Rychlé pruhy aneb proužkaté nehty 1000x jinak

Musíme se vám k něčemu přiznat - ačkoliv u nás na Instagramu najdete často vyšperkované nail arty od šikovných nehtařek, většinou u nás samotných vítězí manikúra, která je fakt  jednoduchá a efektní. Zaprvé jsme lenoši a za druhé na složité malování nám chybí talent. Naštěstí existují pruhy!

Před časem jsme vás u nás na blogu seznámili s tečkovanou manikúrou v článku Dost výmluv! Tuhle manikúru zvládne i jednoruký makak! a nyní je na čase podívat se na manikúru proužkovanou. Proužky na nehtech totiž také zvládne i začátečník, ale finální efekt bude parádní! 

Nevěříte? Věřte! Pruhy na nehtech mohou být jednobarevné, kontrastní, vícebarevné, třpytivé, tlusté, tenké, vodorovné, šikmé nebo svislé, a pokud se vám nepovede proužek jak podle pravítka, jednoduše z něj na nehtu uděláte zkrouceninu a nikdo nic nepozná! Není to super?

pastelove_nehty_pruhy

Jedna linka stačí

K tomu, abyste zaujali, nepotřebujete mít na nehtech namalovanou Sixtinskou kapli. Pro začátek zkuste oživit jednobarevný nebo transparentní podkladový gel lak kontrastní linkou.

Takovéhle nehty potěší minimalisty a trnem v oku s nimi nebudete ani v práci, kde se na decentní úpravu nehtů dbá.

Kdyby zebry měly nehty…

Kombinace bílé a černé je klasika, zebří mimikry mohou mít překvapivě mnoho podob. Do nekonečna  se s přáteli můžete hádat o tom, jestli jsou zebry celé bílé a mají černé pruhy, nebo černé s bílými pruhy.

V případě black & white pruhů  se nemusí  jednat o manikúru inspirovanou světem zvířat, protože zebra je krásné zvíře, ale váš manikúrní styl může být ještě kreativnější než jen černobílé pruhy.  

Experimentujte s různými barvami a vzory. Co třeba kombinace pruhů s puntíky? Nebo pruhy na každém nehtu jinak? Možností je spousta - a stačí vám k tomu pouze gel laky Shiro a Kuro!

Pruhovaná elegance

Pruhy mohou dodat vašim nehtům eleganci a sofistikovanost. Pokud chcete vytvořit něco, co bude skvěle vypadat na formální události nebo hledáte vhodnou manikúru do práce, kde není vhodné provokovat šéfy extravagantními nehty, zkuste na podkladovou vrstvu aplikovat subtilní pruhy ve stříbrné nebo zlaté paletě. Budete vypadat jako pravá dáma! 

Bezvadně také vypadá kombinace matu a lesku. Aplikujte na spodní vrstvu gel laku top coat This is Matt! a proužky udělejte lesklé nebo je oživte gel lakem se třpytkami!

Velmi elegantní jsou i nehty ozdobené kreslenou mašličkou. Jak na to najdete v článku Jak vytvořit mašle na nehtech

Trocha lesku?

Nechcete se držet jen pruhů? Není problém! Pruhy můžete kombinovat s různými doplňky. Třpytivý lak nebo kamínky na nehty dodají vaší manikúře ten správný lesk a glam. Tak se připravte na to, že budete zářit!

Podle pravítka nebo raději nee?

Jemnou rovnou linku nejlépe vytvoříte pomocí zdobicího štětce. Čáru kreslete rychle a jedním tahem.

Nedaří se vám vytvořit pěknou a rovnou linku? Nehty přece nemusí být jak narýsované. 

Dovolte si lehkou nedokonalost nebo sáhněte po samolepkách na nehty. Díky nim vytvoříte pruhy raz dva - a bez námahy!

Nezapomeňte na péči

Ať už se rozhodnete pro DIY nebo profesionální manikúru, nezapomínejte na péči o své nehty. Pravidelná údržba a kvalitní produkty jsou klíčové pro krásné nehty, které budou vypadat dobře i po odstranění pruhů. 

Návod na to, jak šetrně odstranit gel lak, najdete krok za krokem v článku Bezpečné odstranění gel laku v 5 jednoduchých krocích.

 

 

Nechte se inspirovat

A ať už si vyberete jemné proužky nebo výrazné pruhy, pamatujte, že důležité je, abyste se cítili dobře ve své kůži – a nehtech! 

Pro více tipů na více či méně líné manikúry nás určitě nezapomeňte sledovat na Instagramu, Facebooku, Tik Toku a na Pinterestu, kde najdete tematické moodboardy na různá témata.


Žádný z obrázků v galerii není naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je z portálu pinterest.com. Některé z obrázků v sobě mají vepsaný podpis autora, u jiných se nám podařilo a u jiných nepodařilo najít původního autora. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!