Hard Rock Base - jak pracovat s podkladovou bází

Na co si pořizovat podkladovou bázi? Rovnou vám prozradím, že je to doslova základ ve vašem kitu. Aneb stavební kámen celé manikúry. Stejně jako top-coat by se dal považovat za střechu celého procesu. Takže je nezbytné, abyste ho měli vždy po ruce. 

Jaké podkladové báze můžeme na trhu najít? 

Podkladové báze pod gel lak se většinou rozlišují podle typu balení. V kelímku nebo se štěčkem. Další rozlišení najdeme v jejich typu použití. Chcete bázi pouze pro gel lak nebo i klasickou manikúru? Většinu z gel lak podkladových bází můžeme použít rovnou na přírodní nehet nebo na tzv. tipy (pokud nehet prodlužujeme), kterými docílíme opravdu výrazných kočičích drápků. 

Základní pravidla pro nanášení gel laku:

    • Před aplikací gel laku si uvědomte, že je potřeba bázi nanášet na odmaštěné, čisté a upravené nehty.
      První pravidlo tedy zní: Krémy a olejíčky vynechejte alespoň 12 hodin před aplikací a manikúru s nimi maximálně zakončete. Pro změkčovače kůžičky to platí stejně. Podpoříte tak výdrž laku a celkové manikúry. 
    • Za další je nutné nehty upravit. A to včetně jeho okolí. Podívejte se na náš článek, kde vám ukážeme, jak si precizně připravit vaše ruce a nehty na aplikaci. 
    • Jakmile bude tato rutina za vámi, přesuneme se (virbl prosím) na podkladovou bázi. 

 

 

Nejdůležitější část? Ta prosím nastává v první vrstvě, kdy na nehtu po zatvrzení v lampě (1-2 minuty dle typu gel laku a lampy) vznikne tzv. výpotek. Ten nestírejte a rovnou naneste barevný lak. Okolí nehtu začistěte, aby se vám nestalo, že v lampě tento ,,binec” zatvrdne. 

Eva radí: Výhodou samotného podkladového gel laku s topem je také to, že jej lze perfektně využít při onychofágii (kousání nehtů), protože díky němu nehty skvěle zpevníte a vytvoříte na nich ochrannou vrstvu. Díky ní do svých nehtů nebudete moct tak snadno zasahovat a nehty tak budou přirozeně růst.

Podkladový gel lak Hard Rock 5in1 je to pravé! 

Tento gel lak má hned několik výhod, které určitě ocení každá z vás. 

Jaké to jsou?

  • Obsahuje vitamin E, B5 a vápník
  • Velmi jemný mléčný tón pomáhá sjednotit odstín nehtu, nerovnoměrnosti a báze bude fungovat jako lehký make-up pro vaše nehty.
  • Díky své konzistenci se dá se využít i při menším prodlužování nehtů tipy.
  • Jeho hlavní gró tkví hlavně v inovativních zpevňujících vláknech, která se rovnoměrně rozprostřou po celém nehtu. 
  • Další benefit? Manikúra s ním vydrží opravdu dlouho a vy se tak nebudete při každém mytí nádobí bát o své drápky. Ty budou po celou dobu jeho nošení neúnavně chráněny. 

Jak s ním pracovat

Gel lak vytvrďte pod UV/LED lampou po dobu 60 vteřin, pod UV lampou po dobu 120 vteřin. Stejně jako u ostatních bází je důležité nestírat našeho uměle vytvořeného pomocníka - tzv. výpotek. Můžete jen přetřít leskem pro maximální přirozenost nebo pokračovat barvenými gel laky, na které zrovna máte chuť. Bude to jedna z jarních pastelových barev nebo výrazná Viva Magenta - barva tohoto roku?



Aplikace gel laku není nic komplikovaného, nicméně chce to precizní postup a pevnou ruku. Jednotlivé vrstvy se na sebe skládají jako puzzle a je nutné s nimi pracovat opatrně a dodržovat postup. U gel laku bohužel neplatí, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala.