Minimalistická francie pomocí razítka: Jak na to?

Chcete francii, ale víte, že za boha neuděláte zdobicím štětečkem přesnou linku ani na jednom prstu, natož pak na deseti? To je pech, co? Naštěstí je tu razítko, a to za vás tenhle problém jednou provždy vyřeší!

francouzska_mani

Silikonové razítko na nehty je totální gamechanger na poli nehtového zdobení. Za pomoci razítkovacích destiček s ním hravě vykouzlíte složité ornamenty, na které by si často netroufla ani zkušená manikérka. 

O základech práce s razítkovacími destičkami se dozvíte vše od A do Z v článku Jak pracovat s razítky na nehty: 5 častých chyb, kterým se musíte vyhnout.

Nyní se zaměříme na dokonalou francouzskou manikúru. S razítkem ji budete mít raz dva a bez chybičky!

Viva la France!

Francouzské nehty jsou naprostá klasika. Rozepisovat se tu o ní nebudeme, protože všechno jsme k ní už řekli v článku Jak na francouzskou manikúru, která nepochází z Francie.

Ačkoliv je tento styl úpravy nehtů celosvětově oblíbený, mnoho z vás si na ní doma netroufne. Vykreslit totiž stejný plynulý oblouček zdobicím štětečkem deseti prstům je tak trošku umění, které vyžaduje pevnou ruku a spoustu cviku.

Razítko tento problém vyřeší za vás. Postup je velmi snadný, sledujte!

  1. Nejprve připravte nehet na aplikaci gel laku
  2. Silikonové razítko můžete za pomocí pilníku jemně zdrsnit. Tím zajistíte, že při kontaktu s nehtem nebude klouzat. Jemný prach z razítka odstraňte pomocí ubrousku.
  3. Naneste na silikonové razítko gel lak v požadované barvě. Pro výraznější efekt zvolte některý ze speciálních razítkovacích laků. Jsou více pigmentované a výsledek bude díky tomu výraznější.
  4. Špičku nehtu zapíchněte do razítka pod úhlem 45° a obtiskněte razítkovací gel lak. Tím vytvoříte pěkný a pravidelný oblouček. Pokud chcete spíše rovnější linku, vložte nehet na razítko v menším úhlu. Na razítko netlačte, stačí jemně ťupnout.
  5. Razítkovací gel laky není nutné vytvrzovat v UV lampě, schnou na vzduchu. Tím pádem stačí pár minut počkat, a máte hotovo!

 

Hotový nehet můžete ale pro delší trvanlivost po zaschnutí obtisku potřít top coatem a následně vytvrdit.

Jasný postup najdete například v tomto krátkém videu:

 

Není to nuda? Ani náhodou!

Pro francouzskou manikúru je typická bílá barva na světle růžovém podkladu. Díky tomu se takovéto nehty hodí pro jakoukoliv příležitost a téměř k jakémukoliv outfitu, a to jak do společnosti, tak i jako manikúra do práce. Ve světě módních trendů již ale neplatí žádná závazná pravidla a jsou tu otevřené dveře ke kreativním experimentům.

 

S razítkem můžete na špičku nehtu aplikovat jakoukoliv barvu gel laku, která se vám zamane a klidně na každý z prstů jinou. Klasickou francouzskou manikúru můžete dozdobit razítkem na hotový nehet.

Zaexperimentovat samozřejmě můžete také s tvarem nehtů. Typické jsou lehce zaoblené nehty, ale v klidu si můžete dopřát francii i na rovně střižených delších nehtech. 

Na závěr se hodí říct, že minimalistické nehty nevyjdou z módy nikdy a máte je s minimem práce hotové během chvilky. Pokud tedy přemýšlíte nad tím, kolik času vám pravidelná péče o ruce a nehty zabere, pak vám s klidným srdcem můžeme říct, že krásné nehty (třeba i s elegantní rancií) zvládnete levou zadní během pár minut. 

Vyzkoušet to rovnou můžete s naší sadou pro začátečníky Petite Care, kde najdete vše k tomu, abyste si nehty mohli kdykoliv udělat v pohodlí domova. 

Dejte nám vědět na Instagramu nebo na Facebooku, jak se vám práce s razítkem líbí a jak se vám francouzská manikúra povedla. Už se nemůžeme dočkat! Nezapomeňte na hashtag #estellicosmetics.

Některé obrázků v galerii nejsou naším výtvorem a nevztahujeme na ně žádná práva. Převzali jsme je z portálu pinterest.com. Bohužel se nám nepodařilo najít původního autora, tak jej neuvádíme. Pokud autora znáte, neváhejte nám dát vědět, rádi ho doplníme!