Reverzní ombré – optická iluze, nebo promyšlený nail art?

Vždy, když si myslíme, že už není žádný nový nail artový trend a jen se dokola protáčí ty stejné „stálice”, objeví se bomba, která nás vyvede z omylu a posadí na zadek. Reverzní ombré je důmyslné spojení dvou (a někdy i více) oblíbených nehtových zdobení a my se ho nemůžeme nabažit. Podívejte se do galerie a ovládněte kouzlo optické nehtové iluze!

Kouzlo? Ne, jen jednoduchý trik

Je to francie! 

Je to ombré!

Je to francie s vertikálním reverzním (obráceným) ombré! 😂 Opravdu! Tento nail art najdete nejčastěji právě pod mixem anglických slovíček „vertical reverse gradient ombre french manicure” a i když to zní hrozně, vlastně to jasně popisuje, co vidíte (jednodušší alternativa názvu je „double ombre”, ale to už není taková sranda). 

Jak vypadá klasické ombré, i jak ho vytvořit, jsme vám prozradili v článku Ombré je dobré. A ono opravdu dobré je! Je úžasně variabilní, protože vám nabízí tolik barevných kombinací, kolik jen máte odstínů gel laků ve své sbírce. A snad vždy vypadá skvěle. Dokonce uctívaný babyboomer je vlastně ustálený název pro přirozeně vyhlížející ombré v barevné kombinaci tělového / nude nehtového lůžka a sněhově bílé špičky. 

V případě reverzního ombré je ale nutné si uvědomit, že barevný přechod na nehtu je ve vertikální poloze - ombré tedy vytváříte na výšku nehtu, nikoliv na jeho šířku - což je i stěžejní pro vytvoření optického klamu.

est_majka3

 

Maya: Jak vidíte v galerii (první dvě manikúry), nail artistka @fauxjacat zkombinovala obrácené ombré s prvky pop art manikúry, o které jsme taky už psali a strašně to k sobě pasuje! 

 

Ovládněte magii reverzního ombré

Ještě než si v kostce vysvětlíme, jak přenést tento nail art na vaše nehty, ujasníme si jednu věc. Reverzní ombré se velmi často realizuje jako francouzská manikúra. Charakteristický nehtový oblouček, který je u tradiční francie obyčejně bílý, je zde místem, kde se ombré „převrací”. Rozhodně to ale není jediný způsob, jak můžete k reverznímu ombré přistupovat, jak se ostatně přesvědčíte v galerii. 

Návod na převrácené ombré

Stačí vám 10 vteřin a z videa ihned lehce pochopíte, v čem je celý trik. 

@miaminailstudio This design has every nail tech including me in tears 😮‍💨 ##nailtiktok##nailsart##nailtransition##nailinspo##nailtutorial##ombrefrenchnails##ombrenails##miaminailtech ♬ ALIEN SUPERSTAR - Beyoncé

 

Tak jako u většiny druhů nail artu i zde můžete narazit na vícero obměn v postupu, ale ten, který vidíte ve videu, nám přišel nejschůdnější…

  1. Vyberete si dva odstíny gel laků, které budete chtít kombinovat.
  2. Připravíte si nehet na aplikaci gel laku, upravíte dokonale nehtovou kůžičku, nanesete a vytvrdíte podkladovou bázi.
  3. Nyní si představte přímku, která vede přesně středem vašeho nehtového lůžka. Popadněte své dva zvolené gel laky a aplikujte vždy jednu barvu na jednu polovinu nehtu, těsně vedle sebe. 
  4. Než gel laky vytvrdíte, jemnými tahy zdobicího ombré štětečku vytvořte hladký přechod jedné barvy do druhé.
  5. Spokojeni s hladkým přechodem? Tak šup s nehty do lampy!
  6. Nyní si čtvrtý bod zopakujeme - ale nyní aplikujte barvy zrcadlově obráceně.
  7. Před vytvrzením opět zdobicím štětcem vytvořte hladký přechod, který se bude opticky „napojovat” na první, již vytvrzenou, vrstvu. Čistým štětečkem očistěte / setřete nevytvrzený gel lak tak, abyste vytvořili typický oblouček francouzské manikúry.
  8. Teď už konečně můžete i druhou barevnou vrstvu vytvrdit v UV/LED lampě.
  9. Nyní už chybí jen závěrečný lesklý top a máte hotovo!

Jako z jiné dimenze

Jak už jsme nakousli v úvodu, tento nail art nemusí končit u relativně jednoduchéfrancie s vertikálním reverzním ombré”. 😁 Podívejte se, jak nail artistka vystupující pod přezdívkou Nirvana Natalya pozvedla tohle zdobení díky své preciznosti, nápaditosti, air brush technice a speciálním šablonkám na úplně nový level. Nám se z výsledku div nemotá hlava. Masakr!

 

 

Jasně, reverzní ombré je taková divočina, ale my z Estelli jsme pro kdejakou „špatnost”, pokud se to týká zkrášlování rukou a nehtů, takže bychom strašně rádi viděli někoho dalšího, kdo se toho nebude bát, zkusí tento trend na vlastní nehty a označí nás na Instagramu, abychom mohli tu krásu přesdílet i ostatním. 

 

 

Zdroje obrázků v galeriích:

www.instagram.com/popcoat/

www.instagram.com/nailedbyliv___/

www.instagram.com/brushedbyb_/

www.instagram.com/clawsandcrochet/

www.instagram.com/gallinaz_nail/

www.instagram.com/serova.nails/

www.instagram.com/nailsbeaa/

https://www.instagram.com/fauxjacat/

www.instagram.com/vincentnails/

www.instagram.com/nonaphilippa/