Třpytky sem, třpytky tam: Plesová sezona se blíží

Ať už vyrážíte na maturitní večírek, na obecní ples nebo na myslivecký bál, dodejte svému plesovému vzhledu jiskru! Šaty i make-up už máte bezpochyby připravené, ale co nehty? Že jste zapomněli? To by ale byla ostuda jít na takovou událost s neupravenou manikúrou nebo pedikúrou. 

Naštěstí jsme tady pro vás a přinášíme několik tipů, jak na zábavné, ale zároveň slavnostní třpytivé nehty.

 cabaret rouge, spicy punch_opt3

TŘPYTKY NA CELÝCH NEHTECH

893-1_trpytky-17
Jedním z oblíbených způsobů, jak dosáhnout třpytivého vzhledu, je použití třpytivých laků na celé nehtové lůžko všech nehtů nebo třeba jen jednoho. Můžete se podívat například na
gel laky Petite, konkrétně na kolekci Festive, které nabízíme v široké škále barev. Sladíte je tak bez problémů se zelenými, červenými i fialovými šaty. I když už na nějakou velkou divočinu nebudete mít čas, celé třpytkaté nehty jsou jistota. Naše gel laky totiž bezchybně kryjí už v první vrstvě. 


Chcete ještě něco víc, než klasické třpytky? Dodejte své manikúře ještě i holografický efekt. Vybírejte z
devíti odstínu třpytek Illusion, kdy každá mikročástečka bude odrážet okolní světlo milionem odstínů barev. Zkrátka, bude vám z nich doslova přecházet zrak.   

Bojíte se, že budete mít třpytky všude, jen ne nehtech? No, i to se může stát, ale ne když budete postupovat podle následujícího návodu:

  1. Začněte jako při klasické aplikaci gel laku. Pečlivě nehty opilujte do žádoucího tvaru, naneste Nail Prep, který nehet vysuší a následně přichází na řadu Primer. Poté v tenké vrstvě naneste bázi a gel lak a obě vrstvy vytvrďte v UV/LED lampě.  
  2. Až nyní přicházejí na scénu třpytky. Jednoduše je nasypte do výpotku jakéhokoliv gel laku. Přebytek třpytek opatrně oprašte štětcem a celý výtvor zapečeťte topem. Při aplikaci je důležité dávat pozor na to, ať se třpytky rozloží rovnoměrně po celém nehtovém lůžku. Sice to může znít složitě, ale zvládne to opravdu každý!

 
TIP:
Pro rychlejší postup můžete krok aplikace gel laku přeskočit a třpytky nasypat rovnou do nevytrzeného bezvýpotkového topu a až následně dát vytvrdit do lampy. 

TŘPYTIVÝ NAIL ART

1218-3_purplehaze-opt3

Nebojte se něčeho divočejšího, než jen obyčejných třpytivých nehtů. Pusťte se do třpytivého nail artu! Pamatujete, jak jsme vám ukazovali, jak si na nehtovém lůžku vykouzlit mramorový efekt? Zkuste do tohoto postupu zakomponovat jen blýskající se gel laky. Dobrý nápad co?


Jiskřivého nail artu můžete dosáhnout i přidáním
menších nebo větších kamínků. Nebo co takhle rovnou zkombinovat kamínky s holografickými třpytkami? Že to bude velká divočina? To teda bude! Ale na jakou jinou příležitost byste si to mohli dovolit, než právě na ples? Zkrátka zkoušejte, kombinujte a vytvořte tak jedinečnou a neokoukanou manikúru či pedikúru.

 

TŘPYTIVÁ FRANCOUZSKÁ MANIKÚRA

yukon-haughton-vpEQkF0rKtg-unsplashSice klasická, ale zároveň nadčasová francouzská manikúra je stálicí plesových nehtů. Klasická francie se vyznačuje neutrální nebo světle růžovou základní barvou s bílou špičkou. Ale co kdybychom si ji trochu upgradovali? 

Opět můžeme použít třpytivé laky z kolekce Festive nebo třpytky Illusion. Jednoduše namočte konec nehtů do třpytek nebo gel laku. Případně na nehtovém lůžku udělejte nenápadný přechod, který bude začínat zhruba v polovině nehtu a na jeho konci už budou jen samotné blyštící se kousíčky. Pokud budete chtít nenápadnější efekt, můžete francii vykouzlit jen na jednom nehtu a celou manikúru tak jen mírně ozvláštnit. 

 

 

LESKLÉ ALE NE TŘPYTIVÉ

1163-1_pigment-pen

Zajímá vás, jak na nehtu vytvořit až zrcadlově lesklý efekt? Je to jednodušší než se zdá a i s tímto trendem uděláte parádu na jakémkoliv plese i bále. 

Pro lesklý efekt je nejjednodušší použít leštící pigment v tužce. Pigment je velmi jemný prášek, který se obvykle prodává v kalíšcích, ze kterých se ale velmi snadno vysype. Abychom neměli lesklé kromě nehtu úplně všechno, nabízíme kouzelné pero, který vám maximálně usnadní práci. Pro žádoucí efekt zrcadlových nehtů postupujte po těchto krocích: 

  1. Opět začněte jako při klasické aplikaci gel laku. Zkrátka až po závěrečnou vrstvu top coatu bude postup naprosto stejný. 
  2. Pigment je potřeba nanášet na vytvrzený bezvýpotkový top coat. Nám osobně s pigmenty skvěle funguje hypoalergenní top coat. Po jeho vytvrzení v lampě na něj pigment naneste pomalými tahy. Nebojte se přetáhnout na kůži – pigment totiž velmi snadno smyjete. 
  3. Přebytečný pigment oprašte hustým štětcem
  4. Jakmile budete se vzhledem nehtu spokojeni, pigment přetřete další vrstvou top coatu a vytvrďte v lampě. 
  5. Máme hotovo a hurá na ples! Nehty zůstanou ve skvělém stavu nejen přes tento jediný večer, ale prakticky dokud vás nepřestanou bavit. 

 

Třpytivé nebo lesklé nehty jsou zábavný způsob, jak vašemu plesovému vzhledu přidat ještě něco navíc. Při jejich úpravě myslete na to, že ruce i nehty dokážou o člověku mnohé prozradit, proto se o ně důkladně starejte. Ať už na ples dáte přednost jednoduchému třpytivému laku nebo propracovanému nail artu s kamínky, vaše manikúra bude bezpochyby hvězdou celého večera! 

 

Další inspiraci na zimní období najdete tady: 

Zasněžená manikúra: Takto budou vypadat vaše nehty, když se inspirujete sněhovými vločkami

Jak pracovat s hliníkovými vločkami