Inspirace: Pop art manikúra jako vystřižená z komiksu

Kroutíte nad názvem článku hlavou a říkáte si: „Pop art nail art? Vždyť to už tady dávno bylo!”? Nebojte, nejsme včerejší, víme velmi dobře, že svůj boom zažily pop artové nehty už někdy v roce 2013 a zhruba v 2018 se přes nehtová lůžka přehnala druhá pop artová vlna. Jenže trendy se stále opakují a o necelých pět let později jsou opět tady a tentokrát, jsme u toho i my s Estelli! 

Připomeneme vám, proč je pop art super a jak ho dostat na své nehty. Hurá na věc! 

popart_manikura_deninails

My jsme spolu s manikérkou Denny na návrat komiksového trendu nejprve koukaly trochu rozpačitě, ale když se budete řídit našimi radami a vložíte do svého snažení trochu kreativity, budou se pop artové nehty stoprocentně líbit i vám!

Namakaní hrdinové s božskou silou i vzhledem zaplavili v posledních letech plátna kin takovým způsobem, že je už téměř nemožné se v jejich dobrodružstvích vyznat. Tahle vlna strhla snad každého, kdo se jí postavil do cesty a nabrala hulkovských rozměrů. 

Proč zmiňujeme marvelové hrdiny a jejich osudy? Protože všichni (nebo alespoň masová většina) se zrodila z komiksu a právě prvky západního komiksu se v pop artu znatelně otiskly. Jenže to zdaleka není vše, co pop art vašim nehtovým designům nabízí.

Eva: Co je to pop art a proč by vás to mělo zajímat?

pop-art-eva
Pokud chcete pochopit, jaký nail art by se za pop artový dal brát a který už ne, je třeba pochopit, co to ten pop art vlastně je, co symbolizuje a jaké má prvky. 

Pop art jako umělecký směr vykoukl na světlo světa v padesátých letech minulého století, převážně v Anglii a USA. Bylo pár let po válce a zdálo se, že se konečně všem svítá na lepší časy. Z velkých továren se místo zbraní začaly ve velkém valit nejrůznější předměty denní potřeby, chuť do života se vracela všem do žil, lidé se uvolnili a začali se občas i bavit. 

Mezi nimi se objevilo několik umělců, kteří si řekli, že tradiční umění je nuda a že to chce trochu výzvy, nadsázky a šmrncu. A tak do svých děl zakomponovali mnoho barev a motivy z pop kultury a masmédií, které zrovna frčely. 

Na - obvykle velkoformátových - plátnech se tak místo zátiší a olejomalby portrétů objevily věci známé z reklamy, již zmíněné prvky komiksu, nebo celebrity (vždyť kdo by neznal Marilyn ve čtyřech barvách). Bloky barev, kopírování a opakování stejných motivů mělo zároveň za úkol parodovat masovou produkci a poukázat na jakousi banálnost a nicotnost vyobrazeného předmětu jako takového. A tak se stalo, že jste najednou měli plechovku s polívkou, rajčatový protlak nebo řádku lahví s coca-colou na zdi, místo ve spíži. 

 

Tip:  Jste spíš na televizní seriály než na komiksy? Zkuste mrknout na nail art inspiraci populárními seriály jako je třeba Wednesday. A pokud vás baví anime a manga, bude vás bavit i inspirace Konichiwa, vítá vás anime a kawaii manikúra

Jaká je manikúra inspirovaná pop artem?

Obecně řečeno je velmi výrazná, živá, zábavná a taky trochu správně ulítlá. 

Až na krásnou manikúru od Denny - kterou vidíte v článku jako první - jsme tentokrát museli sáhnout pro inspiraci na Pinterest. Podpisy autorů zobrazených manikúr najdete vepsané v konkrétních fotografiích. Pokud podpis v obrázku není, pak se autor přímo k fotce nevázal a nám se ho bohužel nepodařilo ani dohledat.

Vedle nešlápnete s bloky výrazných a neonových barev, rámujících černých linek, komiksovými bublinami plnými BUM, PRÁSK a WOW, rozkošnými pin-up slečnami, puntíky, ale i s různými sladkostmi a jídlem. Pop art nail art vypadá taky hodně dobře v kombinaci s reverzním ombré

Hlavní heslo zní: Nebojte se toho! Výrazné a ostré barvy a linky zde mají hlavní slovo. Hned za nimi jsou puntíky a komiksové prvky po vzoru Roye Lichtensteina. Tyčinky na zdobení vám zde budou dělat spolehlivého parťáka a práci se složitějšími vzory si ušetříte, pokud si vyberete některé z našich samolepek. Za nás vedou tyto čtyři (60, 53, 43, 33)

Pokud máte praxi se štětečkem, nemusíte se bát ani tučných vlnek, vlastnoručně kreslených dobrot nebo náročnější kompozice ve stylu Pieta Mondriana (pravda, ten do pop artu jako takového úplně nespadá, ale jeho geometrické bloky barev a výrazné linky sem padnou jako ulité). 

Pop art manikúra jednoduše a rychle

Pokud si netroufáte na nic složitého, vůbec nejefektnější je jednolitá barva gel laku orámovaná černou linkou s trochou malovaného bílého plastického odlesku. Tak jako vidíte na obrázcích. Právě linky a odlesk dodají nehtům ten žádaný kreslený efekt. 

Vše zvládnete s pomocí zdobicího štětečku, černého gel laku Kuro a bílého Shiro. Ano, jsou tak pigmentované, že s nimi můžete klidně kreslit detaily. 

Hlavní barvu gel laku zvolte dle sebe, vždyť na výběr jich máme celou řadu! Každopádně pamatujte - čím výraznější, tím lepší! 

Pokud víme, poradíme: Nevíte, kam bílý „odlesk” umístit, aby vypadal uvěřitelně? Nevěšte hlavu. Nakreslete ho tam, kde přirozené světlo vytváří reálný odlesk. Bude vaší šablonou, na vás je ho zvěčnit. 

Teď už vás necháme úvahám, jak konkrétně bude vypadat vaše další manikúra. Při odstraňování starého gel laku nespěchejte a při aplikaci toho nového nezapomeňte na všechny zásady, ať vám nová manikúra drží jak má. Jakékoliv otázky týkající péče o ruce a nehty, nebo ukázky vašich výtvorů se neváhejte směřovat na naše sociální sítě. Na Estelli Instagramu to žije a denně tam pro vás máme spoustu inspirace a zábavy!