvládne i laik v pohodlí domova a nehty zdobené gel laky vydrží krásné i měsíc. Pojďme si říct, jak gel lak na nehty správně, bezpečně a jednoduše aplikovat.

Pro přehlednost si nejdříve v odrážkách shrneme všechny stěžejní kroky, které společně v detailu projdeme. Jsou to:

  • Krok 1 - materiály, potřeby a pomůcky
  • Krok 2 - příprava nehtů na aplikaci gel laku
  • Krok 3 - pomocné tekutiny a jejich význam
  • Krok 4 - aplikace báze a barevného gel laku
  • Krok 5 - aplikace finálního lesku

Krok 1 - ujistěte se, že máte veškerý materiál, potřeby a pomůcky

Domácí úprava nehtů gel laky je ve srovnání s návštěvou nehtového studia mnohonásobně výhodnější. Přesto si žádá prvotní investici do základních pomůcek a nástrojů. Pak už si ale jen občas uděláte radost novým odstínem gel laku nebo třpytivým zdobením.

est_evka4

 

Tip Evy z Estelli:

Co si budeme povídat, každý chce nejen ušetřit, ale také mít ideálně hned všechno důležité pohromadě a v jednom balení.

Proto jsme vám cestu za krásnými nehty ulehčili. S chytrou, cenově výhodnou startovní sadou na modeláž nehtů gel laky. Najdete v ní vše potřebné pro dokonalou manikúru.

 

Konkrétně se neobejdete bez:

Pokud to chcete už od začátku rozjet, hodit se vám budou i:

Krok 2 - příprava přírodního nehtu na aplikaci gel laku

    1. Ruce i nehty musí být před modeláží čisté a suché. 
    2. Na nehtovou kůžičku - kutikulu - naneste odstraňovač nehtové kůžičky a nechejte alespoň 3 minuty působit. Nebojte, název zní hrozivě, ale hustá tekutina vám pouze pomůže nehtovou kůžičku změkčit.
    3. S pomocí pomerančového dřívka nebo zatlačovače (pusheru) změklou kutikulu zatlačíte směrem dovnitř nehtového lůžka. Na nehtu vám tak vznikne více místa pro gel lak, ten se vám bude lépe nanášet i dobře držet.
    4. Zbytky odstraňovače setřete z nehtů s pomocí buničiny. První část přípravy je tak během pár minut za námi a můžeme jet dál!
    5. S pomocí pilníku si upravte tvar a délku nehtů.
    6. Blokovým pilníkem lehce obrušte povrch nehtů. Nehtová lůžka takto zmatní a přijdou o svůj přirozený lesk, nechcete je ale nijak porušit, na pilník proto netlačte a buďte jemní a opatrní.
    7. Nyní by měly mít všechny nehty souměrný tvar, stejnou délku a zmatněný povrch.
    8. Oprašte z nich prach (ruce ani nehty během zkrášlování neumývejte) a přejděte k třetímu kroku.

 kroky_1

Krok 3 - pomocné tekutiny a jejich význam

Pomocné tekutiny mají za úkol zajistit, aby vám gel lak na nehtech krásně držel klidně i 4 týdny, obstál výzvy běžného dne, nikde se nenadzvedával, neodlupoval ani neodštípnul. Absence pomocných tekutin bývá jedním z nejčastějších chyb při přípravě nehtového lůžka.

  1. Na připravené nehty nejdříve naneste v jedné tenké vrstvě Nail Prep. Ten nehty dezinfikuje a vysuší, takže napomáhá zvýšit výdrž gel laku. Při nanášení dávejte pozor! Nail Prep by se nikdy neměl dotknout okolní kůžičky. Patří pouze na nehet.
  2. Jakmile Nail Prep zaschne, stejným stylem naneste na nehty Primer. Opět stačí úplně tenoučká vrstva. Primer na nehtech po zaschnutí vytvoří lehce lepkavý film, který napomáhá gel laku k nehtu perfektně přilnout. Opět se při nanášení vyhněte tomu, že byste se tekutinou dotkli okolní kůže.
  3. Obě tekutiny schnou velmi rychle na vzduchu, během pár vteřin byste měli mít hotovo a můžete přejít k dalšímu kroku.

kroky_2

Krok 4 - aplikace báze a barevného gel laku

Konečně! Příprava nehtů aplikaci gel laků se může zdát zdlouhavá, jenže pokud ji zanedbáte, ubíráte své nové manikúře dny i týdny na životnosti. A to kvůli pár ušetřeným minutám rozhodně nechcete.

  1. Nyní už je na řadě hlavní hvězda této show. Na perfektně připravené nehty naneste v tenké vrstvě bázi nebo náš dva v jednom gel lak 2IN1 Base/Top. Dávejte pozor, aby vám báze nezatekla ke kůžičce. 
  2. Ruce vložte na 30 sekund do UV/LED lampy. Po vytvrzení v lampě se na povrchu nehtů vytvoří lepkavý film, takzvaný výpotek. Ten nestírejte ani se jej jinak nesnažte odstranit. Pomáhá na bázi poutat další vrstvy gel laku.
  3. Sáhněte po barevném gel laku dle svého výběru a naneste jej v tenké vrstvě na bázi. Buďte precizní a dávejte pozor, aby vám gel lak nikam nezatekl. Nejen, že to nevypadá hezky, ale není to ani příjemné a snižujete tak výdrž své nové manikúry.
  4. Barevnou vrstvu vytvrďte po dobu 30 vteřin v UV/LED lampě. Pokud máte odstín, který pro plné krytí potřebuje dvě vrstvy, postup z třetího bodu opakujte. 
  5. Jakmile jste s barevnou vrstvou spokojeni a vše je náležitě vytrzeno, pokračujte na poslední - pátý krok.

 kroky_3

Krok 5 - aplikace finálního lesku

Už teď se můžete pomalu kochat svojí novou manikúrou. Aby vám ale vydržela, je třeba ještě poslední krok - vše zapečetit finálním leskem.

  1. Barevnou vrstvu přetřete takzvaným „topem” neboli svrchním gel lakem, jako je třeba náš gel lak 2IN1 Base/Top. Ale na výběr máme i top coaty se třpytkami nebo jinými efekty.
  2. Dejte si záležet, aby byl lesk po celé ploše nehtového lůžka a přetřete jím i volný okraj nehtu. Vrstvu dejte vytvrdit do UV/LED lampy. Lesklý top je odolný a chrání vaši manikúru před poškozením. Dodává jí výdrž a také krásný lesk. 
  3. Na úplný závěr setřete za pomoci buničiny a cleaneru z vytvrzeného topu lepkavý výpotek.
  4. Pecka! Poplácejte se po rameni, zvládli jste to na jedničku!

kroky_4

Celý proces obvykle zabere asi 1,5 hodiny, ze začátku to ale může být trochu více a později dle šikovnosti i méně. Správně udělaná manikúra za pomoci gel laku by vám pak měla vydržet krásná alespoň dva týdny a déle. 

 

story_aplikace_FB copy

 

est_majka3

 

Maya z Estelli radí:

Jak aplikovat gel lak už víte, ale stejně se vám po pár dnech začne loupat či nadzvedávat? Společně zjistíme, proč se to děje. Přečtěte si náš článek: Nedrží vám gel lak? Pozor si dejte na těchto 10 věcí.

 

 

Nevěřte nesmyslům o tom, že právě gel laky stojí za lámavostí nehtů. Úprava nehtů s gel laky jejich růst nijak neovlivňuje a pro většinu lidí se stává relaxační záležitostí a často i koníčkem. Je to nenáročná činnost, kterou můžete provádět třeba u televize, s kávou či čajem po ruce a vychutnat si tak chvilku klidu jen pro sebe. 

Napište, nebo ještě lépe - vyfoťte nám - jak se vám aplikace gel laku podařila. Jsme tu pro vás na e-mailu info@estelli.cz, na Facebooku i Instagramu. Budeme se těšit a přejeme hodně podařených nehtových designů!