Spooktober 2022 je tady! Přinášíme děsivý nail art i rady, jak ho docílit!

Co je spooktober i proč by to mělo zajímat vás a především vaše nehty, se dozvíte v dnešním speciálním vydání blogu věnovanému dušičkovém období. Nenechte se pobízet, čeká vás spousta zábavy a krásného nail artu!

žena s černou manikúrou drží dýni

Rádi se bojíte? My pro vás máme historku tak děsivou, že se strachy možná i počůráte! Dejte si pozor, následující řádky nejsou pro slabé povahy…

Byla jednou jedna dívka, a ta dívka měla - OKOUSANÉ A ŠPINAVÉ NEHTY!

Brrr, úplně nám vyskočila husí kůže všude po těle. Ještě štěstí, že v našem okolí nikdo takový není a doufáme, že ani ve vašem.

Spock? Ne, spook! 

Většina z vás výraz spooktober asi neslyší prvně, pokud však jste stále ještě touto slovní složeninou nepolíbeni, rádi vám tuto pavučinu záhad rozpleteme. Jedná se tedy o složení slov a sice spook (strašit, děsit) a koncovka podzimního měsíce -tober (jako v sobě má říjen - october). 

U nás se spíše, než nějaký český ekvivalent tipu děsopad, slovíčko spooktober ujalo celkem dobře. Jde zkrátka o období, které je spojené tradičně s halloweenem a jeho oslavami.

V rámci spooktoberu na vás za každým rohem vybafnou kostlivci, zdobené dýně a občas i třeba čarodějnice, pavučiny, netopýři, duchové nebo různá jiná děsivá stvoření. Ta mohou být sice strašidelná, ale podle nás se stále nevyrovnají těm okousaným nehtům. 

Spooktober však není jen o strašení, pěkně objímá celé to období začínajícího podzimu jako takového a všechny radovánky s ním spojené - od barev padajícího listí až po dobroty upečené z dýní. Zkrátka s sebou nese unikátní hřejivou (a trošku strašidelnou) atmosféru, super barvy a témata, které se dají skvěle zachytit i v rámci nehtového zdobení. A o tom to dnes je!

černá manikúra s dýní

Nehty plné listí, dýní a duchů

Je jedno, zda se vám halloween líbí a slavíte ho, nebo jestli jsou vám bližší naše dušičky. Děsokrásnou manikúru si můžete vytvořit tak jako tak, může být minimalistická a více podzimní, stejně jako okázalá a plná strašidelných motivů i rozkošných bubáků. 

Videonávod: Mystický nail art inspirovaný čarodějnickými rituály

Máme pro vás odpověď ještě dříve, než položíte otázku - ano, opravdu je to had. :) 

Tento design pro vás vytvořila šikovná Denny a potřebovat na něj budete následující:

                                              

 

est_evka4

 

Eva: Ano! Nechci se teda moc chlubit, ale maximum našich gel laků - například bílý Shiro a černý Kuro - jsou tak pigmentované, že s nimi můžete štětečkem kreslit tenké linky a nejrůznější jiné detaily. Duchové vás mohou děsit, ale nespolehlivé gel laky? S Estelli nikdy!

Víte, že na podzim 2023 jsme ve spolupráci s influencerkou Káťou Zee vytvořili podzimní kolekci gel laků laděnou do mystična a spirituálna? Teď už to víte. :) Představili jsme vám její odstíny v článku nechte se okouzlit čarokrásnou kolekcí gel laků Magick by Káťa Zee.




Další inspirace od nás

Halloweenská noc prosycená barvami: gel laky Kuro, Shiro, Chic Fig, Tangerine Jelly, podkladová báze a top coat, zdobicí štěteček a tyčinka

Minimalistická manikúra s dýní: gel laky Sunny Day, Kuro, podkladová báze (5in1) a top coat, zdobicí štěteček

Půlnoční (pokud vás na zdobení neužije): gel laky Purple Haze, podkladová báze (5in1) a top coat

Strašidýlko v dýních: gel laky Sunny Day, Kuro, Shiro, podkladová báze (5in1) a top coat, zdobicí štěteček

 

Ani jedno není to pravé pro vaši temnou duši? Mrkněte na nehty, u kterých jsme se inspirovali u seriálu Wednesday

Inspirace ze světa

Tentokrát jsme si vypůjčili roztomilé nehtové designy o @nail_by_dunjahabssaoui, která krásně krok za krokem ukazuje, jaká je frajerka se zdobicím štětečkem a že se jen tak nezalekne žádného ducha ani pavouka. 

 

Pokud vás navnadí k tvoření, hodit se vám bude následující:

10 tipů, jak si s novou manikúrou užít děsopad

Chtěli jsme seznam protáhnout na vhodných 666, ale u 665 jsme se zasekli a už ne a ne vymyslet další, tak jsme to zkrátili na deset. 

  1. Zajděte si do kavárny nebo si doma umíchejte krásně voňavé dýňové latté. To je jako tekutá esence tohoto období! A pokud máte chuť na něco ostřejšího, tak ano, doba punčů a svařáků pomalu začíná - nešetřete kořením a pozvěte na drink i kamarádku! 
  2. Ozdobte si pokoj (nebo klidně celý dům a zahradu) něčím tématickým - svíčky, dýně i kostlivci jsou vítáni, ale ten pavouk z rohu místnosti musí pryč!
  3. S přáteli uspořádejte halloweenský večer s občerstvením. Můžete si vyprávět strašidelné historky, zahrát si nějakou deskovku (znáte Mysterium?) nebo společně kouknout na váš oblíbený horor. 
  4. Pokud nejsou horory váš šálek dýňového latté, klidně dejte přednost animákům a seriálům. Maratón čarodějnických speciálů Simpsonových nebo nějaká klasika od Tima Burtona je super volba na volný sobotní večer. A pokud máte večery dva, stihnete i maraton Harryho Pottera - podle nás je nejděsivější, jak jsou ve Vězni z Azkabanu Harry s Ronem strašně vlasatí a zarostlí. :D 
  5. Pokud rádi čtete, sáhněte po něčem mysteriózním, hororovém nebo temné fantasy. Do pozadí četby si pusťte playlist plný tajemných melodií a husí kůži budete mít až… na zátylku.
  6. Pokud máte mladší sourozence nebo dokonce vlastní malé děti, vyjděte s nimi na lampionový průvod či slet čarodějnic. V tomto období je po městě a snad v každé vesnici nějaká akce v tomto duchu. A co si budeme - mlsání sladkého v kostýmech baví ty malé stejně jako nás „dospěláky”.
  7. Nechejte se zlákat šeptem podzimního vítru a skočte do hromádky nadýchaného listí. Je to sranda, ale doporučujeme zkontrolovat, že vaše vyhlídnutá hromádka je dostatečně velká a neskrývá v sobě ostré větve ani psí bobky. 
  8. Upečte nějakou podzimní sladkost - jablka v karamelu nebo třeba děsivě dobré sušenky a podělte se o ně s přáteli, rodinou či sousedy.
  9. Na Instagramu či tiktoku už se určitě vaši sledující třesou, až odhalíte svůj halloweenský make-up look. Tak pokud patří líčení mezi vaše oblíbené kratochvíle, teď je ta pravá doba vyřádit se před zrcadlem a nešetřit na výstřenostech.
  10. Udělejte si s rodinou či přáteli táborák a upečte si na ohni pár buřtů nebo maršmeloun. Dobrou chuť!

Probudili jsme vaše chutě i představivost? Té - jak známo - se meze nekladou ani v nail artu, a tak nechejte, ať do vás spooktoberová atmosféra vstoupí a vyčaruje vám jako čarodějka manikúru jako z nočních můr (tak děsivě krásnou, ne naopak!).

 

Budeme se těšit zase za rok!