Inspirace: Nehty jako ze seriálu. Doslova!

Dochází vám kreativita? Na Instagramu nebo Pinterestu se už nic nového neobjevuje, a proto hledáte další způsoby, kde nabrat inspiraci? Co takhle nehtový design, který je inspirovaný seriály, které zrovna frčí na streamovacích platformách? Že si tento trend nedovedete představit? Přinášíme vám rovnou několik možností, kterým bude dominovat aktuální hit – seriál Wednesday.

nehty podle seriálu

Není v silách jednoho člověka možné zkouknout všechny trendující seriálové hity, a tak jsme dali hlavy dohromady a vytipovali pár kousků, které se inspirací jenom hemží. Abyste ale ve společnosti byli za hvězdu a vypadali, že všechny seriály máte v malíku, nemusíte na ně nutně koukat - stačí, když víte, o co jde! Jako já tehdy v hospodě, když se nějací chlapi snažili sbalit Mayu: 

- "Tyjo, ty vypadáš jako ta holka z toho seriálu! Kluci, že jo vypadá jako ta holka?" 
- "Jakou myslíš? Asi musíš být konkrétnější." 
- "Tu, z toho... Papírový dům! Jo, ze seriálu Papírový dům!" 
- "Jo, ty myslíš La casa de papel?" 
- "Jooo! Přesně to myslím! Znáš to, jo?"  

- "... NE."

No nic, zpátky k nehtům.

Nehty jsou sice malou součástí našeho těla, ale dokážou velkým způsobem ovlivnit celkový vzhled. Je to totiž často jedna z prvních věcí, která nás na druhém člověku může zaujmout nebo odradit. Proto není divu, že se různý styl nehtů objevuje tak často i v seriálech, kde hrají důležitou roli v charakterizaci postav. Například pokud postava nosí nehty jasných barev nebo výrazných tvarů, může to signalizovat její odvážnost nebo touhu po pozornosti. Na druhé straně, postavy s pečlivě upravenými nehty v pastelových barvách mohou být považovány za uklidňující nebo konzervativní. Seriály jsou doslova plné různých stylů a trendů, které mohou diváky a divačky inspirovat k experimentování s vlastním vzhledem.

Tak, zapínáme Netflix nebo HBO a jdeme na to! Ale na co se vlastně při sledování oblíbeného seriálu soustředit?

  • Experimentujte s barvami nehtů, které se objeví v seriálu. To se může hodit například pokud jste ve světě nehtových designů nováček a netroufnete si na složité malůvky. Zaměřte se to, jestli hlavní hrdinové upřednostňují pastelové barvy nebo spíše jasné či tmavé odstíny.

  • Vyzkoušejte různé styly nehtů, kterých si při sledování všimnete. Nosí hlavní hrdinka francouzskou manikúru, mramorový nail art nebo komiksovou pop art manikúru?
  • Pokud jste fanoušci anime, zjistíte, že vytvoření anime manikúry není o nic složitější, než je tomu u té seriálové. 

  • Kromě barev a stylů vás mohou inspirovat i různé geometrické vzory nebo dekorace. Zkrátka ani fantazii scénáristů a producentů se meze nekladou. 

 

Při péči o nehty a ruce se můžeme inspirovat hned několika seriály:

Breaking Bad

Někteří muži si na manikúru potrpí, to ale bohužel není případ hlavního hrdiny Waltera Whitea. Proto u tohoto seriálu musíme hledat inspiraci trochu jinde. Barva, která k pořadu bez pochyby patří, je zelená. Pojďme si tedy trochu zadivočit a vyberte si některý z odstínů zelené. Pokud by to pro vás bylo málo, můžete precizním štětečkem na zelený podklad napsat bílou barvou chemické prvky Br a Ba, které k seriálu také neodmyslitelně patří.

Inspirujte se nápadem naší šikovné Denny, která se manikúrou inspirovanou Wednesday nechala doslova pohltit. No, jen se sami podívejte na videonávod. 

Pro přípravu Wednesday nehtů budete kromě základního vybavení (ve kterém nesmí chybět například nail prep, primer, 2in1 base/top a cleaner na setření výpotku) potřebovat:

@estelli_cosmetics Stýská se vám? Další série nás čeká až za dlouhou dobu, tak si to trochu zpříjemněme tímhle nailartem od @dennys_gelnails #wednesday #nehty #nailart ♬ suono originale - Sweet Melodies

Ve výčtu seriálů a pořadů bychom mohli pokračovat ještě hodně dlouho. Nechceme ale prozrazovat všechny naše nápady, a proto budeme rádi, když se od teď necháte sami sledováním televize nebo streamovací platformy alespoň trochu inspirovat. Co byste vymysleli například na Přátele, Korunu, Vikingy nebo Dámský gambit?