4x jinak - texturované nehty musíte alespoň jednou za život vyzkoušet

 

Určitě to taky znáte -  někdy sotva najdeme čas na to, abychom si nehty nalakovali jednobarevně a ještě jsme za to rádi. Přesto se vzácně najdou i okamžiky, kdy je času víc a my můžeme kreativně vyřádit nejen s barevnými kombinacemi, ale i s texturou gel laku. 

Na nehtech pak mohou vzniknout naprosto jedinečná a originální umělecká dílka. Pár jsme jich pro vás našli na Instagramu a k obrázkům máme samozřejmě i pár tipů, jak dokonalého vzhledu vašich nehtů docílit.

O čem mluvíme, když mluvíme o textuře nehtu

Pravidelná péče o nehty je nejen součástí osobní hygieny, ale také nástrojem pro relaxaci, zábavu a možnost vyjádřit svou osobnost navenek. Díky speciálním a efektovým gel lakům a doplňkům pro zdobení je možné vytvořit nekonečně mnoho možností. A nejde zdaleka jen o barevnou pestrost. 

Na výběr je i z množství textur gel laků. Nevíte, co si pod pojmem textura představit? Nejde o žádnou vědu, ale o to, jak bude povrch nehtu vypadat po vytvrzení. Povrch může být hladký, lesklý, třpytivý, matný nebo třeba i zdrsnělý. Záleží jen na to, jaké produkty zvolíte a jak je navzájem nakombinujete.

Texturované nehty mohou, ale nemusí být nutně 3D. Ty jsou sice letos v kurzu, ale jejich vytváření je v domácích podmínkách trošku náročnější. Něco málo z 3D ozdob sice zmíníme, ale detailněji se jim budeme věnovat v některém z dalších článků. 

Jaké produkty jsou pro nehty s texturou potřeba?

Základní gel laky tvoří po vytvrzení v UV/LED lampě lesklý povrch. Pomocí top coatu This is Matt snadno změníte lesklý povrch na elegantně sametově matný

S top coaty lze ale kouzlit i jinak - můžete s jejich pomocí vrchní vrstvu nehtu ozvláštnit leskem milionů třpytek nebo jim dodat holografický efekt. Potřebovat k tomu budete top coat Glittery nebo It´s Holo!

Ještě více lesku dodají nehtům sypané třpytky nebo alu fólie, které vypadají s matným, ale i s lesklým povrchem opravdu cool. Zejména třpytky Illusion vytvářejí zajímavé efekty, protože mají nádherný měňavý efekt, ale přesto mají matnou strukturu. Nevěříte? Je to fakt pecka!

trpytky_illusion

Extrémního lesku pak docílíte pouze pomocí zalešťovacích pigmentů. Ty mohou mít perleťový nebo chameleonový efekt a v každém úhlu odráží světlo jinak. V kontrastu s jednobarevným gel lakem to vypadá fakt skvěle!

Mrkněte na další tipy, jak pigmenty používat. Pro slavnostní příležitosti jsou jako stvořené!

K tomu, aby nehet nebyl jen tak plochý, pomůžou nalepovací kamínky nebo perličkyV neposlední řadě je tu také akrylový prášek, pomocí kterého se na nehtech dá vytvořit jemný pudrový povrch.

A ti, kteří se v nehtovém designu považují za profesionály a mají po ruce polygely nebo UV gely či jiné stavební gely na nehtovou modeláž, mohou vyzkoušet 3D efekty, které mohou být vkusné a “nositelné”, ale i zcela ujeté a z říše fantazie.

Pojďme se ale společně podívat na to, co si zajímavého může na vašich nehtech vzniknout, když sami sobě dáte volnou ruku.

Fluffy vlnky a jiné útvary

Začneme tím nejjednodušším - abstraktní tvorbou, pro kterou budete potřebovat pouze barevný gel lak, akrylový prášek a zdobicí štěteček Detailer

Využívá se ke zdobení a vytváření originálních vzorů, které vypadají jako posypané jemným pískem nebo pudrem. Možná si vzpomenete na nehty se vzorem pletených svetrů, které frčely v zimě. 

Právě pro ně je typický akrylový prach, ale jeho unikátních vlastností si můžete užít v kteroukoliv roční dobu. Stačí jen vymyslet vzor, na který ho aplikujete.

A je to fakt snadné. Na hotový nehet s gel lakem nakreslíte pomocí stejného či jinak barevného gel laku linie, tečky, čárky, vlnky, které budou tvořit vzorek nehtu. Do čerstvého, nevytvrzeného gel laku nasypte tenkou vrstvu akrylového prachu a šup s tím pod lampu!

Průhledný akrylový prášek se automaticky přizpůsobí barvě gel laku a tím pádem už stačí jen chlupatým štětcem zamést zbytky, které ke gel laku po zapečení v lampě nepřilnuly a super fluffy nehty jsou na světě!

Více o tom, jak se s akrylovým práškem pracuje, najdete v článku Pletený nail art a kouzlo akrylového prachu - znáte ho?

Lesk & mat  - nebezpečná dvojka

Tohle nás snad nikdy neomrzí. Lesk v kombinaci s matem je vždy hot! Skvěle vypadají klasické gel lak nehty + jeden nehet v matu v stejné barvě, ale i v různobarevném provedení. Úplný top je za nás nail art, ve kterém zkombinujete lesklý a matný povrch je jednom nehtu. Mohou to být tečky, čárky, vlnky, pruhy nebo třeba klasická francouzská manikúra s lesklými obloučky na špičkách prstů. 

Top coat This is Matt! se nanáší na hotovou a vytvrzenou vrstvu gel laku. Matný gel lak je bezvýpotkový, takže stačí jen nanést, vytvrdit a hotovo!

Velmi, velmi, velmi pěkně vypadá matný gel lak v kontrastu se třpytkami. Podívejte na to!

 

Kapky, pruhy, kruhy a další…

Čerstvě orosené nehty? Ale jistě! Žádný problém. K ruce si vemte Hard Rock Base 5in1 a na hotový a vytvrzený nehet s gel lakem vytvořte kapičky. Pracujte rychle, aby se gel lak příliš neroztekl a zůstal v plastickém tvaru kapky. Takto ozdobené nehty vytvrďte pod lampou.

PS: Místo kapek můžete vytvářet i jiné obrazce, ale za nás jsou kapky nej! Pro ještě větší vodní efekt můžete jejich povrch poťupkat holografickým pigmentovým perem, ale pozor! Pak je nutné pro fixaci znovu použít top coat a proces s lampou absolvovat ještě jednou.

A nebo na to můžete jít opačně: nehet klasicky upravíte a nanesete barevný gel lak a na něj bezvýpotkový top coat. Před ten zaleštíte pigment. Na ten následně uděláte nepravidelné kapičky. Poté si vezmete buničinu a cleaner a nehet opatrně očistíte. Pigment, který nebude zafixovaný bude pryč a kapky s pigmentovým efektem pod sebou zůstanou!

Vyzkoušejte a uvidíte. Když se zadaří, tak třikrát sláva!  A když to nedopadne, tak nám aspoň pošlete výsledek pro pobavení.🙂

Podobný typ zdobení se hodí i pro nehty v mermaid stylu. S těmi už jsme vás na blogu také seznámili!

Razítko, fólie a další nápady

Své nehty můžete také vyšperkovat za pomoci silikonového razítka. Tenhle malý, ale užitečný pomocník vám pomůže přenést vzory z razítkovací podložky, ale můžete si s ním na nehet přenést i  barevné cákance gel laku vytvrzené v lampě nebo práškový pigment. Vypadá to pěkně a příliš se u toho nenadřete.


O tom, jak se s razítkem pracuje a na co si dát pozor, píšeme v článku Jak pracovat s razítky a 5 častých chyb, kterým se musíte vyhnout.

S texturou na nehtech si můžete pohrát i za pomocí potravinové fólie. Pro zmačkaný efekt se bude určitě hodit Hard Rock Base, případně UV gel, pomocí kterého snadno vytvoříte záhyby a zvrásnění na povrchu nehtu. 

Zmačkaný efekt na nehtech vypadá  pěkně, co říkáte? 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @magical_nailsart

Dalším oblíbeným zdobením nehtů jsou nehty ve stylu Glass nails nebo Crystal nails. Vytvořit jej můžete UV gelem podobně jako ve videu a nebo jednodušeji holografickou fólií.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Abe the Nail Babe (@abe.nailbabe)

Našli jste si mezi texturovanými nail arty svého favorita, kterého chcete alespoň jednou vyzkoušet? Držíme palce, ať se vše povede. Pomůcky pro manikúru a péči o ruce, stejně jako gel laky najdete u nás na e-shopu a inspiraci a tipy, jak na to u nás na blogu i na sociálních sítích Instagram, Facebook a Tik Tok.