Nejlepší sada na gelové nehty - co musí obsahovat?

Rádi byste vyměnili nehtový salon za domácí prostředí a začali si sami upravovat nehty gelem nebo gel lakem? Pak jste tu správně! Startovní sady na úpravu nehtů vám hned v začátcích „rozjezd” ulehčí, ale je dobré mít přehled, co by taková sada měla obsahovat, abyste s výběrem nešlápli vedle. Pojďme si to ujasnit!


sada_na_gel_lak

Domácí úprava nehtů vám kromě krásné manikúry přinese i možnost příjemně trávit volný čas péčí o sebe sama. Pro mnoho z těch, co si sadu pořídí, se s časem stává také koníčkem nebo možností přivýdělku. V začátcích ale může být úprava nehtů gely nebo gel laky plná otazníků a pomoci vám vyřešit několik z nich má právě již připravený set pomůcek a produktů. 

Snad každý obchod s nehtovou kosmetikou vám nabídne možnost začít s cenově výhodnou startovní sadou na nehty. Jak si ale můžete být jisti, že jste vybrali správně, a v sadě je skutečně vše potřebné, její cena odpovídá obsahu a zároveň v ní nenajdete žádné zbytečnosti? 

Poradili jsme se s dvěma profesionálkami v oboru, které se úpravě nehtů věnují už několik let - Denisou z @reknitonailartem a Gabrielou z @gabriela_nail_design. jak to vidí ony?

 

Jaké jsou podle vás základní nezbytnosti, které by startovní sada na nehty měla vždy obsahovat?

Denisa: UV/LED lampa. Pak pilník 180/180, pomerančové dřívko, buničina, cleaner a pomocné tekutiny (osobně nedávám vůbec žádné, ale pokud je báze vytvořená pro aplikaci po primeru, měl by být součástí sady). Dále pružná báze, top coat a výběr 3-5 základních barev jako je tělová, červená, bílá, růžová, modrá... Jako plus bych vnímala tenký štětec pro dotažení barvy ke kůžičce a olejíček pro závěrečnou péči.

Gabriela: UV/LED lampa. Pak pomerančové dřívko, pilník 240/180, cleaner nebo aceton, báze (podkladová vrstva) a lesk (top coat, závěrečná vrstva). 

Lampa na nehty bývá v sadách hlavním elementem. Jaký typ je podle vás pro začátky ideální?

Denisa: Jako ideální lampu vnímám UV/LED 48W - naprosto vhodná jak pro začátečníka, tak do salonu, pokud se dodržují doby polymerizace (=vytvrzování gel laku nebo jiného materiálu).

Gabriela: UV/LED lampa s 48W. Hlavní pro mě je, aby byla uvnitř celá bílá a měla senzor při vkládání rukou. 

est_evka4

 
Eva doporučuje: Pokud před koupí lampy na nehty chcete vědět maximum, doporučuji vám náš článek: 5 věcí, na které si dát pozor při výběru UV/LED lampy na nehty.

A pokud vás zajímá, jestli se domácí sada na nehty vůbec vyplatí, přečtěte si článek Co vás vyjde levněji? Porovnali jsme umělé nehty ze salonu a domácí sadu na gel lak

Co vy osobně byste u sady na nehty nejvíce ocenily? Co by vás přesvědčilo, že konkrétní sada je právě „ta pravá” pro vás?

Denisa: Jako začátečník bych ocenila, kdybych po nákupu dostala návod, co mám vlastně dělat. Ideálně formou QR kódu v balíčku, který by mě odkázal na reels/krátká videa, kde bych všechno viděla a nemusela si z fotek nic domýšlet. Každý má jiný vkus na odstíny, takže pokud by bylo možné vybrat si barvy gel laků v sadě a nemuset si vybírat z už předpřipravených, bylo by to fajn. Do začátku bych se stejně nedívala po sadě, která má 20 odstínů, když bych nevěděla, jestli mě to vůbec bude bavit a jestli mi to půjde. Méně je zde asi více. 

Gabriela: Za mě je důležité, aby v sadě byly opravdu potřebné věci na začátek a určitě i nějaký pěkný výběr barev gel laků. TOP by byl přiložený návod, jak sadu používat. Neříkám, že je nutná úplná teorie, ale takový ten základ, jak pracovat s materiálem dané značky. Ne každý totiž čte popisky na e-shopu. Proto bych také určitě docenila možnost poradit se o konkrétní sadě a jejím použití s danou firmou.

Jaké jsou tři věci, které podle vás naopak do startovní sady nepatří?

Denisa: Náročné zdobení jako jsou zdobicí pásky, fimo, kamínky... A seřezávač kůžičky! Za ten by mělo být peklo. Také bych tam nedávala žádné změkčovače kůžičky, protože jejich špatné odstranění před aplikací materiálu ovlivňuje adhezi (= to, jak dobře materiál na přírodním nehtu drží).

Gabriela: Seřezávač kůžičky, hrubý pilník s hrubostí 80 nebo 100 (= v nevědomosti jej začátečník může použít na přírodní nehet, pro který jsou ale tyto hrubosti příliš nešetrné a proto se používají primárně k broušení materiálu z nehtů) a primer.

Jak vidíte, obě nehtařky se na mnohém shodnou. Jak je to tedy se sadami u nás?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Estelli Cosmetics (@estellicosmetics)

Co obsahují naše sady nehty

V první řadě je třeba si ujasnit, že v Estelli se primárně zaměřujeme na gel lak. Nehledě na to, právě s gel laky doporučujeme i začít, pokud netrváte na jiném materiálu (jako je např. gel, polygel nebo akryl).

Gel laky jsou skvělé! Jejich aplikace se podobá klasickým lakům na nehty, takže se s nimi brzy naučíte, ale manikúra s gel laky vydrží krásná 14 dní a klidně i déle. Hlavní rozdíl v práci s gel laky od obyčejných laků na nehty je v přípravě nehtového lůžka před aplikací a využití UV/LED lampy pro vytvrzení materiálu.

Jaká jsou konkrétní specifika práce s gel laky a jak je používat se dozvíte v článku Aplikace gel laku rychle a jednoduše v pěti krocích.

odkaz

Sada na gel lak Petite Care

Tady najdete to nejzákladnější, co do začátku můžete potřebovat. Sadu Petite Care jsme skutečně stvořili tak věcnou a praktickou, jak jen to bylo možné. Naučíte se s ní zdobit nehty gel lakem a zároveň vám zbyde prostor vybrat si navíc další pomůcky, zdobení a barevné gel laky podle svých představ.

Uvnitř sady najdete:

  • krásnou 48W UV/LED lampu s časovačem i automatickým senzorem;
  • základní pomůcky - pomerančová dřívka, buničinu a jemné pilníky na úpravu přírodního nehtu;
  • nezbytné tekutiny pro aplikaci gel laku - cleaner, nail prep a odstraňovač nehtové kůžičky;
  • 2in1 gel lakovou bázi s top coatem a dva barevné gel laky - v jemné růžové a neutrální tělové barvě;
  • detailní návod, jak se sadou pracovat.

Sada na gel lak Complete Care

Se sadou Complete Care jsme se snažili pokrýt skutečně všechny základní potřeby nejen pro aplikaci gel laku, ale i pro jeho odstranění. To abyste nemuseli po prvním pokusu panikařit, jak vlastně gel lak z nehtů sundat - vše už budete mít po ruce. 

Uvnitř sady najdete:

  • výkonnou 86W UV/LED lampu s časovačem i automatickým senzorem; 
  • základní pomůcky - pomerančová dřívka, buničinu, brusný blok, hrubé pilníky na sundávání gel laku a jemné na úpravu přírodního nehtu;
  • nezbytné tekutiny pro aplikaci i sundávání gel laku - cleaner, nail prep, aceton a odstraňovač nehtové kůžičky;
  • gel lakovou bázi a top coat;
  • čtyři barevné gel laky - odstíny sezónně obměňujeme, ale vždy mezi nimi je jemný přírodní odstín a bílý gel lak;
  • samolepky a třpytky pro první setkání se zdobením
  • detailní návod, jak se sadou pracovat i jak gel lak z nehtů bezpečně odstranit.

 

Kterou ze sad si tedy vybrat? To už je jen na vašem zvážení a preferencích.

Pamatujte si, že v případě váhání jsme tu vždy pro vás a moc rádi vám s výběrem poradíme. zastihnete nás na e-mailu info@estelli.cz nebo nám napiště třeba na Instagram @estellicosmetics.

 

Poznejte Denisu a Gabrielu

dennys.nails fotografie nehtařky

 

Denisa z @reknitonailartem

Jak dlouho se už věnuješ zkrášlování nehtů?

Začala jsem s tím před dvanácti lety jako koníček, nyní už se nehtům věnuji 3 roky profesionálně.

Co tě v rámci úpravy nehtů nejvíce baví? 

Mám ráda jak jemné kamuflážní gel laky, tak dlouhé moderní tvary, ale nejvíc se zaměřuji na razítkování, díky kterému mohu skrz manikúru vyprávět originální příběhy.

Vůbec největší potěšení mám pak z dobře odvedené práce. Baví mě sledovat ten proces změny od chvíle, kdy klientka usedne za stůl, až po závěrečné focení výsledné manikúry. Hlavně když přijde někdo poprvé. Takové proměny jsou nejlepší a dávají mi největší smysl, protože tím ženám dodávám na sebedůvěře. :) 

Pořídila sis někdy startovní sadu na nehty?

Moje první sada byla před dvanácti lety takový zlatý střed té doby - nalepovací tipy, lepidlo, tři jednofázové gely, třpytky, pilník... Dnes bych ji hodnotila jako velmi špatnou, obsahovala zbytečné zdobení, které bylo pro začátečníka noční můrou na aplikaci a naopak chyběl nějaký kamuflážní gel, kterých v té době bylo jako šafránu. Značku si bohužel nepamatuji.



 

gabrielanailart

 

Gabriela z @gabriela_nail_design

Jak dlouho se už věnuješ zkrášlování nehtů?

Nehtům se věnuji asi 6 let. Nejdřív jsem si je dělala sama doma, a čím víc jsem se tomu věnovala, tím víc jsem si to zamilovala. Školila jsem se u těch nejlepších v oboru a profesionálně se nehtům věnuji už třetím rokem. 

Co tě v rámci úpravy nehtů nejvíce baví? 

Na této nádherné profesi miluji to, jak klientkám mohu zvednout sebevědomí a vykouzlit úsměv na rtech, když vidí své nehty pěkně upravené. Pak samozřejmě vše, co k modeláži patří.

Pořídila sis někdy startovní sadu na nehty?

Kdysi jsem startovací sadu dostala od manžela bohužel byla plná nepotřebných věcí, a tak postupem času, abych zvládla aspoň základ, jsem stejně musela spoustu věci dokoupit a jediné, co bylo k něčemu, byla lampa.



 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat: