Pánská mani - gel laky nejsou jen pro holky


Kdo říká, že si barevné nehty mohou dovolit nosit jen ženy? My tedy rozhodně ne a za nás je i pánská manikúra naprosto v pořádku! V následujícím článku vám prozradíme, jaké trendy se mezi muži právě objevují a proč by si měli dát na svých nehtech záležet.

Na začátek si ujasníme pojmy….

Tohle je Karel. Karel se striktně drží zásady, že chlap má smrdět potem a kosmetický serepetičky jsou pro ženský nebo pro padavky. Kdyby si Karel nalakoval nehty, tak se mu chlapi v práci a v hospodě (!!!) vysmějí a zcela jistě získá hned několik nelichotivých přezdívek. O Karlovi si povídat nebudeme…

karel

Raději si představíme Viktora moderního muže, který se nebojí být vidět. Tenhle stylový sympaťák ví, že pečovat o sebe není nic, za co by se musel stydět nebo za co by se mu kdokoliv měl posmívat. Nejen, že dbá na trendy oblečení, ale upravuje si pravidelně i pleť, vlasy a ví, k čemu slouží deodorant, žiletka nebo hydratační krém a taky ví, že používám kosmetiky mu z jeho maskulinity nic neubude. Díky bohu za to, že takových mužů je stále víc a více!

viktor

Jste víc Viktor než Karel? Perfektní, pak můžete pokračovat ve čtení, aniž byste se museli bát pohoršení z toho, co uvidíte. Nebojte, nebude to nic jiného, než perfektně provedená pánská manikúra!

Jak vlastně muži k lakům na nehty přišli?

„Už staří Egypťané…” Ne, tohle vyprávění by bylo fakt na dlouho. Zdobení těla je staré jak lidstvo samo a stejně jako například sukně, sandálky, boty na vysokém podpatku nebo třeba parfémy, bylo lakování nehtů zpočátku záležitostí vysoce postavených mužů. 

Změna genderu u lakovaných nehtů přišla až z počátkem 20. století, kdy barevné nehty začaly být vizitkou žen.

A nyní, v roce 2023, jsme v období, které přeje i těm nejšílenějším módním výstřelkům a kdy si společnost pomalu začíná zvykat na to, že každý může svoji individualitu projevit tak, jak právě cítí. Muži běžně nosí barevné vlasy, sukně i doplňky růžové barvy, tak proč by nemohli nosit i nalakované nehty?

panska_bab1

Pánská manikúra je v Americe hitem už několik let. K nám se tento trend dostává pozvolna, ale sem tam se s nalakovanými nehty objeví i nějaká celebrita nebo influencer. 

Je to rebel!

Dá se říct, že v minulosti byla pánská manikúra znakem “bad guys”. Nalakované nehty nosil svého času třeba Kurt Cobain, Ozzy Osbourne či Slash z Guns and Roses, tedy tvrdí rockeři. Zpravidla nešlo o nijak propracovaný design a nehty byly ozdobené pouze černým lakem


ozzy_osbourne

Nápady na nehty pro rebely a rebelky najdete v článku Sex, drogy a manikúra na našem blogu.

V současnosti je paleta vyznavačů mužské manikúry i barev laků, které se na mužských rukou objevují, pestřejší. Mezi nejznámější osobnosti s nalakovanými nehty patří např. Johny Depp, Brad Pitt nebo Jared Leto. 

johny depp_jared_leto

Na mužnosti a sex appealu jim barevné nehty nikterak neubírají, co říkáte?

I u nás bychom našli muže, který originální úprava nehtů není cizí. Hodně vidět je třeba hudebník a partner Emmy Smetana Jordan Haj,  influencer Roth Wellden nebo youtuber Luboš je celkem fajn.


jordan_roth

Za nás nalakované nehty u mužů nejsou projevem zženštilosti, ale naopak - je to velmi, velmi sexy! Narozdíl od žen si muži vybírají spíše jednobarevnost a jednoduchost. Motivy jsou často geometrické vzory nebo symboly (dolar, kříž, lebka). Absolutním evergreenem jsou černé nehty, ale i ostatní barvy jako modrá, fialová nebo zelená u mužů bodují. 

panske_nehty1panske_nehty_2

 

panske_nehty

 

A pokud jste chlap jak hora a prostě cítíte, že bez růžového gel laku na nehty nejste kompletní, tak na co čekáte? Život je příliš krátký na to, abyste se báli ukázat, jací doopravdy jste.

Růžové, červené nebo jakékoliv jinak nalakované nehty z vás nedělají o nic menšího muže. 

Naopak - jen silné osobnosti (s penisem i bez něj) dokáží nosit extravaganci s hlavou hrdě vztyčenou a všem hejtrům navzdory!

harry-styles-nails-lavender

 

Pokud si na lakování nehtů netroufnete, ale přesto byste chtěli, aby vaše ruce, nehty i nehtová kůžička byly pěkně upravené, zkuste navštívit profesionální nehtové studio. I bez aplikace laku se zkušená manikérka o vaše ruce postará a věřte nám, že je to velmi příjemné a rozhodně si návštěvu rádi zopakujete! Navíc, upravené nehty u mužú jsou vhodnou manikúrou do práce, kde přicházíte do styku se zákazníky.

Co říkáte na trend manikúry pro muže? Zkusíte pánskou manikúru sami na sobě nebo přemluvíte svého přítele na vyzkoušení? Inspiraci můžete načerpat na našem Pinterestu. Jestli se budete chtít novými nehty a svými pocity z nich pochlubit, budeme rádi. Napište nám na Instagram nebo nás označte u fotky.

 Zdroje obrázků:

https://www.instagram.com/reils.nailart/

https://pagesix.com/2017/09/05/celebs-who-put-the-man-in-manicure/#11

https://twitter.com/rthwldn/status/1242757405827530752

https://www.purewow.com/beauty/harry-styles-nails

https://cz.pinterest.com/pin/450782243966505714/

https://cz.pinterest.com/pin/450782243966505729/

https://cz.pinterest.com/pin/450782243966505658/

https://www.instagram.com/reils.nailart/

https://www.instagram.com/marija_nails.cz/

Většina obrázků v galerii není naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je z portálu Pinterest.com.