Gel laky: Který top je prostě TOP?

Top coaty musíte milovat! Opravdu to jinak nejde. Nejen, že mají jasnou funkční úlohu a prodlužují životnost vaší manikúře, taky se božsky lesknou, a pokud sáhnete po efektním top coatu,můžete s jediným gel lakem obměnit každou manikúru na sto způsobů. V článku zjistíte, který si získá vaše srdce!

 

Nalijte si Top Topic, dnešní top topic jsou top topy! 

… Dobře, už toho necháme a raději začneme. Nikoliv však lesklým závěrečným gel lakem, který si jako nejuniverzálnější hvězdu večera, dne či rána necháme až na konec, ale jeho sexy protějškem - elegantním matem!

 

estelli-topmattEstelli Top Coat - This is Matt

Víte, co je zvláštní? Při pohledu na matné nehty si vždy představíme, jak hladké a jemné musí na dotek být. A přitom - paradoxně - hladší bude rozhodně obyčejný lesklý top coat. 

Máte to stejně? Bude to asi tím, že oproti lesku, který si spojíme spíš s chladným, tvrdým povrchem, si ten matný spojíme s hebkým, hřejivým plyšem nebo jiným na dotek příjemným materiálem. Pravdou však je, že matný vzhled tvoří velmi jemná textura, kterou obyčejný lesk postrádá.

A třebaže samozřejmě matné nehty na dotek příjemné jsou, ještě líbivější jsou na pohled. 

Kdy se zmatnit?

Mat navozuje dojem elegance, pokud ho použijete s výraznými barvami a přirozenosti, ve chvíli, kdy si dopřejete jemné „pastelky” nebo nude odstíny. Limitují vás zde jen vaše preference a sbírka barevných gel laků

Jak neztratit matný efekt?

Mezi komunitou nail artových nadšenců se čas od času řeší, že se mat na nehtech v rámci dnů od aplikace vytrácí. 

Důvodem je často ošoupání, nebo nízká kvalita matného gel laku. Stávat by se to ale nemělo. Vždyť k čemu by byl Matt bez matu? My jsme se proto na tenhle možný problém při testování s naším This is Matt zaměřili, a proto zůstává matný po celou dobu nošení manikúry. Na kvalitě nešetříme!

est_majka3

 
Maya vysvětluje: Top, top coat, finish i finiš, to jsou vše výrazy pro závěrečný lesklý gel lak.

Zatímco u obyčejných laků se na bezbarvý lesk, který by zafixovat a chránil manikúru, obvykle nemyslí či zapomíná, u třífázových gel laků (třífázové = takové, kde využíváte při aplikaci nejdříve bázi, pak barevný gel lak a nakonec lesklý finiš) je závěrečný gel lak zkrátka neopomenutelný. Je totiž ze všech vrstev nejodolnější a tak chrání a prodlužuje životnost manikúry. A to chcete! 

Jak probíhá aplikace gel laku krok za krokem se dozvíte v článku Aplikace gel laku rychle a jednoduše.

 

estelli-topglitter
Estelli Top Coat - Glittery

Není všechno zlato, co se třpytí, náš top Glittery je však naprostý poklad! Lesklý, průhledný základ v sobě nese třpytivý hvězdný prach. Na pohled vypadá top coat poměrně nenápadně, ale při dopadu světla vám na nehtech zazáří celou plejádou hvězd. 

Kdy se zatřpytit?

Kdykoliv! Výhodou Glittery je, že není příliš okázalý. Už jsme ho testovali při večerní akcích, stejně jako v kanceláři a vždy obstál na výbornou. Je to nádhera, která vkusně doplní jakýkoliv odstín a dodá manikúře příjemný šmrnc.

 

 

estelli-topholoEstelli Top Coat - It’s Holo!

Holografický efekt je naše slabost, i proto ho máme v nabídce nejen jako top coat, ale je součástí i několika třpytek, kamínků, lešticího pigmentu, a dokonce i pár samolepek! V nehtařské komunitě zpopularizovala tento efekt kanadská YouTuberka Simply Naillogical a my ji - nejen za to - zbožňujeme.

Jak poznat pravé „holo”?

Vlastně vcelku jednoduše - vždy v jeho odlesku najdete všechny barvy duhy. Když budete na pochybách, vzpomeňte si, jak hypnotická byla zadní strana cédéček nebo dévédéček, když na ni dopadlo světlo. To je holo!

Holografický efekt může být v různých barvách, od stříbrné až po černou, ale charakteristický odlesk uvidíte vždy. Často se však plete s takzvanými chameleon, iridescent (opálový) a mermaid efektem, které jsou taky boží, ale nechlubí se celým spektrem barev jako to je u holografického efektu.

 Schválně, poznáte v našem výběru co je co?

holo, chameleon,iredescent,mermaid koláž

Kdy se zholit?

Pokud bychom řekli, že náš Glittery každý barevný gel lak vždy vkusně doplní, tak It’s Holo! ho promění v úplně nový odstín. Je to i tím, že duhové částečky v průhledné bázi jsou větší, takže odlesk je výraznější a zářivější. 

Holoholici nejspíš už nebudou chtít nikdy nosit obyčejný lesklý top, ale my It’s Holo! doporučujeme komukoliv, kdo má rád barvy a rád si užije živou manikúru plnou energie.

estelli-top-hypoEstelli Top Coat - Hypoallergenic

Začali jsme efektovými topy jen abychom si nakonec mohli nechat to nejlepší - lesklou klasiku, která vždy odvede dokonalou práci. 

Nenechte se ale mýlit, ne každý lesklý top je stejný. Podle typu a značky se bude lišit míra zářivosti, ale především i výdrž. Protože tak, jak matný gel lak může s ošoupáním ztrácet svůj sametový povrch, lesk může s časem naopak přecházet do matu. Jak ironické! 

U nás v tuto chvíli máme kromě standardního Petite base/topu ještě i hypoalergenní top coat, který si naše nail art specialistky i zákazníci obzvlášť pochvalují pro nejen luxusní lesk, ale i velmi dobrou výdrž. Pokud tedy chcete zářit až do září, toto je váš jasný go-to gel lak.

Kdy se blýsknout?

Vždy! Jak už jsme si řekli, závěrečný lesk je nutnost a pokud zrovna nemáte v plánu volit nějaký efektový top coat, lesklý finiš je zárukou úspěchu a sluší všem odstínům. 

 

Tak který?

To necháme na vás! Chtěli bychom lobovat za It’s Holo!, ale to bychom křivdili Glittery a třebaže zbožňujeme This is Matt, na lesk zkrátka zanevřít nelze. Nejlepší je mít ve sbírce všechny. Což můžete mít i díky naší výhodné sadě Top Coats 

est_evka4


Evino doporučení na závěr:

Na našem Instagramu kromě tipů a rad jak pečovat o ruce a nehty najdete denně i spoustu inspirace, jak si manikúru ozdobit, takže nás tam nezapomeňte sledovat. A na našem blogu máme spousty inspirace i nail artových návodů. Tam zjistíte, jak a kde konkrétní efektový top využít. Já třeba doporučím Galaxy nail art, který je parádní v lesku, matu i hvězdném třpytu!