Nehty jako malá mořská víla? Mermaid nails si zamilujete!

Snad každá holčička v 90. letech toužila být Arielkou z malé mořské víly od Disneyho. Nyní se příběh Ariel vrací do kin a víte co? Malou mořskou vílou se může stát každý! Sledujte, jak je to snadné!

morska_vila

V oblasti úpravy a stylingu nehtů se styly střídají rychleji než apoštolové na orloji, ale teď je tu fakt pecka, do které jsme se zamilovali a určitě zaujme i vás. Jde o styl, který se zdaleka netýká jen manikúry, ale i oblékání, líčení, bytových doplňků a vůbec všeho. Oficiální název zní #mermaidcore a z nadpisu už je i neangličtinářům jasné, o čem to celé je.

Hitem letošního léta je styl alá mořská panna. Co to znamená? Deky ve tvaru rybího ocasu i hodiny plavání s ploutví už tu nějaký pátek jsou, ale teď se můžete těšit na smršť pastelově duhových outfitů a doplňků, které vám vezmou dech a samozřejmě, že se tente hit promítne i do kosmetických trendů.

nehty_s_ploutvi_1

Jaké jsou nehty ve stylu mermaidcore?

Nehty mořské panny jsou jemné, něžné a zatraceně cool. Hodně pracují se stínováním a barevnými přechody, ale zjednodušenou verzi určitě zvládnou i úplní začátečníci.

Návod, jak na přechody barev alias ombré na nehtech, najdete v článku Ombré je dobré: S tímto postupem ho zvládnete levou zadní!

 mermaid_nehty (1)

Převažují zejména  pastelové barvy inspirované východem slunce nad hladinou a mořskou pěnou, perleť, duhové pigmenty, lesk a hodně hodně třpytek ve všech možných variantách. 

Mezi barvami převládá světle modrá, tyrkysová, jemně zelená, světla růžová, fialová a nude odstíny. Vše jak v klasické variantě, tak i se třpytkami. A ačkoliv nehty v matném provedení vypadají božsky, tak u mýtických mořských kreatur příliš nefrčí - trendy jsou holografické pigmenty, lesklé fólie a top coaty!

merm_nehtynehty_ariel

Mušle, škleble, mořské perly…

Manikúra ve stylu mermaidcore je perfektní pro dovolenou k moři. Nehty si totiž můžete vyzdobit mušlemi, perličkami nebo třeba mořskou hvězdicí. A na Makarské budou zaručeně koukat!

muslickove_nehtynehty_muslenehty_muslicky

 K vytvoření lasturového efektu použijte akrylový prášek. Jak s ním pracovat se dozvíte v našem článku o nehtech s pleteným vzorem

Pro inspiraci, jak na kreslenou mušličku, mrkněte třeba na Youtube:

 

Šupiny a šupinky

Velmi dobrý nápad je také inspirace rybími šupinami. Jen ať se to pořádně leskne jako hladký ocas mořské panny. Jen tak to bude mít ten správný efekt!

Jestli máte pevnou ruku, zvládnete to hravě se štětečkem.

marmeid_nailsnailstormingmermaid_nails_pink

 

 

 Inspirovat se můžete videonávodem na Youtube:

<

 

Pokud si to z dětství ještě stále dobře pamatujeme, tak Ariel kolem sebe měla vždycky hejno rybích kamarádů, proto se i vy můžete obklopit spoustou rybek a dalších mořských potvor. Na nehtech vám mohou dělat společnost třeba ve formě samolepek s mořskými motivy.

Ať se to blýská!

Lesk jako blesk - to je hlavní a nejdůležitější podmínka k dokonalé mermaidcore manikúře. Docílit toho můžete hned několika způsoby:

  1. TOP COAT - Jako závěrečnou vrstvu použijte náš top coat It´s Holo! a nehty se budou blýskat na kilometry daleko.
  2. LEŠTICÍ PIGMENTY - s pigmenty snadno vytvoříte chameleonský efekt. Pro mořský vílí styling se nejvíce hodí pigment Magic Pigment Pen Holographic, ale i ostatní odstíny našich pigmentovacích tužek budou cool.

Jak zacházet s leštícími pigmenty na nehty se dozvíte v článku na blogu.

  1. TŘPYTKY - no, co dodat. S třpytkami je prostě všechno o kousek lepší. Na výběr jsou jemné třpytky Illusion v mnoha odstínech, ale k ruce budou hodit i větší glitry Shattered nebo alu fólie. PS: Pro očistění nehtů od přebytečných třpytek by se vám mohl hodit štětec na nehty v mermaid stylu.

folielestici_pigmentyvelke_trpytky_1

Tak a my se milé malé víly a malí víláci těšíme na to, co s našimi produkty vykouzlíte! Sledovat nás můžete jak na FB, tak na Instagramu a inspiraci pro vás hledáme i na Pinterestu. Za označení povedené manikúry s našimi produkty hastagem #estelli nebo #estellicosmetics budeme moc rádi. Ať vám jde dílo od ruky!

 Zdroj ilustračních obrázků: pinterest.com/