Jak na dokonalé mandle na nehtech?

Mandlový tvar nehtů je něco podobného jako černé šaty, hodí se úplně pro všechny! Díky tomu se v posledních letech těší velké popularitě a jedná se dokonce o jeden z nejoblíbenějších tvarů nehtů. Zajímá vás, jak si jej vytvořit a jak zajistit, aby to už nebyla nuda, když mandle na nehtech nosí každá druhá žena, která se o své nehty pečlivě stará? Na vše se v tomto článku podíváme. 

Mandlovy orech 

Mandlová manikúra, jejíž tvar je inspirován samotnou přírodou, konkrétně tedy mandlovými oříšky, se řadí mezi základních 8 tvarů, kterým jsme se detailně věnovali v jednom z minulých článků. Snažili jsme se mimo jiné odpovědět i na otázku jak si vybrat ten správný tvar právě pro své nehty. Pokud jste se na základě našich rad rozhodli pro mandle, udělali jste v každém případě správně! Hodí se totiž úplně pro všechny typy a tvary nehtových lůžek. Vypadají elegantně a velmi lichotivě, jelikož opticky zužují prsty. Teď už jen přijít na to, jak si je na nehtech správě vypilovat. Je to ale jednodušší, než se zdá a s trochou cviku to zvládne úplně každý!

Jak si vytvořit mandlový tvar nehtů?

Správné pilování přírodních nehtů jsme taky už do detailů popsali v jednom z minulých příspěvků, ale pro teď vytáheme jen to nejdůležitější. 

Pro tvarování nehtů budete potřebovat ostré manikúrní nůžky a pak také velmi jemný pilník, kterým zarovnáte ostré hrany a zároveň kterým své nehty neroztřepíte. Za nás je ideální hrubost pilníku 180 a více (čím vyšší číslo, tím jemnější), jako je například náš pilník 180/240.   

5_mandlMandlový tvar je široký u základny, po stranách je štíhlejší a má zaoblenou špičku. Je to tedy elegantní volba mezi oválnými a špičatými nehty. Mandle můžete nosit jak kraťoučké, tak i delší, záleží čistě na vašich preferencích.

  1. Pokud máte nehty příliš dlouhé, zkraťte je nůžkami do požadované délky. 
  2. Je dobré vycházet z oválného tvaru nehtů, tedy rovná špička, ale lehce zakulacené. 
  3. Nyní se zaměřte jen na pilování boků nehtů a ne špičky, ty prozatím zůstanou tak, jak jsou. Boky nehtů pilujte do špiček už od samotných konců nehtových lůžek, tedy od konců prstů. Pilníkem pohybujte pouze v jednom směru, ne tam a zpět. 
  4. Pilujte obě strany zároveň, ale postupujte pomalu. To co opilujete, už nejde vzít zpět. Usilujete o to, mít obě strany pěkně souměrné, aby se obě hrany sešly pěkně uprostřed.
  5. Nyní už jen stačí špičky zapilovat do obloučků, jinak byste z toho neměli mandle, ale pořádně ostré špičaté nehty. Případně pokud špičky upilujete až moc, vznikne z toho ovál. 
  6. Nejdůležitější je myslet na to, ať jsou špičky hezky do obloučků a ať jsou uprostřed. Pokud se vám mandle na všech nehtech nepovedou úplně stejné, nezoufejte, podruhé to už bude určitě lepší! 

est_evka4

 

Eva radí: Myslete na to, že mandle nemusí na všech nehtech vypadat vždy úplně stejně. Někdy můžete mít špičku trochu ostřejší a jiny třeba oblejší. Rozdíl může dělat i samotný tvar nehtových lůžek. Pokud máte dlouhé a tenké nehty, můžou mandle vypadat špičatější, ale pokud máte prsty silnější, budou mandle baculatější. Každopádně nevěšte hlavu, vše je správně a nejdůležitější je to, že se vám vaše nehty budou líbit. 

Tipy na nail arty na mandlových nehtech

Tento tvar nehtů je natolik univerzální, že na něm můžete vykouzlit doslova jakoukoliv manikúru. Ať už budete chtít jen jednu barvičku, nebo klasickou francii, zajímavější ombré, nebo babyboomer, či velmi kreativní nail art s několika různými odstíny a třpytkami, mandlové nehty snesou úplně vše. Vyzkoušeno na vlastní kůži, teda nehty! Ale jelikož víme, že činy jsou mocnější než slova, níže najdete galerii nejrůznějších manikúr. Jen si všimněte, že úplně všechny mají jedno stejné – jsou na mandlovém tvaru nehtů!


Už teď se těšíme na to, co na svých mandlích vykouzlíte vy! Sledovat nás můžete jak na FB, tak na Instagramu a inspiraci pro vás hledáme i na Pinterestu. Za označení povedené manikúry s našimi produkty hastagem #estelli nebo #estellicosmetics budeme moc rádi. Ať vám jdou nail arty od ruky!