Návod na super easy mramorový nail-art, který vás rozhodně bude bavit!

Kdo by nemiloval mramor? No, my pár lidí známe. Mramor je podle nich nudný, zastaralý, přeceňovaný a leckomu evokuje sídla nějakých papalášů, a možná tak působí i trochu lacině. (Tohle bychom ale opravdovému mramoru do očí nikdy neřekli, protože by se mohl urazit.) Mramorová pozadí používá taky kdejaká beauty blogerka a někdy jsou jím tapetované celé instagramové feedy, až je možná trochu přemramorováno… Že jste si takhle začátek článku s návodem na zdobení nehtů mramorovým efektem nepředstavovali? Tak čtěte dál, bude to lepší!

 

My totiž máme super tip na zdobení nehtů, které vás vystřelí z trenek! Nebude to ani nuda, ani decentní mramorová šeď - ale skutečná přehlídka zářivých barev z naší energické kolekce gel laků Sprinkles, kterou jsme představovali v minulém článku. Design pro vás vytvořila talentovaná Denny a my se na něj mrkneme víc zblízka, poradíme vám, co si přichystat i na co si dát pozor. Lahvičky do ručky a jdeme na to!

navod nail art mramorTěm talentovanějším z vás možná bude stačit mrknout na naše video, ale my pečlivější si rádi všechno rozepíšeme. Takže - co budeme potřebovat? 

  1. Vyberte si základní odstín gel laku, který bude tvořit podklad pro mramorování. Denny sáhla po odstínu Blueberry Smoothie
  2. Tady začíná barevná alchymie: Vyberte další 3 - 4 odstíny, kterými budete tvořit mramorování. Rozhodně by měly být světlejší nebo kontrastní oproti vybranému podkladu. Ale zároveň byste měli zvolit takové odstíny, které se budou vzájemně doplňovat. My máme jako podklad fialovomodrý odstín, a proto je super nápad vybrat barvy, ze kterých by se taková fialovomodrá dala namíchat - světloučká růžová Fluffy Merinque, ledově modrá Frosty Blue, zářivě růžová Very Berry a fialový Chic Fig
  3. K práci s barvami si pak nachystejte plochý štěteček, který najdete například v naší základní sadě štětců pro nail art a pomerančové dřívko
  4. K míchání barev si připravte nějaký nepórovitý podklad, který budete moct snadno čistit acetonem nebo otřít cleanerem. Takže se vyhněte plastovým deskám a zvolte raději sklo.
  5. Nezapomeňte ani na bázi pod gel lak, cleaner a závěrečný top.  

Jak postupovat při tvorbě barevného mramoru? 

  1. Nehty si připravte pro nanášení gel laku. To nejdůležitější, na co nesmíte zapomenout, jsme vám sepsali v článku Aplikace gel laku v 5 krocích
  2. Jako první naneste na nehet vámi zvolenou bázi pod gel lak. My doporučujeme bázi Petit 2v1 nebo pro alergiky naši hypoalergenní bázi, kterou můžete s gel laky Petit bez problému kombinovat. 
  3. Bázi vytvrďte v UV/LED lampě a rovnou na ni naneste barevný podklad, který chcete použít. Ten taky vytvrďte v lampě. 
  4. Here comes the fun part! Nejdřív si naneste bokem na podklad, stejně jako ve videu, 4 barevné gel laky v tenkých proužcích vedle sebe a promíchejte je mezi sebou pomerančovým dřívkem
  5. Tenhle krok je super důležitý! Teď sáhněte po bezbarvém topu. To může být opět Petit gel lak 2v1. Naneste ho na barevný gel lak a nevytvrzujte jej. To vám pomůže, aby se mramorový efekt mírně rozpil a vypadal realisticky. Myslíme tím tak realisticky, jak jen barevný mramor na lidských nehtech může vypadat. 
  6. Plochým štětečkem naberte krátkým ťupnutím už promíchané barvy a naneste je na nehet do nevytvrzeného topu. Vaší fantazii se meze nekladou, ale zkuste pozice zdobení na nehtech střídat, aby každý z nich byl originální. Pokud máte dost rukou, můžete štěteček mezi jednotlivými nehty očistit o buničinu namočenou v cleaneru, abyste měli naprostou kontrolu nad tím, jaké barvy na nehet nanášíte. 
  7. Máte hotovo? Tak šup s nehty do lampy!
  8. Na závěr ještě nehty přetřete oblíbeným topem a máte hotovo!

Je to easy, že? Teď to stejné zopakujte na své druhé ruce, to je teprve výzva! 

Jestli náš návod vyzkoušíte, rozhodně nám dejte vědět. Každý pokus se počítá a my jsme zvědaví, jak vám to půjde od ruky (ten dvojsmysl jsme původně nezamýšleli, ale už se stalo!). Pokud se v půlce zaseknete, nebudete vědět, kudy kam, tak nám pište do directu na Instagramu, Facebooku nebo Tik Toku, nebo klidně volejte. Zkusíme vás vysvobodit a nasměrovat tak, aby to neskončilo jako poslední řada Game of Thrones - k pláči. S námi to rozhodně zvládnete!