Nehty jako umělecké dílo: geometrie a abstrakce v manikúře nezná hranic

Kružítko, úhloměr, ani ořezanou tužku číslo 3 na tuhle geometrii potřebovat nebudete! Raději si vemte štěteček do ručky a nastavte nehty! Čeká nás bláznivá barevná jízda!

 geometricke_nehty

Geometrické nehty jsou nail art, který nás opravdu baví. Jde se na nich totiž pořádně vyřádit a použít se dá kompletní nehtařská výbava. Množství barev, tvarů a možnosti jejich kombinací jsou nekonečné!

Podle nálady, chuti a také podle příležitosti můžete mít geometrickou manikúru se striktně nekompromisní rovnými linkami nebo může jít o rozvernou manikúru s organicky zaoblenými tvary. To samé platí i o barvách. 

U někoho vyhraje na plné čáře decentní kombinace nude tónu a jednoho barevného gel laku, někdo dá raději přednost živým barvám a pro vytvoření dokonalé manikúry zvolí odstínů hned několik.

Nehty jsou vaše plátno

Další velkou předností abstrakce na nehtech je to, že když se vám to úplně nepovede, můžete říct, že to byl záměr a okolí jen nechápe vaše umění. Buďte jako Picasso, buďte jako Jason Pollock, buďte jako Piet Mondrian!

 

Pokud se do větších experimentů pouštět nechcete, vždycky jsou tu samolepky, které vám zachrání dokonalý vzhled! S nimi je to raz dva, vypadá to božsky a i tady si můžete pohrát třeba s vrstvením nebo domalováváním.

Canary Island, Kyoto Lantern, Almond Bloom, Granny Smith, Sunny Day. Samolepka 053_opt4

O něco těžší je vytváření geometrického zdobení pomocí razítka, ale s naším návodem to určitě nebude problém, ani pro odvážné začátečníky. Než se do toho pustíte, přečtěte si náš článek o tom, co při razítkování nehtů rozhodně nedělat

geometrickenehty

Jakými tvary nehty ozdobit?

  • Trojúhelníky

Trojúhelníky nemůžete nikdy nic zkazit. V kurzu jsou jak dokonale vycentrované a symetrické trojúhelníky na středu nehty, tak i trojúhelníky, které jsou na koncích nehtů (jako francouzská manikúra). Rozhodně nemusí mít pravý úhel a mohou být tvořené jak tenkou obrysovou linkou, tak i zcela vyplněné barvou.

  • Kolečka, kruhy a tečky

Kolečka jsou, stejně jako puntíky, evergreen. Velmi elegantně působí kruhy vykreslené tenkou zlatou linkou, ale to už chce pořádně vytrénovanou nehtařskou ruku. Pokud se vám to nedaří, klidně můžou být i šišatá. I to vypadá skvěle, koukejte!

  • Čtverce a obdélníky

Výčet nejobvyklejších geometrických útvarů doplňují i obligátní čtverce a obdélníky. Pokud se pro ně rozhodnete, nehty rázem získají netradiční kubistický ráz. Hodně se nám líbí nail art, kdy je na nude nehtu kontrastní čtverec a jeho hranatost je narušená obtiskem zlaté fólie nebo černou linkou. Velmi jednoduché, velmi šik.

  • Linie a vlnky

Naprostá klasika, kterou nemůžete nikdy nic zkazit. Nail art může být symetrický nebo to může být pěkně barevný chaos. Které z nich dáte přednost?

O tom, kolik podob může mít proužkatá manikúra, jsme před časem psali v článku Rychlé pruhy anebo proužkaté nehty 1000x jinak

Tohle nás pořád baví a pořád to vypadá skvěle. Ačkoliv jsou origami nebo geometrická zvířata na nehtové scéně již několikátou sezónu, stále jsou cool. Navíc díky tomu, že jsou na samolepkách, je s tvořením takové manikúry minimální práce a výsledný efekt je skvělý!

Zvířecí motivy na nehtech jsou fajn i když nejsou podle pravítka. Mrkněte na naše články o manikúře inspirované faunou.

  • Posvátná geometrie

Květ života, mandala, tajný vzkaz napsaný v runách - ano, i tohle můžete hrdě nosit na nehtech. Buďte trochu ezo, trochu astro. Hodit se vám může magická kolekce gel laků Magick by Káťa Zee.

Každý nehet je originál

Tvorba abstraktní manikúry je skvělou terapií a garantujeme vám, zaručeně zvedne náladu, ať už dokonalý finální design budete ladit o samotě nebo třeba s nejlepší kamarádkou.

K ruce si můžete vzít pomůcky, díky kterým bude zdobení snadnější.

  • Pro tenké a přesné linky doporučujeme stylograf pro zdobení nehtů s vyměnitelnými nástavci. Používá se jako klasické pero a lehce s ním nakreslíte libovolně silnou linku.
  • Při tvorbě svého originálního nail artu se nemusíte svazovat jen barevnými gel laky. Vyzkoušet můžete zdobení s lešticími pigmenty nebo se třpytkami. Skvěle vypadá final touch v podobě alu fólie
  • Elegantní vzhled vykouzlíte i u geometrických nehtů snadno, a to za pomocí matného top coatu

Pár rad na závěr

Ačkoliv tady moc pravidel neplatí, tak přece jen máme nějaké obecné rady, které by se vám mohly při tvoření nového nail artu hodit.

  1. Postupujte od největší plochy k detailům. Nejprve na nehet naneste podkladovou barvu na celou plochu a pak menším štětcem dodělejte obrysové čáry, linky a další maličkosti. Každou vrstvu zvlášť vytvrďte v UV lampě.
  2. Kombinujte barvy tón v tónu nebo si pohrajte s konrtastem. Pokud budete kombinovat více než 2 barvy, měli byste v nanášení postupovat buď od nejsvětlejší k nejtmavší nebo naopak.
  3. Dokonale rovné linky vytvoříte snadno, pokud si linku na nehet předem vyznačíte pomocí papírové lepící pásky. 
  4. Pro výrazné linky využijte černý gel lak Kuro nebo bílý gel lak Shiro

Jako vždy i tentokrát se těšíme na to, až se nám svými kreativními návrhy vyrazíte dech. Lajkujte, sdílejte a pište nám na Facebooku, Instagramu nebo na Tik Toku

Některé z obrázků v galerii jnejsou naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je z portálu pinterest.com. Bohužel se nám u nich nepodařilo najít jméno původního autora. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!